Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
22.6.2008 - Kreikka

Kreetan Plataniaksessa on aurinkoista rantaelämää

Kreetan Plataniaksessa on aurinkoista rantaelämää

Vielä on kesää jäljellä, ja myöhäisetkin lomailijat ehtivät vielä varaaman matkansa tai ottamaan sopivan äkkilähdön. Kreetalla on helppo unohtaa raskas arki, ja rentoutua oikein kunnolla lomallaan. Kreeta on myyttinen kreikkalainen saari, jonka jumaltarustoon liittyvät Zeus ja Minotaurus-hirviö. Kreetan suosittuja matkakohteita ovat Agia Marina, Agii Apostoli, Gergioupoli, Gerani, Hania, Kalamaki, Kolimbari, Maleme, Nea Hora, Platanias ja Retimnon, joista suosituin kohde on juurikin Platanias.

Aurinkoa ja aaltoja Plataniaksen uimarannoilla

Plataniaksen uimaranta on osa pitkää Länsi-Kreetan hiekkarantaa, joka alkaa Haniasta. Plataniaksen kohdalla rannat ovat kohtalaisen matalia, ja sopivat myös valvotuissa oloissa lapsiperheille. Alkusyksystä uimarannalla voi olla kovakin myrsky, jolloin veteen ei välttämättä kannata mennä ollenkaan. Kesäisinkin rannalla voi olla todella kova aallokko, jossa kelpaa uiskennella.

Mikäli Plataniaksen rannat eivät enää viihdytä, voi vesielämää lähteä tutkailemaan päiväksi Limnoupolisin vesipuistoon. Limnoupolisin vesipuistoon järjestetään valmiita matkoja, jotka alkavat Plataniaksesta. Minijuna ottaa lomailijat kyytiin eri pysäkeiltä, ja sitten alkaa matka läpi vuoristoseutujen kohti Limnoupolisin vesipuistoa. Vesipuistossa on liukumäkiä ja pari suurempaa allasta, jotka ovat sen verran matalia, että sopivat lapsillekin.

Ravintoloita ja baareja Plataniaksen keskusaukiolla

Plataniaksen keskusaukion ympärillä on laaja kirjo ravintoloita, jäätelöbaareja ja yksi moderni yökerho. Ravintoloista saa yleensä erittäin maukasta kreikkalaista ruokaa, joka ei ole aivan kallista, mutta toisaalta ei mitään halpaakaan. Noin 20-30 eurolla syö hyvin, ja juo viiniä ruuan kanssa. Moderni Eclipse Bar sijaitsee keskusaukion sisämaan puoleisessa päädyssä talon ylimmässä kerroksessa.

Ostoksia aina Plataniaksesta Haniaan

Itse Plataniaksen rantakatu on täynnä erilaisia liikkeitä: käsityökauppoja, vaataliikkeitä, turistikauppoja, marketteja, koruliikkeitä jne. Ostoksille kannattaa lähteä jokin päivä myös Hanian keskustaan, jonne taksit maksavat noin 15 euroa per suunta. Haniassa voi ostella tuliaisia käsityönä tehdyistä jalkasandaaleista aina viinoihin asti.

Lomamatkat » Kreeta
Apollomatkat » Platanias
Lomamatkat ja Apollomatkat järjestävät molemmat laadukkaita etelän matkoja.

Matkakertomuksia Plataniaksesta

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(5 tähden hotelli)

Plaza Di Porto

alk. 615€
(5 tähden hotelli)

Casa Di Porto

alk. 490€
(4 tähden hotelli)

Geraniotis Beach

alk. 510€
(3.5 tähden hotelli)

Blue Sea G D's Hotels

alk. 510€
(3 tähden hotelli)

Ideal Beach

alk. 519€
(3 tähden hotelli)

Mary

alk. 460€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0060241222381592|1716422302.6488|1716422302.6428