Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.12.2010 - Kreikka

Rethymnon (Retimnon) - Idylinen pikkukaupunki Kreikan saaristossa

Rethymnon (Retimnon) - Idylinen pikkukaupunki Kreikan saaristossa

Mikäli mielii tutustua Kreetan pienempiin matkakohteisiin, niin Rethymnonin kaupunki on loistava valinta matkakohteeksi. Kaupungin edustalla kulkee kymmenen kilometriä pitkä hiekkaranta. Kreetanmerelle merivesi on puhdas ja kirkas, joten aaltoihin kelpaa heittäytyä lillumaan.

Rethymnon on ennen kaikkea myös historiallinen kaupunki. Kaupunki on saanut alkunsa jo antiikin ajalla, mutta Rethymnonin vanhakaupunki on rakennettu nykyiseen kuntoonsa venetsialaisten hallittua Kreetaa. Venetsialaisten jälkeen Kreetaa hallitsivat turkkilaiset 1400-luvulta alkaen.

Nähtävyyksiä ja kulttuuria

Nykyisen kaupungin kuvaan vaikutti kaikkein eniten venetsialainen aika, jonka johdosta Rethymnon pitää sisällään nähtävyyksiä matkailijoille. Venetsialaista satamaa Rethymnonissa pidetään kauneimpana satamana koko Kreetalla. Vanhakaupungin keskeistä kuvaa hallitsee venetsialaisten rakennuttama Fortezzan linnoitus, joka ei kuitenkaan suojannut omistajiaan turkkilaisten hyökkäyksiltä. Muita Rethymnon nähtävyyksiä ovat Rimondin suihkulähde, Nerantzen moskeija ja ritarihuone.

Kannattaa tutustua ostoksilla erityisesti käsityöläispajoihin ja muihin pikkukauppoihin, joissa voit ostella matkamuistoja. Käsityöputiikeista voit ostaa varsin edullisesti esimerkiksi nahkatuotteita ja keramiikkaa. Rethymnonissa on myös muita moderneja kauppoja, jotka on suunnattu matkailijoiden tarpeisiin, joten voit ostella myös merkkivaatteita edullisesti.

Jos haluat nauttia Rethymnonin kulttuuritarjonnasta, niin kannattaa valita matkakohdaksi jokin seuraavien tapahtumien aika:

 

  • Renessanssifestivaalit - Renenssanssifestivaalit järjestetään elokuussa. Sadat artistit eri puolilta maailmaa esittävät teatteri, tanssi ja musiikki -esityksiä.
  • Viinijuhlat - Vuosittain heinäkuun lopussa järjestettävät viinijuhlat keräävät turisteja ja paikallisia nauttimaan viineistä. Viinijuhlilla on esillä viinejä, mutta myös perinteisiä kreetalaisia tuotteita.
  • Rethymno -karnevaalit on perinteinen tapahtuma, jossa karnevaalikulkue kulkee läpi Rethymnonin.

Tapahtumien ajankohtia kannattaa seurata kaupungin omilta kotisivuilta osoitteessa: http://www.rethymno.gr/en/city

Kaupungista löytyy myös jonkin verran musiikkibaareja, jos mieli tekee välillä kovemman musiikin kuuntelua. Rethymnonissa on myös monia hyviä tavernoja, joissa voit syödä perinteisiä kreikkalaisia ruokia. Alkupalaksi voit tilata tzatsikia ja kreikkalaista salaattia sekä pääruuaksi esimerkiksi souvlaki-lihasvarrasta. Satamansa johdosta ravintoloista saa myös tuoreita mereneläviä. Jälkipalaksi ravintolat tarjoilevat usein ouzo-drinkin.

Matkat Retimnoniin

Kesällä voit löytöö hyvän äkkilähdön Rethymnoniin, mutta taataksesi itsellesi sopivan matkustusajan kannattaa varata matka hyvissä ajoin, sillä Rethymnonin matkat viedään käsistä. Omatoimimatkailija voi toki etsiä hotellihausta itse hotellit Rethymnoniin, mutta kaupunki kuuluu myös matkanjärjestäjien tarjontaan. Rethymnoniin pääsee ottamalla lennot Kreetalle, mutta lauttayhteys kulkee myös Manner-Kreikan Pireuksesta. Rethymnon matkat voi varata Lomamatkoilta tai Apollomatkoilta.

Lue lisää ja varaa matkasi:
Apollomatkat » Rethymnon

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(3.5 tähden hotelli)

Summer Dream

alk. 360€
(4.5 tähden hotelli)

Aquila Porto Rethymno

alk. 364€
(4 tähden hotelli)

Atlantis Beach

alk. 1285€
(4 tähden hotelli)

Kriti Beach

alk. 555€
(4.5 tähden hotelli)

Sentido Aegean Pearl

alk. 700€
(4 tähden hotelli)

Sentido Pearl Beach

alk. 1380€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0036170482635498|1696151246.5789|1696151246.5753