Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
4.1.2009 - Kreikka

Kreeta - Tarunhohtoinen Kreetan saari esittelyssä

Kreeta - Tarunhohtoinen Kreetan saari esittelyssä

Kreeta on ollut suosituin Kreikan matkakohde useana vuotena, vaikkakin Rhodokselle varataan myös varsin paljon lomamatkoja. Noin 250 kilometriä pitkällä saarella asustelee ympäri vuoden noin puoli miljoona paikallista asukasta. Kesäisin saari täyttyy turisteista, jotka tulevat rantalomailemaan auringon, lämpimän välimerenilmaston ja uimarantojen perässä.

Kreeta on tarunhohtoinen saari, jolle liittyy vahvasti antiikin mytologiaa. Euroopan ensimmäinen korkeakulttuuri eli Minolainen kulttuuri oli voimissaan Kreetalla noin 2600-luvulta eKr. alkaen. Sittemmin Kreetaa ovat hallinneet roomalaiset, Saraseenimerirosvot, venetsialaiset, ottomaanit ja kreikkalaiset.

Aurinkoa, rantoja ja vesipuistoelämää

Kreetan uimarannat ovat vaihtelevia eri matkakohteissa - mukulakivirantoja ja hiekkarantoja. Matkakohteet ovat suosittuja erityisesti rantojensa puolesta, joista monet soveltuvat hyvin lapsiperheille. Elafonisi lienee kaikkein paras ranta lapsiperheille, sillä matalaa riittää satojen metrien matkalle. Matkanjärjestäjät tekevät bussimatkoja Elafonisin rannalle, sillä se ei ole aivan minkään suositun lomakohteen vieressä. Muita vastaavia hieman erillään matkakohteista olevia Kreetan rantoja ovat Balos, Falassarna, Preveli ja Vai.

Limnoupolis-vesipuisto KreetallaMatkakohteena Kreeta on erityisesti rantalomailijoille ja auringonpalvojille suunnattu, joten hyviä rantoja on myös Kreetan matkakohteissa tai niiden läheisyydessä: Agia Marina, Agii Apostoli, Georgioupoli, Gerani, Hania, Kalamaki, Kolimbari, Maleme, Nea Hora, Platanias ja Retimnon. Lapsiperheille ja vesipedoille on olemassa Limnoupolisin vesipuisto, jossa on erilaisia uima-altaita ja liukumäkiä kaiken kokoisille. Limnoupolisiin pääsee minijunalla, joka kulkee teitä pitkin. Minijunamatkan varrella näkee samalla alkuperäisten kreetalaisten asuntoja ja viljelmiä. Päivä Limnoupolisissa on hieno kokemus, kun lämpötilatkin ovat aivan erilaiset kuin Suomessa.

 

TOP 4 Kreetan nähtävyydet

Kreeta on matkakohde erityisesti rantalomailijalle, mutta aktiiviselle matkailijalle on myös nähtävää saarella. Kreetan nähtävyyksille voi tehdä omatoimiretkiä tai sitten valita matkanjärjestäjien tarjonnasta haluamansa. Tässä valintamme Kreetan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä.

  • Samarian rotko

Samarian rotkon retket ovat lähes jokaisen matkanjärjestäjän tarjonnassa. Samarian rotko on Euroopan suurin, ja retkelle lähteminen edellyttääkin matkailijalta hyvää peruskuntoa - erityisesti heinäkuun lämpötiloissa retki voi olla aivan liian raskas, mikäli et ole kovassa rantakunnossa. Pituutta vaellusretkellä on 18 kilometriä, jonka päätteeksi on vielä laivamatka Kreetan etelärannikolle. Samarian rotkoon kannattaa ottaa mukaan vaellusjalkineet tai hyvät kengät, joilla jaksat kävellä. Kamera on myös hyvä olla matkalla mukana, mikäli haluat ikuistaa mahtavia Kreetan maisemia. Retki kustantaa tyypillisesti aikuisilta noin 45 euroa ja lapsilta noin 25 euroa.

  • Hanian kaupunki

Hanian Venetsialainen satamaHanian kaupunki on vanha venetsialainen satamakaupunki, jonka historialliset rakennukset on rakennettu venetsialaisten hallitessa saarta. Hanian keskeisimpiä nähtävyyksiä ovat Venetsialainen satama, kauppahalli, merenkulkumuseo, arkeologinen museo, kirkot ja moskeijat. Lisäksi Haniassa on kapeita kujia, joilla voi tehdä ostoksia ja ostaa tuliaisia matkalta. Haniaan kulkee hyvät bussiyhteydet ja taksit melko halvalla saaren eri nurkista.

  • Arkadian luostari

Erityisesti Rethymnoniin matkalla olevan on helppo käydä Arkadian luostarissa, joka sijaitsee Rethymnonin kaakkoispuolella. Turkkilaisvalloitusten aikana Arkadian luostari toimi sinnikkäänä vastarintaliikkeen paikkana, josta johtuen seinissä on yhä ammusten jälkiä. Nykyään luostari on kunnostettu EU:n rahoituksella ja yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä Kreetalla. Luostarin yhteydessä on myös kaunis puutarha monine kukkineen.

  • Knossos

Knossoksesta on löydetty ensimmäisenä minolaisen kulttuurin jäänteitä. Kuningas Minoksen palatsi Knossoksella lienee Kreetan kuuluisin nähtävyys. Retki kuuluu matkanjärjestäjien valikoimaan ja matkaopas kertookin Knossoksen retkellä tarkasti, kuinka legendan mukaan Theseus voitti Minotaurus-hirviön silloisessa labyrintissa.

Terveellinen kreetalainen ruoka

Kreetalainen ruoka on terveellistä, sillä saarelaiset elävät keskimääräisesti pitkään ja kärsivät vähän korkeasta kolesterolista, diabeteksesta, dementiasta ja sydänsairauksista. Kreetalaiseen ateriaan kuuluu paljon kasvikunnan tuotteita, joita täydennetään maitotuotteilla, lihalla ja kalalla. Kala on yleisin eläinkunnan lisuke, joten tästä johtuen ruoka Kreetalla lieneekin niin terveellistä. Matkailijan kannattaakin kokeilla erilaisia kalaruokia, ja maistaa vaikka alkupalana mustekalaa. Souvlaki on suosittu liharuoka siinä, missä matkailijat ottavat kreikkalaista salaattia alkupalaksi. Ruokailujen yhteydessä nautitaan usein paikallista viiniä ja jälkiruuaksi tarjoillaan usein ouzoa tai rakia.

Kreetan matka

Kreetalle monipuolisimmin matkoja järjestää esimerkiksi Apollomatkat ja Lomamatkat, joiden matkakohteisiin kuuluvat: Agia Marina, Agii Apostoli, Georgioupoli, Gerani, Hania, Kalamaki, Kolimbari, Maleme, Nea Hora, Platanias ja Retimnon.

Lomamatkojen ja Apollomatkojen hinnat ovat huomattavasti muita matkatoimistoja edullisempia, kun matkustat Kreetalle. Lue lisää ja varaa Kreetan matka:
Lomamatkat » Kreeta
Apollomatkat » Kreeta
Äkkilähdöt Kreetalle

Lue myös matkakertomukset Kreetalta: Löhölomalla Malemen kylässä heinäkuussa 2007Chania, Platanias heinäkuun alussa 2007, Platanias vuoden 2007 kesä-heinäkuun vaihteessa ja Kreeta toukokuu -08 .

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0044150352478027|1718628811.7118|1718628811.7073