Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
15.1.2011 - Kreikka

Agia Marina rantalomakohteena

Agia Marina rantalomakohteena

Länsi-Kreetan lomakylät ovat kasvaneet kiinni toisiinsa jo hyvän aikaa sitten. Rantatietä ajettaessa Haniasta länteen vaihtuvat kylät matkailijan sitä edes huomaamatta. Agia Marina on yksi Kreetan suosituimmista lomakohteista lähellä Haniaa.

Agia Marina tarjoaa samat mahdollisuudet lomailuun kuin muutkin Kreetan suositut lomakylät. Rantalomakohteena Agia Marina soveltuu hyvin myös kaiken ikäisille lapsiperheille. Yöelämä on suhteellisen rauhallista ja Agia Marinan meno hiljenee ihmisten lähtiessä illalliselta takaisin hotellille. Hieman vilkkaampaa menoa kannattaa lähteä etsimään Plataniaksen keskusaukion suunnalta, jossa on baareja sekä disco.

Rantaviiva alkaa aina Haniasta asti ja jatkuu monta kilometriä länteen. Agia Marinan kohdalla hiekkaranta on pääasiassa melko matala, joten alue sopii hyvin rantalomailuun lasten kanssa. Aurinkotuoleista ja -varjoista tulee suorittaa noin viiden euron maksu, jonka perii tyypillisesti rantakaistaleesta vastaava paikallinen. Paikan päällä voi pelata minigolfia ja viedä lapset leikkimään pomppulinnaan.

Näe ja syö hyvin

Agia Marinassa ei ole varsinaisesti erityisen hohdokkaita nähtävyyksiä. Jos haluat tutustua alkuperäisempään kreetalaiselämään, niin suuntaa kävellen kohti saaren keskustaa. Turistien hallitsema kylä rajoittuu rannan läheisyyteen, mutta kauempana rannasta voit tavata paikallisia ihmisiä. Tunnetusti kreetalaiset ovat ystävällistä kansaa, joten hyvinkin sinut saatetaan kutsua kotiin lasilliselle ouzoa.

Läheiseen Hanian kaupunkiin kannattaa lähteä bussilla tai taksilla. Taksikyyti kustantaa noin 10 euroa. Kun haluat lähteä tutkimaan Kreetaa laajemmaltikin, niin varaa retki jollekkin Kreetan nähtävyyksistä tai vuokraa auto Agia Marinasta. Paikallinen liikenne on hyvinkin aggressiivista, joten aja varovaisesti. Suosittuja nähtävyyksiä ovat Samarian rotko, Arkadian luostari ja Knossos.

Kreetalainen ruoka on tunnetusti terveellistä, ja paikallisten uskotaan elävän pitkään juurikin terveellisen ruuan ansiosta. Kreikkalainen salaatti ja tzatziki leivän kera ovat hyviä alkupaloja. Lihavarras perunoilla sen sijaan on varsin perinteinen kreikkalainen pääruoka. Toki Välimeren läheisyyden vuoksi ravintolat tarjoilevat myös tuoreita mereneläviä. Jälkiruuaksi tavernat tarjoilevat usein ouzo tai raki -drinkin. Jonain päivänä kannattaa lähteä Agia Marinasta Haniaan syömään johonkin venetsialaisen sataman läheiseen ravintolaan.

Matkat

Tyypillisesti Agia Marina on rantalomakohde, johon mennään yleensä nauttimaan matkanjärjestäjän hoitamasta lomasta. Kuitenkin voit varata itse varata halvat lennot Haniaan, josta pääset bussilla tai taksilla Agia Marinaan. Jos haluat asua hotellissa, jossa ilmapiiri on kansainvälinen, niin kannattaa varata itse myös hotellit Agia Marinasta. Valmiit Agia Marinan matkat voit varata esimerkiksi Apollomatkoilta tai Lomamatkoilta.

Lue lisää ja varaa matka:
Apollomatkat » Agia Marina

Keväällä ja kesällä kannattaa tsekata myös Kreetan äkkilähdöt tai suoraan äkkilähdöt Agia Marinaan!

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Ilianthos Village

alk. 785€
(3 tähden hotelli)

Margarita Beach Resort G D´S Hotels

alk. 555€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0033230781555176|1708852720.3689|1708852720.3655