Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
30.10.2010 - Kreikka

Hania ja sen viereiset lomakylät Kreetalla

Hania ja sen viereiset lomakylät Kreetalla

Kreikan matkojen yhdeksi suosituimmaksi matkakohteeksi on noussut Kreeta, jonka historiaan liittyy mytologiaa ja tarustoa aina antiikin ajoilta asti. Hania ja sen lähistöllä sijaitsevat lomakylät houkuttelevat vuosittain lukuisia turisteja nauttimaan auringosta ja alkuperäisestä kreikkalaisesta elämästä. Lento Haniaan kestää alle neljä tuntia, joten Kreetan aurinko on varsin sopivan matkan päässä kesälomia silmällä pitäen.

Länsi-Kreetalla sijaitseva Hania oli asutettu jo minolaisella ajalla noin 3000 eaa. Hanian satamakaupunki on varsin viehättävä kreetalainen kaupunki, jonka edustalta lähtee pitkä rantaviiva kohti länttä. Hiekkarannat ovat pääasiassa melko loivasti syvneviä, joten monet lomakylät ovat hyviä vaihtoehtoja myös lapsiperheille. Haniasta länteen kuljettaessa vastaan tulevat suositut lomakylät: Agii Apostoli - Kato Stalos - Agia Marina - Platanias.

Hanian kaupungin keskuksena voidaan pitää Venetsialaista satamaa, jonka ympärillä on lukuisia terasseja ja ravintoloita. Kannattaakin tulla joku ilta syömään johonkin venetsialaisen sataman ravintoloista, jolloin voi kokea viehättävän pikkusataman tunnelman auringon laskiessa horisontin taakse. Ravintolat tarjoilevat terveellisiä ja perinteisiä kreetalaisia ruokia. Päiväsaikaan kannattaa tehdä tuliaisostoksia pienillä kujilla tai kauppahallissa. Haniaan kannattaa napata hotellilta mukaan kartta, josta näkee näppärästi eri paikkojen sijainnin.

Terveellisen ruokavalion ansiosta kreetalaiset elävät keskinmääräistä vanhemmiksi. Tyypillisesti ravintolassa tilataan alkupalaksi esimerkiksi kreikkalaista salaattia ja tzatzikia leivän kera. Pääruoaksi voi ottaa esimerkiksi paikallista lihavarrasta souvlakia, joka voidaan nauttia paikallisen viinin kanssa. Usein ravintolassa tarjoillaan jälkipalaksi ouzoa tai rakia.

Agii Apostoli

Neljän kilometrin päässä Haniasta sijaitseva Agii Apostoli on rauhallinen loma-alue, joka sopii hyvin perheille. Agii Apostolin uimarannat ovat suojaisissa paikoissa loivasti syvenevän meren äärellä. Kylässä on useita tavernoja, mutta myös Haniaan pääsee taksilla syömään muutamalla eurolla.

Kato Stalos

Myös Kato Stalos on hyvinkin rauhallinen lomakylä hyvien hiekkarantojen äärellä. Kato Stalos sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Haniasta. Kylä kasvaa vuosi vuodelta, mutta ei ole vielä läheskään niin vilkas kuin Platanias.

Agia Marina

Agia Marina on kasvanut kiinni Plataniakseen, eikä näiden lomakylien rajaa voi helposti tunnistaa. Agia Marinasta pääsee kävellen Plataniaksen keskusaukiolle, mutta itse Agia Marinassakin on lukuisia ravintoloita ja putiikkeja ostoksia varten. Hiekkaranta on melko matala ja rannalla on vuokrattavissa aurinkotuoleja kuten muillakin Kreetan rannoilla.

Platanias

Platanias ja sen keskusaukio ovat hieman vilkkaampia kuin muut Länsi-Kreetan lomakylät. Plataniaksessa on enemmän discoja ja musiikkia soittavia baareja. Vaikkakin Platanias on vilkas kylä, niin se on silti huomattavasti rauhallisempi matkohde kuin Euroopan suositut bilekohteet. Plataniaksessa on lukuisia tavernoja ja muita ravintoloita.

Matkat

Hanian matkat kuuluvat useiden matkatoimistojen valikoimaan: Lomamatkat ja Apollomatkat. Kannattaa katsoa myös Matkailijat.netistä äkkilähdöt Haniaan. Lue lisää ja varaa matkasi esimerkiksi seuraavien matkatoimistojen kotisivuilta:
Apollomatkat » Kreeta

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0031290054321289|1708854055.7593|1708854055.7561