Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
1.7.2010 - Kreikka

Kalamaki, Kreeta - Vietä mukava rantaloma Kalamakissa Kreetalla

Kalamaki, Kreeta - Vietä mukava rantaloma Kalamakissa Kreetalla

Kalamaki sijaitsee Kreetan saarella, joka on varsin monipuolisesti erilaisia turisteja puoleensavetävä lomasaari. Itse kreikkalaisetkin lomailevat mielellään juuri Kreetalla, joten se ei ole ainoastaan ulkomaalaisten mieleen.

Kalamaki sijaitsee Agia Marinan ja Agii Apostolin välissä, ja se on viereisiä lomakohteita rauhallisempi alue. Kalamaki itse on hieman rauhallisempi kuin vieressä sijaitsevat Agii Apostoli ja Agia Marina. Kalamaki on niin pariskuntien kuin myös lapsiperheiden mieleen.

Ostoksilla kannattaa käydä esimerkiksi Agia Marinassa, Plataniaksessa tai bussilla Hanian kaupungissa. Kalamaki on vain viiden kilometrin päässä Haniasta, jonne pääsee muutamalla eurolla taksilla tai bussilla. Haniassa voi tutustua venesatamaan, ostoskujiin ja hieman isomman asutuskeskuksen elämään.

Retkelle vai rannalle?

Jos pelkkä rannalla makoilu alkaa kyllästyttää tai haluat tutkia historiallisen saaren nähtävyyksiä, niin lähde matkatoimiston tai omatoimisille retkille katselemaan saarta. Auton vuokraaminen onnistuu helposti Kalamakissa, ja Kreetalla on varsin helppo ajella, kunhan ei yritä pysyä paikallisten perässä. Matkatoimistot järjestävät retkiä esimerkiksi Minoksen palatsiin, Knossokselle ja Santorinille.

Kalamakin hiekkaranta on upea, ja siellä kelpaakin paistatella päivää auringossa. Kreeta tarjoaa myös monia upeita paratiisimaisia hiekkarantoja, joille voit lähteä retkeilemään. Tunnetuin Kreetan paratiisirannoista lienee Elafonissi Etelä-Kreetalla. Tiettävästi ainakin Finnmatkat järjestää retkiä Elafonissiin läpi kesän.

Syö hyvin ravintoloissa

Kalamakissa on muutama taverna ja ravintola, mutta enemmän ravintoloita löydät läheisistä suuremmista lomakeskuksista. Kreetalaista ruokaa pidetään varsin terveellisenä, ja paikallisten pitkän iän uskotaankin olevan osittain juuri ruuasta kiinni. Ruokien valmistuksessa käytetään oliiviöljyä ennemmin kuin epäterveellisiä rasvoja.

Kalamakin matkalla kannattaa syödä Souvlakia, kreikkalaista salaattia ja kokeilla mitä erilaisempia paikallisia ruokia. Souvlaki ja muut liharuuat ovat varsin herkullisia paikallisesti valmistettuina. Alkupalaksi tilataan usein tzatzikia, joka on erinomaisen hyvää vaalean leivän päällä. Kalamakin ravintoloissa tarjoillaan myös paikallisia viinejä, ja jälkiruuaksi tarjotaan usein ouzoa.

Matkat

Matkoja Kreetan Kalamakiin tekee ainakin Lomamatkat, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja hotelliksi Kalamakin matkalle.

Lue lisää ja tutustu muihin Kreetan matkoihin:
Lomamatkat » Hania

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0060288906097412|1708852161.7827|1708852161.7767