Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.3.2009 - Kreikka

Kreikan Parga

Kreikan Parga

Kreikan mantereen länsirannikolla sijaitseva Parga on rantalomakohde, jonka rannat ovat Joonianmeren rannalla. Kreikan muista matkakohteista muun muuassa Korfu sijaitsee suoraan Pargaa vastapäätä. Pargan kunnan 3500 asukkaasta noin 2000 asuu Pargan kylässä, joka on koko kunnan keskus. Parga on vuoristoista seutua, ja sen Pagarvuori kohoaakin 927 metriin. Korkeuseroista johtuen Pargaa ei suositella liikuntarajoitteisten matkakohteeksi. Sää Pargassa on kesällä keskinmäärin hyvä, ja lämmintäkin on kesä-syyskuussa keskinmäärin 28-32 astetta. Historiansa aikana Parga on saanut vaikutteita muun muuassa venetsialaisten, ottomaanien, ranskalaisten ja brittien kulttuureista.

Kauniit rannat

Pargan edustalla merivesi on puhdasta ja ranta-alueet siistejä. Pargan keskustan läheisyydessä on kolme rantaa(Krioneri Beach, Lichnos Beach ja Valtos Beach). Krioneri ranta on Pargan kylän keskellä sijaitseva ranta, joka on lähellä tavernoita ja ostoksia. Lichnos-ranta on 3,5 kilometriä Pargasta etelään sijaitseva karkeahiekkainen ranta. Lichnosselle pääsee venetaksilla, omalla kuluneuvolla tai kävellen oliivipuumetsän läpi. Valtos Beach on pitkä hiekkaranta, joka lienee Pargan suosituin ranta. Valtokselle pääsee kulkemalla Pargan kylästä Venetsialaisen linnoituksen toiselle puolelle. Tunnettujen rantojen lisäksi Pargan läheisyydessä on muitakin hienoja rantoja: Amoudia, Agia Paraskevi ja Karavostasia.

Pargan nähtävyydet

  • Venetsialainen linnoitus

Pargan Venetsialainen linnoitus sijaitsee aivan kylän reunalla. Vuonna 1624 rakennettu Venetsialainen linnoitus on Pargan suosituin nähtävyys, joka johtunee osittain myös sen läheisyydestä. Linnoitus sijaitsee korkealla kukkulalla, joten sieltä on helppo ihastella myös Pargan maisemia.

  • Ali Pashan linnoitus

Ali Pashan linnoitus sijaitsee pienessä Anthousan kylässä kolmen kilometrin päässä Pargasta. Linnoitukselta on hyvät näköalat kohti Pargaa, mutta se on myös rakennuksena todella hyvässä kunnossa, joten ihasteltavaa riittää myös itse Ali Pashan linnoituksessa. Helpoiten Ali Pashan linnoitukselle pääsee minijunalla, jolloin voi matkan varrella ihastella upeita maisemia.

Ostokset & ravintolat

Pargan satama-alueella on lukuisia tavernoja ja kreikkalaisia ravintoloita sekä muiden maiden ravintoloita. Useassa kreikkalaisessa kalaravintolassa tai tavernassa perinteisten ruokien hinnat ovat jopa reilusti halvempia kuin muiden keittiöiden ruuat. Pargassa on myös useita baareja, eikä niitä yhden loman aikana ehdi edes kiertämään kaikkia. Oluet ja viinit ovat näissä suhteellisen halpoja, mutta drinkit ovat hinnoiltaan samoissa Suomen vastaavien baarien kanssa.


Matkat Pargaan

Suomen suurimmista matkanjärjestäjistä valmiita pakettimatkoja Pargaan järjestää ainakin Apollomatkat:
Apollomatkat » Parga

Pargan kartta

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Parga Beach

alk. 640€
(3 tähden hotelli)

Lemon Tree

alk. 425€
(3.5 tähden hotelli)

Agnanti

alk. 520€
(3.5 tähden hotelli)

Bella Vista

alk. 510€
(3 tähden hotelli)

Byzantion

alk. 560€
(5 tähden hotelli)

Salvator Hotel Villas & Spa

alk. 735€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.005073070526123|1718629507.0095|1718629507.0045