Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
14.12.2010 - Kreikka

Kolymbari huokuu rauhallisuutta Länsi-Kreetalla

Kolymbari huokuu rauhallisuutta Länsi-Kreetalla

Kolymbari sijaitsee Kreetan länsiosassa noin 23 kilometrin päässä Haniasta. Osa Länsi-Kreetan matkakohteista on muuttunut jo varsin vilkkaiksi turistikyliksi, mutta Kolymbari poikkeaa huomattavasti näistä. Kylä sijaitsee samalla rantakaistaleella, kuin kaikki muutkin Hanian läheiset rantalomakohteet - kuitenkin Kolymbari on kauimmaisin näistä lomakylistä.

Kylään on rakennettu vasta muutama lomahotelli, joten oman matkan varaaminen haluttuna aikana kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Syrjäisemmän asemansa ja maalaismaisuutensa johdosta ravintolat tarjoilevat pääasiassa alkuperäistä ja maukasta kreetalaista ruokaa. Myös paikalliset suosivat Kolymbarin ravintoloita, joten sinun helppo nähdä, mihin ravintolaan kannattaa mennä illallinen nauttimaan. Perinteinen kreikkalainen ruoka on souvlaki-lihavarras ja alkupalaksi maittaa tzatziki vaalean leivän kera sekä kreikkalainen salaatti. Tyypillisesti ravintolat tarjoavat jälkiruuaksi ouzoa tai rakia.

Nähtävää lähellä

Kolymbari on ennen kaikkea rauhallinen kylä, jossa yöelämä on varsin hiljaista, mutta kuitenkin bussilla tai taksilla pääsee helposti Länsi-Kreetan vilkkaampiin lomakeskuksiin tai Haniaan. Haniaan kannattaa tehdä käynti ainakin yhtenä lomapäivänä. Haniassa on viehättävä venesatama, jonka ympärillä on lukuisia ravintoloita. Kannattaa tutustua myös sataman läheisiin pieniin kauppakujiin, joilla voi ostaa käsitöitä ja mausteita varsin edullisesti kotiin tuotavaksi. Myös Hanian kauppahalli on vierailun arvoinen nähtävyys, sillä voi tehdä myös siellä edullisia ostoksia ja nähdä perinteisen kauppahallin vilinän.

Kylästä on varsin hyvät yhteydet myös Kreetan parhaimmille uimarannoille, joita ovat lännempänä sijaitseva Falassarna sekä aivan saaren länsikärjessä sijaitseva Elafonissi. Kolymbarin läheisyydestä löydät myös sellaiset nähtävyydet kuin Kreetan Ortodoksinen Akatemia ja Moni Gonian luostari.

Kreetan yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Samarian rotko, jonne kannattaa kysellä retkeä matkanjärjestäjältä tai oman hotellin vastaanotosta, mikäli et vain halua löhötä koko lomaasi rannalla. Samarian rotkoa varten kannattaa varata hyvät jalkineet matkaan, sillä sandaalit eivät ole aivan parhaat kengät vaellusta ajatellen. Kreeta tunnetaan myös erilaisista maastopyöräretkistä, joten voit vuokrata paikallisesta liikkeestä polkupyörän ja lähteä tutkimaan Kolymbarin läheisiä pikkukyliä.

Lähde matkaan

Kolymbari kuuluu tällä hetkellä ainakin Pohjoismaiden suurimman Kreetan matkoja tekevän Apollomatkojen valikoimaan. Apollomatkojen kautta voi varata matkan Kolymbariin ja valita hotellikseen ainakin Cavo Spada Deluxe & Spa -hotellin. Cavo Spada Deluxe & Spa on viiden tähden ensiluokkainen Kolymbarin hotelli rannan vieressä, mutta hotellilla on myös todella laaja allasosasto hotellin pihalla.

Lue lisää ja varaa matkasi kolymbiaan:
Apollomatkat » Kolymbari

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(5 tähden hotelli)

Cavo Spada Deluxe & Spa

alk. 630€
(4 tähden hotelli)

Grand Bay Beach Resort

alk. 655€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0035221576690674|1708597146.4312|1708597146.4276