Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.7.2014 - Hollanti

Amsterdam - TOP10 nähtävyydet & ravintolat

Amsterdam - TOP10 nähtävyydet & ravintolat

Kaipaatko rentoa ja leppoisaa elämänmenoa? Tulppaaneja, kanaaliajeluita, sadoittain kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, ainutlaatuista arkkitehtuuria sekä ystävällisiä ihmisiä? Tällöin vastaus on Amsterdam! Amsterdam on Hollannin pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Se on kansainvälinen kohtauspaikka, jossa hollantilainen kulttuuri elää sopusoinnussa muun maailman kanssa. Amsterdam, ja koko Hollanti, on tunnettu tietyistä vapauksistaan ja ne vetävätkin maahan suuren joukon turisteja, mutta Amsterdam on myös paljon muuta.

Amsterdamin pikkukadutVaikka Amsterdam on levittäytynyt laajalle alueelle, on kaupungin keskusta kuitenkin suhteellisen pieni. Kanaalien, lukuisten siltojen ja pikkukatujen välissä on ihana kävellä ja nauttia kaupungin rennosta menosta. Amsterdam on myös loistava pyöräilykaupunki - paikalliset rakastavatkin pyöräilyä. Kaupungissa on omat tiejärjestelyt pyöräilijöille, joka onkin todella kätevä liikkumistapa varsinkin kesäisin. Kanaalit tarjoavat myös oivan liikkumismahdollisuuden: Opastetut kanaaliajelut, kanaalitaksit ja hop on –  hop off -kyydit kuljettavat tärkeimmille nähtävyyksille, joten samalla voi ihastella kaupunkia täysin uudesta perspektiivistä. Kanaaliajeluita tehdään myös iltaisin, jolloin veneessä voi nauttia illallisen tai maistella juustoja ja viinejä.

Nähtävyyksiä Amsterdamissa

Amsterdamista löytyy monia kansainvälisestikin merkittäviä nähtävyyksiä sekä lähes 400 eri museota. Tärkeimpinä nähtävyyksinä voidaan mainita

  • Anne Frankin talo, jossa Anne perheineen piileksi natsien vainoilta toisen maailmansodan aikana.
  • Van Goghin museo, jossa on esillä yli 700 tämän suurenmoisen ja traagisen elämän eläneen taiteilijan työtä.
  • Rijksin kansallismuseossa on esillä puolestaan suurimpia hollantilaisia mestariteoksia.
  • Lisäksi kukkamarkkinat, Oude Kerk, Dam-aukio ja sen reunalla sijaitsevat kuninkaallinen palatsi sekä goottilaistyylinen Nieuwe Kerk ovat tutustumisen arvoisia.
  • Coster Diamindsin timanttitehdas on Amsterdamin vanhimpia ja siellä voi ihailla timanttien valmistusta ja budjetin riittäessä ostaa vaikka tuliaisia.
  • Janoisten ja oluen ystävien kannattaa suunnata Heineken museoon, jossa pääsee tutustumaan oluenvalmistuksen saloihin ja toki myös maistamaan panimon tuotoksia.
  • Tietysti kanaalit, sillat ja hollantilainen arkkitehtuuri tarjoavat myös paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa.

Loistavat kahvilat & ravintolat

Ravintolat AmsterdamissaAmsterdam on hyvin kansainvälinen kaupunki ja siellä asuukin yli 140 eri kansallisuutta. Tämä näkyy myös katukuvassa ja paikallisten suvaitsevaisuudessa. Kaupungista löytyy ravintoloita ja kahviloita jokaisesta maanosasta ja ravintoloiden ruokalistat ovat monipuolisia. Klassinen hollantilainen ruoka koostuu kuitenkin savumakkarasta ja perunamuusista, juomaksi tietenkin paikallista olutta: Heinekeniä tai Amstelia. Parhaimmat perinneannokset saa pubeista ja pienistä ruokapaikoista. Kalliimmat ja hienommat ravintolat sijaitsevat usein hotellien yhteydessä.

Kiireessä tai pikkunälkään kannattaa napata välipalaa jostakin kaupungin monista ruokakojuista, vaikka ranskalaiset majoneesilla tai silakkaa sipulin ja suolakurkun kera. Jälkiruuaksi syödään pannukakkuja ja muita toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia, joita kaupungin kahvilat ovat pullollaan. Monet ruokapaikat ovat lisäksi erikoistuneet ainoastaan pannukakkuihin!

Hintatasoltaan Amsterdam on Suomen luokkaa, mutta ruoka on yleisesti ottaen halvempaa. Suosituissa ja keskeisillä paikoilla sijaitsevissa ravintoloissa on tietysti kalliimpaa. Esimerkiksi Jordanin työläiskorttelissa on monia ihastuttavia ja edullisia paikallisia ravintoloita. Valuuttana Hollannissa toimii euro.

Amsterdamissa ei ole tylsää mihinkään vuorokauden aikaan, vaan kaupunki elää kellon ympäri. Iltaa voi jatkaa vaikka Rembrandtpleinin tai Leidsepleinin monissa yökehoissa, diskoissa ja jazzklubeissa. Jotkin paikoista ovat maailmankuuluja ja esimerkiksi Bimhuisia pidetään kaupungin parhaana jazzklubina. Amsterdamissa myös kannabis on laillista, ja tietyt kahvilat ja baarit ovat tunnettuja juuri tästä tarjonnastaan. Myös prostituutio on hollannissa sallittua, mutta nämä syntiset huvitukset eivät kuitenkaan näy juuri katukuvassa ja ovat keskittyneet hyvin pitkälti tiettyyn kaupunginosaan. Sanotaan, että Amsterdamissa etsivä löytää.  Amsterdam on suhteellisen turvallinen suurkaupunki ja samoin kuin aina, on täälläkin maalaisjärjen käyttö sallittua.

Amsterdam on myös shoppailijan unelma ja kaupunkiin voi hyvin lähteä pelkälle ostosmatkalle. Dam-aukion ympäriltä löytyy pari suurta ostoskeskusta, joissa on tarjolla huippumuotia. Lisäksi aukion ympäristössä on monia yksittäisiä liikkeitä. Kalverstraatin ostoskadulta löytyy kaikki länsimaiset muotiketjut, ja lisäksi Leidse Plein -aukion ympäristössä on hyvät ostosmahdollisuudet. Muodin lisäksi suosittuja ostoksia ovat paikalliset käsityöt, varsinkin puukengät sekä tulppaanien sipulit. Kaupungissa on myös lukuisia kirpputoreja ja myyjäisiä, joilla voi tehdä harvinaisiakin löytöjä.

Amsterdam on loistava viikonloppukohde, jossa tekeminen ei lopu kesken. Kohde sopii myös koko perheelle, sillä monipuolisuutensa ansioista se tarjoaa jokaiselle jotakin. On vaikea kuvitella, että joku ei ihastuisi Amsterdamin rentoon ja vaivattomaan elämän menoon. Paras aika Amsterdamin matkalle on keväällä, jolloin tulppaanit kukkivat, mutta toki kesä ja syksykin ovat suosittua matkustusaikaa. Amsterdam on omatoimikohde, johon lennot ja hotellit voi varata yhdessä tai erikseen.

TEKSTI: SARI SAARI

Booking.com Booking.com » Amsterdam
Ebookers Ebookers - lennot + hotelli

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Hollanti

Matkajutut Hollanti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0052368640899658|1718631302.3173|1718631302.3121