Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
15.5.2017 - Puola

Gdanskin nähtävyydet - älä missaa näitä

Gdanskin nähtävyydet  - älä missaa näitä

Värikkäitä, joskin vuosien varrella patinoituneita, taloja, ihastuttava jokivarsi ja vanhojen rakennusten raunioita. Edullista olutta, rasvaista makkaraa, runsaasti lihaa ja pieniä taikinapalleroita ("uszka"). Jos tämä kuvaus saa sinut ottamaan kameran laukustasi esiin ja saa veden herahtamaan kielellesi, on Gdansk oiva valinta kesän kaupunkiloman kohteeksi

Gdansk on noussut suomalaisten matkaajien suursuosikiksi. Eikä ihme, Wizzair lentää Turusta Gdanskiin edullisesti useita kertoja viikossa. Halvimmillaan lippuja voi löytää noin 25 euron hintaan per suunta. Myös majoittuminen tässä kauniissa puolalaisessa rantakaupungissa on edullista, sillä 3-tähden hotelleja löytyy kaupungin alueelta alle 50 euron yöhintaan. Voit etsiä hotellia hotellihakumme avulla.

Runsaasti nähtävää ja tehtävää

Gdanskissa on runsaasti nähtävyyksiä aina näyttävistä kirkoista eläintarhan ihastuttaviin pörröhäntiin ja puisista piraattilaivoista keskustan ravintolaterassien herkkuannoksiin. Alta löydät meidän listamme nähtävyyksistä, joita sinun ei kannata missata!

Vanhankaupungin karismaa

Täällä kuluneita mukulakivikatuja reunustavat korkeat ja kapeat rakennukset, jotka on rakennettu tiheästi vieriviereen. Ravintoloiden terassit jatkuvat silmänkantamattomiin ja ne tarjoilevat edullista ruokaa aina puolalaisista perinneannoksista italialaiseen pizzaan asti. Olutfaneille Gdansk on taivas, sillä puolalaiset lagerit ovat edullisia jopa kaupungin keskustassa. Jos jokirannan vilkkaat terassit eivät innosta, kannattaa poiketa pari korttelia syvemmälle kaupunkiin. Täällä tunnelma on rauhallisempi, mutta ruoka yhä yhtä herkullista.

Vanhankaupungin jokirannassa seisoo myös jykevä keskiaikainen nosturi Zuraw. Se lienee Gdanskin tunnetuin yksittäinen nähtävyys. Nosturi on säilynyt uskomattoman hyvässä kunnossa. Vaikka Zuraw:ssa ei muuten olekaan mitään erikoista, käyvät lähes kaikki alueen turistit ihmettelemässä tätä jättimäistä mötikkää.

Mariankirkko

Mariankirkko eli Bazylika Mariacka, jota myös "Gdanskin kruunuksi" kutsutaan, on vaikuttava näky. Vaikka Mariacka-kadun alue onkin kuumimpaan turistisesonkiin lievästi ahdas, on alue silti vierailun arvoinen!

Itse kirkko sisältää 31 kappelia, yli 300 hautakiveä ja 37 ikkunaa, joista osa on korkeudeltaan kymmeniä metrejä. Valtaviin sisätiloihin mahtuu yhteensä 25 000 ihmistä samanaikaisesti. Sisätilat eivät tosin ole alueelle tyypilliseen tapaan prameat, sillä Mariankirkko on protestanttinen. Kirkon ylle kohoaa 78 metriä korkea torni, jonne voit halutessasi myös kiivetä. Joskin tätä 400 askelman matkaa varten joutuu usein seisomaan lähes yhtä pitkässä jonossa tornin sisäänkäynnin ulkopuolella. Torni on avoinna vierailijoille maaliskuun lopusta marraskuun alkuun asti.

Vaikka ulkoapäin kirkko ei eroa alueen muista kirkoista valtavasti, on sillä silti uniikki historia: Mariankirkkoa rakennettiin yhteensä lähes 160 vuoden ajan.

Risteily jokilaivalla

Motława-joen varrella on useita isoja paatteja. Joessa risteilevät niin uudemmat turistilaivat kuin vanhat kaljuunat. Perla Lew -yritys operoi joessa kahdella puisella kaljuunalla. Czarna Perla ja Galeon Lew -nimiset alukset ovat mahtava näky lipuessaan kohti Gdanskin vanhaakaupunkia. Risteilyt ovat usein tunnin-parin mittaisia ja niiden aikana pääset näkemään jokirannan värikkäiden rakennusten lisäksi hieman teollisempaa puolta Gdanskista.

Risteilyillä tarjoillaan myös virvokkeita lisämaksua vastaan.

Sopotin rannat

Jos haluat ottaa irtioton kaupungin pölyistä ja nauttia kauniista vaaleasta hiekasta, ota suunta kohti Sopotia! Sopot on kesäisin erittäin aktiivinen alue ja yöelämältään jopa Gdanskin keskustaa vilkkaampi. Alue on tunnettu niin kylpylähotelleistaan kuin Puolan rikkaiden ja julkimoiden loma-asunnoista. Kuumimpaan sesonkiaikaan pitkä hiekkaranta täyttyy niin turisteista kuin paikallisista.

Sopotista löydät myös Euroopan pisimmän puulaiturin. Kesällä laiturilla kävelystä otetaan muutaman euron pääsymaksu.

Zoo Gdansk -eläintarha

Gdanskin eläintarha on yksi Puolan suurimmista ja erityisesti perheen pienimpien suosiossa. Eläintarhassa on noin 200 eri eläinlajia aina isoista nisäkkäistä pieniin liskoihin ja hyönteisiin. Eritysmaininnan arvoisia lienevät ainakin norsut, kirahvit ja terävähampaiset krokotiilit.

Eläintarhaan pääsee kätevästi junalla Główny-päärautatieasemalta. Jäät vain pois Oliwan rautatieasemalla ja kävelet pienen pyrähdyksen. Junamatka kestää vain noin 10 minuuttia.

Vietä iltaa virvokkeita nauttien

Gdansk tarjoaa kymmeniä alueita, joissa voit istua iltaa juuri omaan tyyliisi.

Dluga-aukio on oiva paikka istua iltaa. Aukion laitamilta on hyvä tiirailla ohikulkijoita ja nautiskella edullista purtavaa ja virvokkeita. Jos haluat kokeilla jotakin persoonallisempaa, tutustu aukion sivukuvien jazz-klubeihin, irkkubaareihin ja panimoihin. Täältä löydät myös muun muassa trendikkäitä viinibaareja sekä bunkkeriin rakennetun yökerhon.

Jos Dlugan alue ei innosta, ota suunnaksi Piwna tai Szeroka. Nämä molemmat keskustan kadut sivukujineen ovat suosittuja yöelämän pisteitä. Halvinta illanvietto on turistialueiden ulkopuolella, mutta hintataso jopa suosituimmissa pubeissa on meille suomalaisille edullinen.

Edullinen ja näyttävä Gdansk

Kokonaisuudessaan Gdansk on loistava kohde pidennetylle viikonloppulomalle. Nähtävyyksiä on riittävästi niin pariskunnille, perheille kuin nuorekkaille bilettäjille. Edullisia Turku-Gdansk lentoja löytyy suhteellisen lyhyelläkin varoitusajalla, mutta jos haluat säästää rahaa, buukkaa liput ainakin pari kuukautta etukäteen.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Puola

Matkajutut Puola »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0060679912567139|1718627584.2441|1718627584.238