Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
18.1.2011 - Kreikka

Paros - Reppureissaajien suosikista matkatoimistojen valikoimiin

Paros - Reppureissaajien suosikista matkatoimistojen valikoimiin

Kreikan Kykladien saariryhmiin kuuluva Paros on kehittynyt reppureissaajien suosikista matkatoimistojen valikoimiin. Lennot Parokselle kestää useita tunteja välilaskuista johtuen, joten lauttayhteydet ovat olleet hyvä tapa matkustaa saarelle. Myös matkatoimistojen järjestämät Paroksen matkat ovat tulleet saataville Suomesta, kun Apollomatkat aloitti toiminnan maassamme.

Antiikin Kreikassa Paros oli merkittävä marmorin lähde, josta johtuen saarelle asettui enemmän asukkaita, joita tosin on nykyäänkin vain noin 13 000. Matkailu on saanut hieman jalansijaa tulonhankintalähteenä, mutta Paros on edelleen vasta kehittymässä oleva matkakohde. Niinpä saarella voi viettää huomattavasti paikallisemman rantaloman kuin monella muulla Kreikan saarella.

Uimarannat ovat saaren parhaita nähtävyyksiä

Paros ei varsinaisesti tarjoa loisteliaita tai muuten mahtavia nähtävyyksiä, mutta esimerkiksi Parikian eteläpuolella sijaitseva Perhoslaakso voi olla mielenkiintoinen nähtävyys. Sen sijaan Paroksen kaikkein hienoimpana nähtävyytenä voidaan pitää saaren lukuisia kauniita hiekkarantoja. Saaren ehdottomasti suosituin hiekkaranta on Golden Beach, joka sijaitsee Chrissi Aktin kylän vieressä Itä-Paroksella. Golden Beach sopii myös purjelautailijoille.

Muuten Paroksen rannat ovat melko kallioisia, mutta suojaisia ja viihtyisiä. Naoussan vastapuolella on Kolymbithres, jonka erinäiset kalliomuodostelmat jakavat rantakaistaleet intiimimpiin alueisiin. Kolymithresin rannat ovat hiekkapohjaisia ja varsin matalia. Naoussasta voi myös vaihtaa maisemaa matkustamalla retkiveneen kyydissä Monastirin rannalle. Monastirin pääranta on kaikkein suurin, mutta rannan reunalta alkaa useita kallioiden erottamia pienempiä rantakaistaleita.

Naoussa

Parosin tunnetuin ja kehittynein lomakylä Naoussa lepäilee suojaisan lahdelman rannalla. Parasta Naoussassa on, että se antaa matkailijoille loistavat puitteet lomailuun kaikkine palveluineen, mutta kuitenkin kylä on pysynyt alkuperäisenä. Naoussan pieni venesatama on mukava ajanviettopaikka. Venesataman johdosta kylään saadaan jatkuvasti tuoretta kalaa ravintoloiden tarjottavaksi.

Usein laitesukellus on kiellettyä Kreikan saarien lähistöllä, mutta Paros sen sijaan on sallittu paikka sukellukseen. Naoussa on hyvä matkakohde Paroksella, jos haluat lähteä sukeltamaan, mutta saarella on myös hyvät taksi- ja bussiyhteydet liikkua vapaasti. Naoussan hotellit voi varata itse, jos tykkäät matkustaa omatoimisesti, mutta kylä kuuluu myös Apollomatkojen valikoimaan.

Matkalaukku kasaan ja matkalle

Voit matkustaa Parokselle lauttayhteyksiä pitkin ja kierrellä muitakin Kykladien saaria. Lentomatkustaminen on ehkäpä helpompi tapa matkustaa saarelle, mutta usein matkaan kuuluu välilaskuja. Jos haluat pakettimatkan, niin kannattaa tutustua Apollomatkojen matkavalikoimaan.

Lisätietoja Paroksen matkoista:
Apollomatkat » Paros

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0047268867492676|1721246469.6909|1721246469.6862