Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
14.6.2011 - Kreikka

Santorini, Kreikka - Upeat auringonlaskut ja perinteiset kreikkalaiset kylät

Santorini, Kreikka - Upeat auringonlaskut ja perinteiset kreikkalaiset kylät

Santorini on yksi Kreikan ja koko Välimeren kauneimmista ja viihtyisimmistä saarista. Länsirannikko on hyvin vuoristoista siinä, missä itärannikko taasen on huomattavasti tasaisempaa. Santorinin saariryhmään kuuluvat Thera, Thirassia, Nea Kameni, Palea Kameni ja Aspronisi, mutta tyypillisesti Santorinilla viitataan Theran saareen, joka on saariryhmän suurin saari. Santorini on hyvinkin tunnettu matkakohde, mutta saarelle tehdään silti varsin vähän matkoja.

Santorini on ennen kaikkea rauhallisen lomailijan matkakohde, ja siten myös moni häämatka suuntautuu saarelle. Hotellit Santorinissa ovat pääasiassa varsin ensiluokkaisia, mutta valinnan varaa löytyy monen hintaluokan majoituksista. Loistava hotelli häämatkan ajaksi on viiden tähden 9 Muses Resort Kaakkois-Santorinin Perivolosin ja Perissan lähistöllä.

Hintataso Santorinissa on varsin samaa samaa luokkaa kuin muillakin vastaavilla Kreikan saarilla. Runsas päivällinen kustantaa noin 20 euroa suurimmassa osassa ravintoloita. Santorinin ilmasto on lämmin erityisesti toukokuusta lokakuuhun, jolloin päivän ylin lämpötila on jatkuvasti yli 20 astetta. Kesällä lämpötilat kohoavat keskinmäärin 30 asteen kieppeille.

Nähtävyydet & rannat

Santorinissa on jonkin verran nähtävyyksiä, vaikka saarella ei varsinaisesti olekaan yhtäläistä mytologiaa kuin esimerkiksi Kreetalla. Perinteisiä nähtävyyksiä ovat museot, linnat ja kirkot. Yksi saaren keskeisistä nähtävyyksistä ja maamerkeistä on Skaros -linnan rauniot, mutta eri puolilla saarta sijaitsevat museot ja näyttelyt ovat myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Itä-Santorin laavakivirannat ovat syntyneet aaltojen muotoillessa vanhojen tulivuoren purkauksien jäänteitä. Sen sijaan etelässä on enemmänkin pitkiä hiekkarantoja. Kannattaa huomata, että monet saaren rannoista on varsin syviä, joten lasten kanssa pitää olla tarkkana. Näin ollen Santorini onkin ehkä enemmän sopiva matkakohde juuri pariskunnille tai perheille, jotka matkustavat hieman vanhempien lasten kanssa. Hiekkarantalomailijan kannattaa etsiä matkaa Emporio -kylän lähistölle, jonka tuntumassa sijaitsee Perissan ranta. Perissan rantaa pidetään yhtenä Santorinin parhaista hiekkarannoista. Myös pitkä Perivolosin ranta on yksi parhaista paikoista uiskenteluun ja rannalla makoiluun.

Matkat

Santorinin matka on helppo tehdä Suomesta käsin, sillä moni lentoyhtiö lentää joko suoraan tai yhden välilaskun kautta saarelle. Santorinin lentokenttä on varsin vilkas etenkin kesäaikaan. Yksi suurimmista Santorinin matkoja järjestävistä matkatoimistoista on nykyään Apollomatkat. Santorinista on myös loistavat lauttayhteydet esimerkiksi Kreetalle tai Ateenaan, jos matkan aikana on kiinnostusta lähteä tutustumaan myös läheisiin matkakohteisiin. Kannattaa tutustua myös mahdollisuuksiin löytää sopivat äkkilähdöt Santoriniin.

Kannattaa tutustua Santorinin matkatarjontaan tarkemmin:
Apollomatkat » Santorini

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.003262996673584|1718628533.6727|1718628533.6695