Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
25.2.2011 - Kreikka

Kalives ja Almyrida ovat viihtyisiä rantalomakohteita

Kalives ja Almyrida ovat viihtyisiä rantalomakohteita

Oletko päättänyt suunnata lomamatkalle Kreikan Kreetalle? Saarella on lukuisia toinen toistaan viihtyisämpiä rantalomakohteita, joista alkuperäisimmässä kunnossa ovat ehkäpä Kalives ja Almyrida. Kalives sijaitsee noin 19 kilometriä Haniasta länteen ja Almyrida vastaavasti samaan suuntaan kolme kilometriä kauempana.

Kalives on varsin rauhallinen ja pieni rantalomakohde, joka sopii hyvin rauhallisemmille matkalaisille. Kuitenkin Haniaan on vain lyhyt matka, joten vilkkaampi yöelämäkin on saavutettavissa pienen taksimatkan päästä. Kalyves sijaitsee merenrannalla aivan Souda-lahden suulla. Luonto on kaupungin ympärillä vehreää, ja paikallisia eläimiä ja kasveja voi bongata kävelemällä pois päin kaupungista. Kalivesin kadut ovat hyvinkin kapeita ja ne kiertelevät tiheeseen rakennettujen talojen välissä.

Kalivesin kullankeltainen hiekkaranta on puhdas ja vesi on turkoosin väristä. EU on myöntänyt hiekkarannalle sinisen lipun merkkinä puhtaasta rannasta. Kaupungin reunalla on myös toinen pienempi hiekkaranta. Kesällä aurinko paistaa jopa 13 tuntia putkeen meriveden ollessa jopa 25 astetta elokuussa, joten uiskentelemaan tarkenee varmasti pulahtaa.

Almyrida on vieläkin pienempi kylä kuin Kalives. Almyridaa hallitsee käytännössä kylän raitin seutu, jonka varrella kaupat ja ravintolat sijaitsevat. Jos haluat nauttia hiljaisesta ja alkuperäisestä Kreetan elämästä, niin matkakohteesi on ehdottomasti Almyrida. Kylän hienohiekkainen hiekkaranta on matalapohjainen, ja se sopii loistavasti lapsiperheille. Almyridasta kannattaa jatkaa kävellen jonkin matkaa länteen, jossa vastaan tulee viehättävä Plakan kylä.

Kreetalaisia herkkuja

Sekä Kalivesissa että Almyridassa on useita ravintoloita, joissa syödä illallista. Tyypillisesti Kreetalla syödään päivisin jotain pientä suolaista, kun taas varsinainen ruoka nautitaan vasta yhdeksän jälkeen illalla. Kannattaa tilata ravintoloissa tuoreita mereneläviä, joita ravintolat saavat jatkuvasti pöytäänsä viereisen sataman johdosta. Perinteisiä kreikkalaisia ruokia ovat myös esimerkiksi souvlaki-lihavarras, kreikkalainen salaatti ja alkupalana leivän päällä nautittava tzatziki. Paikallisten uskotaan elävän pitkään juurikin terveellisen ruuan ansiosta. Ruuan yhteydessä voit nauttia paikallista viiniä, kun taas jälkipalaksi ravintolat tarjoilevat tyypillisesti ouzo-drinkin.

Matkat

Kreeta on ollut pitkään yksi Kreikan suosituimmista ja samalla koko maailman suosituimmista kesälomakohteista suomalaisten keskuudessa. Matkat Kalivesiin ja Almyridaan ovat tulleet suomalaisten saatavilla vuodesta 2011 lähtien Apollomatkojen tuodessa ne valmismatkavalikoimineen Suomeen. Toki aiemminkin on ollut mahdollista varata itse lennot Haniaan, josta on helppo liikkua bussilla tai taksilla määränpäähän.

Tutustu matkavaihtoehtoihin tai varaa matkasi:
Apollomatkat » Almyrida & Kalives

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Kalives Beach Best Western

alk. 865€
(4 tähden hotelli)

Almyrida Resort

alk. 510€
(4.5 tähden hotelli)

Kiani Beach Resort

alk. 760€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.006040096282959|1716781126.3681|1716781126.3621