Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
6.2.2011 - Kreikka

Naxos, Kreikka

Naxos, Kreikka

Kreikan Kykladien suurin saari Naxos, joka suomennetaan toisinaan sanalla Naksos, on yksi uusimmista matkakohteista Kreikassa. Saaren pääkaupunki Chora Naxos tunnetaan myös nimellä Naxoksen kaupunki. Saaren luonto vaihtelee korkeista vuorista aina vehreisiin laaksoihin.

Naxos tunnetaan erityisesti marmorilouhoksista ja sen rikkaasta viinikulttuurista. Antiikin myotologian mukaan viininjumala Dionysos asusti saarella, ja opetti naxoslaisille viininviljelyn ja -valmistuksen taidon. Naxoslaisia viinejä arvostetaan, ja monet viineistä tunnetaan laajalti maailmalla. Naxos on ollut antiikin ajoilta asti yksi Kreikan tärkeimmistä paikoista louhia marmoria.

Nähtävyyksiä

Naxoksen kaupungin nähtävyyksiä ovat Portara, Venetsialainen linnake ja museo, vanhakaupunki ja sen markkinat sekä Panagia Mirtidiotisan kirkko. Antiikin kreikkalaisten kunniaa symboloiva Portara eli Apollon temppelin portti seisoo yhä tuhansien vuosien jälkeen kaupungin maamerkkinä. Venetsialainen linnoitus ei ole täysin tyhjillään, vaan siellä asuu vieläkin muutama perhe. Venetsialaisen linnoituksen sydämessä toimii Naksoksen kaupungin museo, jossa on esillä eri aikojen naksoslaista historiaa. Vanhakaupunki pitää sisällään idylisiä vanhoja taloja, pieniä kauppoja, tavernoja ja vanhanajan leipomoja. Panagia Mirtidiosan kirkko on rakennettu mereen muutaman metrin päähän rannasta.

Nähtävyydet eivät rajoitu vain Naksoksen kaupunkiin, vaan erilaisia nähtävyyksiä on paljon muuallakin saarella. Naxoksella on myös huomattava määrä vanhoja kirkkoja. Saggrin kylästä löydät vastikään kunnostetun Jumalatar Dimitran temppelin (Temple of Goddess Dimitra). Sen sijaan Bazeos Tower toimii kesäisin erilaisten esitysten ja konserttien näyttämönä, mutta oli alkujaan luostarina 1600-luvulla. Useiden kylien lähistöltä löytyy useita torneja.

 

Agia Anna hiekkaranta

Hiekkaranta elämää

Naksos kutsuu nauttimaan auringosta jollekkin sen lukuisista hienohiekkaisista rannoista. Hiekkarannat ovat hyvinkin vaihtelevissa paikoissa, sillä osa sijaitsee suojaisissa poukamissa kun taas toiset erottavat lomakylät merestä. Naksoksen kaupungin Agios Georgios on yksi saaren suosituimmista hiekkarannoista aivan kaupungin edustalla. Naksoksen ehkäpä kaikkein parhain hiekkaranta on Agia Anna, joka on erityisen rauhallinen ja viihtyisä. Näiden lisäksi saarella on lukuisia muitakin suuria hiekkarantoja.

Hiekkarantalomailun ohella maittaa hyvä illallinen jossain saaren loistavista tavernoista. Saarella on myös monia kansainvälisiä ruokapaikkoja, mutta paikallisista ruuista parhaita lienevät souvlaki, mousaka, tzatziki, taramosalata ja kreikkalainen salaatti. Naxos on tunnettu lukuisista hyvistä juustoista: Graviera, Anthotiro, Kefalotyri, Mizithra ja Arseniko. Niin ikään paikallisia perunoita ja sipuleita pidetään varsin hyvän makuisina. Kotiin kannattaa ostaa mukaan naxoslaisia viinejä ja marmorituotteita.

Laukku kasaan ja matkaan

Ei kannata turhaan etsiä suoraa lentoa Naxokselle, sillä tällaista et tule löytämään. Usein lentomatkaan kuluisi kahdella vaihdolla nopeimmillaankin noin 10 tuntia, joten huomattavasti nopeampi ja mukavampi tapa matkustaa Naxokselle on varata lennot Santorinin Thiraan, josta loppumatka taittuu helposti veneellä kolmessa tai neljässä tunnissa. Naxos kuuluu myös Apollomatkojen lomavalikoimaan.

Lue lisää matkavaihtoehdoista:
Apollomatkat » Naxos

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(4.5 tähden hotelli)

Nissaki Suites

alk. 740€
(4 tähden hotelli)

Naxos Resort

alk. 645€
(3 tähden hotelli)

Jason

alk. 565€
(3.5 tähden hotelli)

Naxos Holidays

alk. 535€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0035159587860107|1708848740.8595|1708848740.856