Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.1.2009 - Kreikka

Jooniansaarten Korfu

Jooniansaarten Korfu

Reilun kahden kilometrin päässä Albanian rannikosta sijaitseva Korfu on yksi Kreikan suosituista matkakohteista. Myös Italian läheisyys näkyy saaren arkkitehtuurissa ja ruokakulttuurissa. Korfu on saariryhmän toiseksi suurin saari, jonka pinta-ala on noin 592km2. Saaren merkittävimmän kaupungin nimi on niin ikään Korfu, jonka vanha kaupunki löytyy myös UNESCON maailmanperintökohteista. Alkujaan Korfu on asutettu jo noin 2700 vuotta sitten korinttilaisen siirtokunnan toimesta. Antiikin aika Korfu oli Kreikan suurimpia merimahteja, ja Kreikkaan se on liitetty vuonna 1864.

Korfun luonto on vaihtelevaa, sillä etelässä maastoa hallitsevat oliivi-, viini- ja hedelmäviljelmät, kun taas pohjoisessa luonto on karuja kalkkikivivuoristoja - korkeimmillaan vuoristo yltää jopa noin 900 metriin. Saari on niin ikään loistava rantalomakohde, jolta löytyy useita hyviä hiekkarantoja. Tunnetuin ranta lienee itärannikolla sijaitseva Paleokastritsa, jonka vedet ovat kirkkaita ja turkoosinvärisiä. Loistavia hiekkarantoja on saaren syrjäisemmilläkin seuduilla, joille pääsee helposti bussilla tai vuokra-autolla, mutta myös Korfun päämatkakohteissa on hyvät rannat.

Korfun matkat 2009

  • Agios Stefanos

Agios Stefanos sijaitsee alueella, jota hallitsevat oliivilehdot ja muut vihreät viljelmät. Agios Stefanos sijaitsee poukamassa, jonka hiekkaranta on matala, joten Agios Stefanos onkin yksi vaihtoehto lapsiperheille. Tunnelmaltaan kylä on kreikkalaismainen, joka johtunee paljon sen pienestä koosta. Kylässä on muutamia tavernoja, hotelleja, kauppoja ja rantabaareja.

  • Aharavi

Korfun pohjoisrannikolla oleva Aharavi on hyvä matkakohde lasten kanssa matkustaville, sillä Aharavin pikkukivi- ja hiekkaranta on niin ikään melko matala. Aharavin kylässä on yksi disko ja monia baareja sekä ravintoloita. Aharavin lähellä sijaitsee tunnelmallinen Perithian kylä, jonka mukulakivikadut on kuin postikortista.

  • Arillas

Agios Stefanoksen läheisyydessä sijaitsee Arillas, joka lepää rauhaisissa maalaismaisemissa. Arillasin pitkä hiekkaranta on myös matala, ja soveltuu hyvin lapsiperheen tarpeisiin. Kylässä on kreikkalaistunnelmallisia tavernoja ja pikkukaupoja, ja iltaelämäkin on melko rauhallista muutamassa kylän baarissa.

  • Barbati

Vehreässä Korfun ympäristössä sijaitsevalla Barbatilla on myös melko matala uimaranta. Barbatille voi lähteä huvilalomalle, sillä esimerkiksi Finnmatkojen valikoimaan kuuluu Pirgin ja Barbatin kylien välissä sijaitsevia huviloita.

  • Dassia

Korfun kaupungin läheisyydessä sijaitsee Dassia, joka on jo hieman suurempi lomakohde. Dassiassa on reilusti edellisiä enemmän ravintoloita, kauppoja ja huvittelumahdollisuuksia, mutta se ei silti ole mikään nuorten perinteinen biletyskohde. Dassiassa on pitkä pikkukiviranta, joka tarjoaa runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia hurjapäille. Koska Dassia on hieman isompi matkakohde, niin sieltä tehdään myös retkiä saaren luontoon.

  • Gouvia

Gouvia, jossa on runsaasti palvelutarjontaa turisteille, on toinen suosittu matkakohde lähellä Korfun kaupunkia. Gouvia tarjoaa monia rantakahviloita, baareja, yökerhoja ja ostoskatuja, joilla matkailija pääsee rentoutumaan ja ostelemaan matkamuistoja. Gouvian ravintolatarjonta on myös laaja, sillä perinteisten kreikkalaisten tavernojen lisäksi on meksikolaisia, italialaisia ja aasialaisia ravintoloita. Alueen kaksi kilometriä pitkällä sorarannalla on paljon vesiurheilumahdollisuuksia ja rantatuoleja. Gouviasta pääsee helposti Korfun nähtävyyksille, ja kävellen läheiselle venetsialaisen laivanveistämön raunioille.

  • Korfun kaupunki

Korfun kaupungissa ovat yhdistyneet brittiläinen, bysanttilainen ja italialainen kulttuuri kreikkalaiseen kulttuuriin. UNESCON maailmanperintölistalta löytyvän Korfun vanhankaupungin ihmeellisyyksiä ovat Spianada-aukiolla sijaitseva krikettikenttä ja kujia reunustavat venetsialaiset aatelispalatsit. Korfu on saaren suurimpia kaupunkeja, joten siellä on myös hyvät ostosmahdollisuudet matkamuistojen osteluun. Kaupungin uimaranta ei ole mikään ihmeellinen, joten päiväksi kannattaa lähteä bussin kanssa jollekin saaren mahtavista uimarannoista. Korfussa sijaitsee jokunen museo, joista tunnetuin lienee arkeologinen museo.

Korfun matkoja

Kaikkiin Korfun suosituimpiin matkakohteisiin matkoja järjestää ainakin Finnmatkat.

Katso myös Lomamatkojen Kreikan matkat:  Lomamatkat » Kreikka

Muita matkajuttuja Kreikan saaristosta: Kefalonia, Tarunhohtoinen Kreeta, Samos ja Rhodos 2009.


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0044889450073242|1716420458.9335|1716420458.929