Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
16.1.2009 - Kreikka

Kefalonia, Kreikka

Kefalonia, Kreikka

Kreikan Kefalonia on uusimpia Kreikan matkakohteita matkatoimistojen valikoimissa. Manner-Kreikan länsipuolella sijaitseva Kefalonia on Joonianmeren suurin saari(n. 870km2). Kefalonian ilmasto on samanlainen kuin muidenkin Kreikan saarten, joten kesällä on lämmintä auringon paistaessa. Kefalonian luonto on metsäistä ja vuoristoista, ja Eno-vuoren huippu yltääkin peräti 1620 metriin. Saarella viljellään myös paljon oliivipuita, viinirypäleitä ja viljaa. Ennen kaikkea Kefalonia tunnetaan mahtavista rannoista, mutta nähtävyyksiäkin saarelta löytyy.

Kefalonian rannat

Kefalonian hiekkarannat ovat Kreikan parhaimpia ja kauniimpia rantoja. Saarelta löytyy hiekkarantojen ohella erilaisia mukulakivirantoja ja pieniä paratiisimaisia poukamia -monet matkailijat pitävätkin Kefalonian Myrtoksen rantaa maailman kauneimpana. Myrtos sijaitsee lähellä Divarata-kylää Assoksen alapuolella Agia Dynati -vuoren ja Kalo Oros -vuoren välisessä poukamassa. Myrtoksen hiekkaranta on vaaleahiekkaista, vesi on kauniin turkoosia ja puhdasta. Muita hyviä hiekkarantoja ovat esimerkiksi Assos, Kipouri, Lassi, Poros ja Skala.

Nähtävyyksiä Kefaloniassa

Kefalonian suosituin nähtävyys lienee edelläkin mainittu Myrtosin hiekkaranta - turistit käyvätkin kuvaamassa poukamaa ja viereisiä vuoria. Muita turistien suosiossa olevia ja vierailemisen arvoisia Kefalonian nähtävyyksiä ovat Melissanin maanalainen järvi osittain romahtaneessa luolastossa ja Drongoratin tippukiviluolat. Saarella on myös lukuisia viinitiloja, joihin järjestetään opastettuja kierroksia.

Kefalonialainen ruoka

Matkailijalle on tarjolla lukuisia illallismahdollisuuksia Kefaloniassa: tyylikkäitä ravintoloita ja aitoja kreikkalaisia tavernoja. Kefalonian keittiö on saanut vaikutteita niin Kreikasta kuin myös Italiasta, joten ruoassa yhdistyvät molempien maiden keittiöt. Timjamia, rosmariinia, meiramia ja muita mausteyrttejä käytetään erittäin paljon ruuissa. Kefalonialaisia erikoisuuksia ovat valkosipulivanukas ja kreatopita-lihapiirakka.

Kefalonian matkakohteet kesällä 2009

  • Fiskardo

Postikorttimainen Fiskardo sijaitsee pohjoisosassa Kefaloniaa. Erityisesti kylä tunnetaan kalastusveneistä, purjeveneistä ja kahviloista uskomattoman kauniin ja viehättävän sataman äärellä. Vuoden 1953 maanjäristyksissä tuhoutui lukuisia rakennuksia Kefaloniassa, mutta Fiskardossa säilyi useita vanhoja rakennuksia, jotka vetävät puoleensa turisteja. Itse Fiskardon kylässä on pieni pikkukiviranta, mutta lähistöllä on poukamia. Fiskardosta löytyy niin ikään muutama baari ja ostoskatu.

  • Lassi

Pääkaupunki Argostolisin läheisyydessä sijaitseva Lassi on Kefalonian parhaimpia rantalomakohteita. Lassin hiekkarannat ovat Kefalonian parhaimmistoa, ja läheisille Gradakian lahdelmille voi lähteä snorklailemaan. Erikoisuutena alueella on, että rannoilta pääsee uimaan tippukiviluoliin. Argostolissa voi kierrellä kaupoissa shoppaillen matkamuistoja, ja illalla satama-alue on tunnelmallinen paikka illastaa ravintolassa. Lassissakin on lukuisia baareja, ravintoloita ja kauppoja.

  • Skala

Kefalonian lapsiystävällisen rantalomakohde on ehdottomasti Skala, sillä sen pitkä uimaranta on luokiteltu turvalliseksi. Vesi on puhdasta ja palvelut hyviä Skalan rannalla. Viehättävän ja kreikkalaismaisen Skalan kylän keskustan ympärillä on runsaasti ravintoloita, iltaviihdettä ja kauppoja. Posti ja apteekki sijaitsevat pienellä torilla, jonne itse Skalan pääkatu vie. Luonto on vehreää Skalan ympäristössä, joten sinne on mukava lähteä patikoimaan, jos rantaelämä alkaa kyllästyttää. Läheisyydessä sijaitsee antiikin Rooman aikainen lattiamosaiikki, joka on kuulunut roomalaiseen huvilaan.

Kefalonian matkat

Kefaloniaan matkoja järjestää ainakin Finnmatkat, jonka valikoimaan kuuluu kaikki Kefalonian suositut matkakohteet: Fiskardo, Lassi ja Skala.

Muita juttuja Kreikan saarista: Tarunhohtoinen Kreeta, Samos ja Rhodos 2009.


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0041348934173584|1716419379.3959|1716419379.3918