Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
30.12.2008 - Kreikka

Samos, Kreikka - rantalomailua Samoksella

Samos, Kreikka - rantalomailua Samoksella

Samos, joka on osa Itä-Egean saariryhmää, on yksi Kreikan suosituista rantalomasaarista aivan Turkin rannikon läheisyydessä. Samoksen luonto on vehreää metsien ja peltojen hallitessa saarta, ja Samos onkin Aigeianmeren viljavimpia saaria. Metsäisyyden lisäksi saaren luontoon luo oman leimansa Ambelos ja Kerkis, jotka ovat maisemasta erottuvia korkeita vuoria.

Samoksella on asukkaita noin 42 000 ja se on pinta-alaltaan suuripiirtein 470km2. Pääkaupunkia kutsutaan nykyään usein pelkästään nimellä Samos, vaikka sen virallinen ja alkuperäinen nimi on Vathy. Turismi on saaren suurimpia tulonlähteitä tupakan, oliiviöiljyn, sitrushedelmien, hunajan, manteleiden ja viinin ohella.

 Matemaatikko Pythagoras, tähtitieteilijä Aristarkhos, filosofi Epikuros ja kirjailija Aisopos asuivat antiikin aikana Samoksen saarella, joten luulisi, että saarella on paljon historiallisia nähtävyyksiä. Saarella ei kuitenkaan ole erityisen tunnettuja nähtävyyksiä, mutta Samoksen arkeologisessa museossa pääsee tutustumaan esimerkiksi maanjäristyksissä tuhoutuneesta Heraion temppelistä tuotuun jättiläispatsaaseen. Muista nähtävyyksistä voitaneen mainita Potamin vesiputous ja Eupalinoksen vesitunneli.

Kreikan Samos ja hiekkarantaRantalomailua Samoksella

Kreikan saarilla on mahtavat puitteet rantalomailuun - niin myös Samoksella. Samoksen hiekkarannat ja mukulakivirannat soveltuvat hyvin kaikenikäisten rantalomailuun. Uimarantoja on jopa 240 eri kokoista, joista kaksi parasta ovat Psili Amos ja Potokaki.

  • Psili Amos

Psili Amos soveltuu erityisen hyvin lapsiperheille, koska hiekkaranta on matala ja pitkä. Psili Amos on yleensä täynnä turisteja, ja rauhaa haluava voi mennä viereiselle rauhallisemmalle toiselle Psili Amos rannalle, jossa uimarannan puitteet on yhtä mahtavat. Psili Amos sijaitsee Votsalakian kylän vieressä.

  • Potokaki

Pythagorionin lähellä sijaitsee Potokakin hiekkaranta, joka on Samoksen pisin ranta. Potokakin rannalla on paljon rantatuoleja, mutta suuruutensa johdosta tilaa on reilusti myös kaislamatoille. Rannan varrella kasvaa paikoittain puita, joiden varjoon pääsee vilvottelemaan paahtavalta auringolta. Potokakissa on mahdollisuus ostaa välipalaa.

Matkakohteet Samoksella

  • Kokari

Kokari on entinen kalastajakylä, joka sijaitsee aivan niemen kärjessä Samoksella. Kokarissa voi viettää perinteistä kreikkalaista kyläelämää syöden pienissä tavernoissa ja ottaen aurinkoa Egeanmeren rannalla. Kylästä löytyy ravintoloita, myymälöitä, rantakahviloita ja ravintoloita aivan läheltä. Kalasataman viereisen torin läheisyydestä löytyy alkuperäisimmät osat Kokaria. Kokari on suosittu lomakohde kahdenkesken matkustamiseen - olkoon kyseessä vanhempi aviopari tai nuoret seurustelijat.

  • Pythagorion

Pythagorion soveltuu myös hieman vilkkaampaankin menoon, sillä rantakadun lähettyvillä on monia discoja. Iltaelämä on kuitenkin rauhallista ja tunnelmallista onkin kävellä pikkukauppojen ja tavernojen välissä pysähtyen iltaisin jonnekkin syömään. Ravintolat, baarit ja ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet melko paljon meren tuntumaan. Pythagorion on saanut nimensä antiikin matemaatikko Pythagoraan mukaan.

  • Vathi

Samoksen pääkaupunki on Vathi, jossa iltaelämä voi yltyä villimmäksi lähellä merta, jossa on trendikkäitä baareja. Vathin kolme uimarantaa ovat melko pieniä, mutta lähistöltä löytyy pidempiä rantoja. Vathista järjestetään päiväretkiä Turkin puolelle. Mäenrinteessä kohoava vanha kaupunginosa Ano Vathi on tunnelmallinen paikka iltaisin, jolloin kannattaa käydä kävellen seuraamassa kreikkalaisten illanviettoa.

  • Votsalakia

Lapsiperheille ja rauhasta nauttiville sopiva matkakohde Samoksella on Votsalakia, jossa voi rentoutua lähellä luontoa ja sen pitkää hiekka/pikkukivirantaa. Votsalakin puolella saarta onkin juuri kreikkalaistenkin omat kesäasunnot. Votsalakista voi lähteä patikoimaan metsiin ja vuorille nähden matkalla hedelmäpuita, lampaita, sitruunaviljelyksiä ja oliivilehtoja.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0049729347229004|1721243261.9099|1721243261.905