Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
21.3.2010 - Kreikka

Votsalakia, rauha, rantaloma ja retket - Votsalakia, Samos

Votsalakia, rauha, rantaloma ja retket - Votsalakia, Samos

Votsalakia on rauhallinen kylä aivan Samoksen etelärannikolla. Votsalakiassa vietät rauhallisen ja rentouttavan loman lähempänä luontoa kuin arvaatkaan. Kylä tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut tavernoista ja kaupoista aina hiekkarantoihin ja hyviin hotelleihin asti. Votsalakian kylä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä lentokentältä. Matka kylään kestää henkilöautolla noin tunnin verran, mutta bussimatka saattaa viedä hieman pitempään. Reitti kylään on vuoristoinen, joten ensikertalaisen ei kannata tiellä hurjastella. 

Kylän lähes kaikki palvelut ovat keskittyneet pienen alueen läpäisevän "päätien" varteen. Pääkadun varrelta löydät muutaman tavernan, pari matkamuistokauppaa ja uusia vaatteisiin erikoistuneita putiikkeja. Rantaviivaa löytyy useampi kilometri, sillä kylä sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Rannoilla ei ole ruuhkaa, vaan pääset nauttimaan auringosta verrattain hiljaisissa maisemissa. 

Rantoja ja retkiä

Vain kolmen kilometrin päässä Votsalakiasta sijaitsee Samoksen saaren tunnetuin ja kaunein ranta, Psili Ammos. Psili Ammosissa vietät rauhallisen päivän loikoillen hienolla hiekalla ja nauttien virvokkeita rantakahvilassa. 

Retkiä on tarjolla useita: Voit osallistua Patmoksen naapurisaarelle tehtävään veneretkeen tai tutustua saaren suurimpaan satamakaupunkiin Skalaan. Myös Johanneksen ilmestyksistä tuttu luola ja sen paikalle rakennettu Johanneksen luostari ovat suosittuja turistikohteita. 

Lauttaretket Turkin rannikolle ovat myös suosittuja. Päiväretken kohteena on Kusadasin satamakaupunki, josta voit hankkia halpoja turkkilaisia nahkatuotteita. Satamakaupungista voit jatkaa matkaasi antiikin rauniokaupunki Efesokseen. 

Myös itse Patmoksen saarelta löytyy nähtävää. Votsalakiasta järjestetään hyviä saarikierroksia, joilla pääset tutustumaan luostareihin, oliivilehtoihin, pieniin paikallisiin kyliin ja Satakielilaaksoon. Nähtävää riittää kaiken ikäisille. 

Nähtävyyksistä suurin: Pythagoraan luola

Votsalakian suurin nähtävyys on kenties Pythagoraan luola. Aikanaan suuri rakastettu matemaatikko on saanut nimikkoluolansa. Luolia on itse asiassa kaksi, aivan kuten Pythagoraalle omistettuja kappeleitakin. Luolien pääportaat vievät Santa Maria -luolalle. Suurempaa luolaa Pythagoras käytti aikoinaan opettamiseen ja tuottaakseen juomavettä. Asumiseen hän käytti pienempää luolaa. Isompi luola on noin 80 metriä syvä, mutta kävellen pääsee vain noin 20 metrin syvyyteen. 

Pythagoraan asuinluolalle pääset kiipeämällä pientä polkua Saint Johnin kappelista oikealle. Luolien alapuolelta saat virvokkeita suositusta kahvilasta. Lisäksi tarjolla on mitä kummallisimpia Pythagoras-tuotteita.  

Matkustaminen

Lentokentältä on matkaa Votsalakiaan noin 47 kilometriä. Voit varata maksullisen lentokenttäkuljetuksen ennakkoon matkavarauksesi yhteydessä. Kuljetus lentokentältä lähimpään hotelliin Votsalakiassa kestää noin tunnin ja 15 minuuttia.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0031871795654297|1716424851.8025|1716424851.7993