Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
4.3.2010 - Kreikka

Vathi, Samos - Esittelyssä Samoksen tunnetuin kaupunki Vathi

Vathi, Samos - Esittelyssä Samoksen tunnetuin kaupunki Vathi

Aivan saaren koillisreunalla sijaitsee saaren tunnetuin kaupunki, Vathi, jota kutsutaan myös Samoksen kaupungiksi. Amfiteatterin muotoon suuren poukaman ympärille rakennettu Vathi elää täydessä harmoniassa Egeanmeren kauniin sinertävän luonnon kanssa. Upeat rannat ja neoklassinen rantalinja ovat jo pitkään olleet matkaajien suosiossa. Vathi on yksi saaren kolmesta pääsatamasta.

Oikeastaan kyseessä on kuitenkin kaksi erillistä kaupunkia: Vathi ja Samos, jotka kuitenkin sijaitsevat niin lähekkäin, että niistä käytetään usein yhteistä nimitystä Samoksen kaupunki. Kuten kuuluisa kreikkalainen runoilija J. Ritsos on joskus saarta kuvannut "tämä alue oli suuren kulttuurin keskus". Alueen historia ja monumentit kertovatkin hienoa tarinaa. Itäisellä Egeanmerellä sijaitsevan saaren sijainti on ollutkin optimaalinen kasvuun ja kukoistukseen. 

Kenelle Vathi sopii?

Vathi eli Samoksen kaupunki sopii sinulle, jos haluat nauttia rantaelämästä, shoppailusta ja veikeästä yöelämästä. Alueelta löytyy myös perinteistä kreikkalaista elämää, sillä leipomot ja käsityöpajat elävät rinta rinnan ravintoloiden ja klubien kanssa. 

Vathissa on kolme lyhyehköä rantaa. Suurempia ja pidempiä rantoja löytyy muutaman kilometrin päästä kaupungin ulkopuolelta. Samoksen saarelta löytyy kokonaisuudessaan jopa 240 rantaa, jotka vaihtelevat karkeahiekkaisista rannoista hienohiekkaisiin unelmakohteisiin. Osa rannoista tarjoaa myös vesiurheilumahdollisuuksia. 

Aivan keskustan yläpuolelta, mäenrinteestä, löydät vanhan kaupungin osan eli Ano Vathin kapeine kujineen ja perinteisine kreikkalaisine tapoineen. Ilta-aikaan voit tavata tavallisen kreikkalaisen perheen nauttimasta ateriaa kadun viileydessä. Kahviloissa miehet pelaavat lautapelejä ja nauttivat kreikkalaista makeaa kahvia pienistä kupeista. 

Yöelämää ja retkiä

Vathin uudemmissa osissa meno on vivahteikkaampaa ja villimpää, musiikki on trendikkäämpää ja baarit selkeästi modernimpia. Yöelämä ei kuitenkaan häiritse rauhallisuutta ja rentoa tunnelmaa etsiviä.

Retkiä on tarjolla monenlaisia: Suosituimpia ovat päivän pituiset lauttaretket Turkkiin. Maihin noustaan Kusadasin satamassa, josta voit ostaa halpoja turkkilaisia nahkatuotteita. Elämyksiä etsivät voivat jatkaa matkaansa antiikin kuuluisaan rauniokaupunkiin Efesokseen. 

Matkustaminen

Lentokentältä Vathiin on matkaa noin 16 kilometriä. Voit varata maksullisen lentokenttäkuljetuksen ennakkoon matkavarauksesi yhteydessä. Kuljetus lähimpiin hotelleihin kestää vain noin 25 minuuttia.  

Vathissa rentoudut. Tunnet itsesi uudella tavalla levänneeksi ja tulet takaisin kerta toisensa jälkeen!

Lue lisää Samoksen matkoista:  Lomamatkat » Samos

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0060529708862305|1718630581.8784|1718630581.8723