Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
9.3.2010 - Kreikka

Pythagorion, Samos - Rantalomailua ja viihdettä Samoksen Pythagorionilla

Pythagorion, Samos - Rantalomailua ja viihdettä Samoksen Pythagorionilla

Pythagorion on vain noin 1700 asukkaan pieni kaupunki Samoksella Kreikassa. Alun perin Pythagorionin nimi oli Tigani, mutta se muutettiin saaren kuuluisimman asukkaan, Pythagoraan, kunniaksi. Kaupungin satamasta löytyykin Pythagoraalle omistettu suuri muistomerkki. Kaupunkin on Unescon maailmanperintökohde, joka elää pääasiassa turismin varassa. Kaupungista löytyy paljon raunioita kreikkalais- ja roomalaisajoilta ja jopa upea ja massiivinen tunneli-akvedukti. 

Pythagorionin sydän on sen kuvaakin kauniimpi satama. Rantakatu kulkee aivan rannan vieressä kaartaen kauniisti kohti horisonttia, jossa asuintalot kipuavat kukkuloiden rinteitä pitkin sulassa sovussa. Rantakatu on myös viihde-elämän keskus: Aivan meren äärellä on useita baareja, kauppoja ja ravintoloita. Ne tuovat pieneen Pythagoran kylään kaupunkielämän tunnelmaa ja vähän vilinää ja vilskettä. 

Pythagorionista löydät useita arkeologisia kohteita, jotka ovat turistien suosiossa. Tutustu historiallisiin kohteisiin. Anna luonnon ihmeiden hurmata itsesi. Nauti merestä, vapaa-ajasta ja kreikkalaisesta tunnelmasta. Nauti auringosta ja kristallinkirkkaasta vedestä, löydä pieniä idyllisiä kyliä ja tutustu ystävälliseen paikallisväestöön - ja pidä hauskaa virkeässä yöelämässä. Tätä kaikkea tarjoaa Pythagorionin kaupunki. 

Rannat ja muistomerkit

Pythagorionin rantakadun varrelta löytyy pienen pieni ranta - isompaa etsivän kannattaa suunnata kaupungin ulkopuolelle, Doryssa-rannalle. Saaren kukaties hienoin ranta, Psili Ammos, sijaitsee Vathin ja Pythagorionin välissä. 

Kuten kaupungin nimikin sanoo, on antiikin matemaatikko Pythagoras syntynyt alueella. Muistomerkkien lisäksi saarella on esimerkiksi kilometrien pituinen akvedukti Efpalineio Orygma, jonka orjat kaivoivat 2 500 vuotta sitten. 

Iltaelämää ja retkiä

Pythagorionissa yöelämä ei koskaan ole liian vilkasta, vaikka se rantakadun useissa diskoissa jatkuukin yön pikkutuinneille saakka. Tavernojen ja pikkukauppojen lomassa on helppoa nauttia tunnelmasta, vaikka ei mikään bilehirmu olisikaan. Omaa rauhaa voi etsiä kaupungin kapeilta mukulakivikujilta, jotka ovat turvallisia, mutta hiljaisia. 

Saaren luonto en erittäin vehreää ja kaunista. Kesän alussa maasto näyttää kasvillisuuden takia hyvin vaihtelevalta: Pikkukylät, oliivilehdot, luostarit, vesiputoukset ja Satakielilaakso tarjoavat nautintoja ja näkemistä kaikenikäisille. 

Hauskaa vaihtelua tuovat myös naapurisaarelle, Patmokselle, suunnatut veneretket, joiden aikana ehdit tutustua ainakin Patmoksen kauniiseen satamakaupunkiin Skalaan ja Johanneksen luostariin. Tarjolla on myös retkiä Turkin rannikolle. Turkissa voit tutustua muun muassa antiinkin rauniokaupunkiin, Efesokseen. 

Matkaaminen

Lentokentältä Pythagorioniin on vain 2 kilometriä. Maksullisen lentokenttäkuljetuksen voit varata etukäteen matkavarauksen yhteydessä. Lentokentältä lähimpiin hotelleihin matka kestää vain noin 5 minuuttia.Pythagorionin matkoja ja lisätietoja voi katsoa Lomamatkojen sivuilta:  Lomamatkat » Pythagorion

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0044660568237305|1702028591.2025|1702028591.1981