Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
18.11.2011 - Thaimaa

Klong Muang on Krabin tuntematon helmi

Klong Muang on Krabin tuntematon helmi

Klong Muang on pieni lomakylä Krabin provinssissa, Thaimaassa, joka on vasta alkanut saavuttaa suosiotaan turistien silmissä. Tämän vuoksi kylällä on vielä hyvin rauhallinen ja idyllinen maine, joka on omiaan luomaan ainutlaatuisen lomatunnelman. Klong Muangin ehdoton turistivaltti on saaristomaisema ja uskomattoman kaunis luonto. Klong Muangia on kuvattu useiden matkailijoiden suusta sydämen vieväksi paikaksi - eikä suotta.

Klong Muangin väestö tunnetaan erittäin avuliaana ja ystävällisenä. Myös kielitaito on kohtalainen, vaikkakaan esimerkiksi suomea puhuvia thaimaalaisia on turha odottaa tapaavansa. Useimmissa hotelleissa puhutaan englantia, ja yleensä elämyspaketteja ostettaessa matkanjohtaja on englanninkielentaitoinen.

Hieman perheidyllistä lomanviettoa saattavat häiritä taksit, jotka saattavat monesti tarjota palvelujaan turhankin auliisti, sekä thai-hierojat, jotka eivät tahdo aina jättää kadulla kulkijoita rauhaan tarjouksineen. Thai-hieronta on hyvin yleistä Thaimaan eri kaupungeissa, joten siitä ei kannata suomalaistenkaan hätkähtää. Palvelujen tarjoajat nimittäin eivät kuitenkaan yleensä ole osallisena mihinkään rikolliseen monien ennakkoluulojen vastaisesti, vaan kilpailu asiakkaista on kovaa.

Klong Muang on yleistasoltaan melko siisti paikka, ja hotellit melko laadukkaita. Myös ruoka on Klong Muangissa melko tasokasta, eikä ravintoloiden ruokalistaa tämän vuoksi olekaan syytä karttaa. Thaimaalaiseen tyyliin tehtyjä curryruokia kannattaa ehdottomasti maistaa. Klong Muangin, kuten muidenkin Thaimaalaisten ravintoloiden ruokalista koostuu pääasiassa kalasta, mutta länsimaalaisia ruokia on erittäin hyvin saatavilla, mikäli aasialainen ruoka ei maistu tai alkaa tympimään.

Lähialueen nähtävyyksiä

Klong Muang, KrabiKlong Muangiin pääsee parhaiten tutustumaan vuokraamalla auton tai skootterin. Näin on mahdollisuus myös päästä katselemaan kaupunkia ulkopuolelta ja ihastelemaan kauniita maisemia. Moottoriajoneuvon vuokrauksessa on oltava kuitenkin tarkkana, sillä Thaimaan tyyliin liikenne saattaa olla vakaaseen suomalaiseen ajotyyliin tottuneelle melkoinen kulttuurishokki. On myös muistettava että Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne, joka saattaa vaikeuttaa ennestään holtitonta menoa.

Myös veneen vuokraaminen voi tulla kyseeseen – omalla veneellä voi käydä tutustumassa esimerkiksi Klong Muangin vieressä sijaitsevaan Hongin saareen, jota tituleerataan paratiisisaaren ilmentymäksi. Hongin saari on uskomattoman kaunis, ja sinne kannattaa hieman kiireisimmänkin matkailijan uhrata päivävisiitti.

Niin Suomen matkatoimistot, kuin paikalliset matkanjärjestäjätkin tarjoavat erilaisia valmisretkiä kaikenlaisiin kohteisiin ympäri Klong Muangia ja sen lähiseutuja. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että usein Suomesta ostetut paketit ovat hyvinkin hinnakkaita, eivätkä usein laadultaan ja palvelultaan niin hyviä kuin paikallisten tarjoamat. Retkiä järjestetään mm. sukelluksen ja snorklauksen parissa, ja rohkeimmille on tarjolla myös norsuratsastusta. Retkiä järjestetään paljon joka päivä, lähinnä kysynnän mukaan, joten välttämättä ei ole tarpeellista varata niitä etukäteen. Monissa palveluissa on myös valinnanvaraa, joten kannattaa tottakai ensin tutustua hintoihin ja tarjontaan. Suosituimpia retkiä ovat snorklaukset viereisille pienille saarille.

Matkustaminen Klong Muangiin

Klong Muangiin pääsee Ao Nangista helposti bussilla. Mikäli linja-autolla matkustus ei kuitenkaan innosta, niin myöskään taksimatka ei maksa kuin kymmenisen euroa.  Tällä hetkellä Klong Muangin matkoja järjestää Suomesta Apollomatkat.

Tutustu matkatarjontaan:
Apollomatkat » Klong Muang (Hotellit: Sheraton Krabi Beach Resort *****)

Edullinen hintataso laskee matkan kokonaishintaa

Paikallisten myymät ja valmistavat palvelut ja tuotteet ovat huomattavasti tuontituotteita edullisempia. Lomaillessasi täällä kannattaa siis tutustua myös paikallisiin merkkeihin ja paikallisten ravintoloiden tarjontaan.

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Golden Beach Resort

alk. 1217€
(3.5 tähden hotelli)

Tipa Resort

alk. 1125€
(3.5 tähden hotelli)

Ao Nang Princeville Resort

alk. 1100€
(3.5 tähden hotelli)

Best Western Ao Nang Bay Resort & Spa

alk. 1€
(4 tähden hotelli)

Pakasai Resort

alk. 912€
(3.5 tähden hotelli)

Phra Nang Inn

alk. 1120€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0059909820556641|1708848348.5797|1708848348.5737