Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
29.12.2009 - Thaimaa

Hua Hin -Tietoa Hua Hinin retkistä ja yleistä Hua Hinista

Hua Hin -Tietoa Hua Hinin retkistä ja yleistä Hua Hinista

Hua Hin (suomeksi "kivipää") on pieni ja rauhallinen lomakohde Parchuap Khiri Khanin provinssissa Thaimaassa, aivan Siaminlahden rannikolla. Hua Hin sijaitsee noin 185 kilometriä Bangkokista lounaaseen. Hua Hin on loistava kohde kiireetöntä ja rentouttavaa rantalomaa kaipaavalle tai innokkaalle golfaajalle. Alue tunnetaan myös Thaimaan kuninkaallisten lomanviettopaikkana, joten aitoa tunnelmaa ja kulttuuria on aistittavissa. Hua Hinin lomaan voit helposti yhdistää myös muita Thaimaan kohteita.

Hua Hinissa vallitsee trooppinen lämmin ilmasto. Kuuminta aikaa maalis-, huhti- ja toukokuu. Sadekausi alueella käsittää ajan kesäkuusta lokakuuhun. Sateet ovat kuitenkin pääasiassa lyhyitä, mutta rankkoja. Marraskuusta helmikuuhun on viileämpää. Ilmasto Hua Hinissa on ympäri vuoden erittäin kostea.

Kaupunki

Hua Hin on yksi Thaimaan ensimmäisistä lomakohteista. Se on toiminut muun muassa bangkokilaisten lomakohteena jo 1800-luvun puolivälistä saakka. Kaupunki on kehittynyt vuosisatojen saatossa pienestä kalastajakylästä rauhalliseksi lomakaupungiksi. Ostoksia kaupungilla voi tehdä pienehköstä tavaratalosta, Hua Hin Complexista. Hyviä löytöjä voit tehdä myös antiikki- ja matkamuistoliikkeissä, jotka lupaavat lähettää tavaraa Suomeen myös suoraan laivateitse. Yleensä näihin lupauksiin voi luottaa. Räätälinliikkeitä Hua Hinissä on runsaasti.

Majoitus

Hua Hinissa majoitusmahdollisuudet ovat laajat: Keskustasta löytyy paljon tasokkaita hotelleja. Perinteisempää thaimaalaista majoitusta halajavat voivat ottaa suunnaksi kaupungin keskustan ulkopuoliset alueet tai esikaupunkialueet. Keskustan ulkopuolelta löytyvät myös rauhallisemmat, mutta laadukkaat hotellit yksityisine uimarantoineen. Vielä enemmän omaa rauhaa kaipaava voi vuokrata bungalow-huvilan käyttöönsä.

Retket

Hua Hinin retkikohteet ovat mielenkiintoisia, mutta mahdollisuudet ovat jokseenkin rajatut:

  • Eräs suosituimmista kohteista on Kwai-joki, jossa voit viettää yön vetten päälle rakennetussa hotellissa.
  • Hyvä retkikohde on myös hieman kauempana sijaitseva Phetchaburi. Phetchaburi on eräs Thaimaan vanhimmista kaupungeista. Alueella on useita buddhalaistemppeleitä.
  • Hiekka samentaa lähimpien rantojen vesistöjä, joten snorklaajat suuntaavat mielellään Koh Thalun kirkkaisiin vesiin.
  • Myös paikallisilta matkatoimistoilta ja riksakuskeilta voi kysellä retkimahdollisuuksia.

Matkustus Hua Hiniin

Mikäli olet ottanut matkasi suomalaiselta matkatoimistolta, laskeutuu lentokoneesi Bangkokin lentokentälle, josta matkaa jatketaan Hua Hiniin linja-autolla. Tulevaisuudessa myös suorat lennot Hua Hiniin ovat kenties mahdollisia.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0046300888061523|1709151384.2357|1709151384.2311