Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
23.12.2009 - Thaimaa

Bangkok, Thaimaa - Bangkokin ostosmahdollisuudet ja nähtävyydet

Bangkok, Thaimaa - Bangkokin ostosmahdollisuudet ja nähtävyydet

Thaimaan selkeästi suurin kaupunki Bangkok on todellinen elämys matkailijalle, niin hyvässä kuin pahassa. Upeat temppelit, munkit, loputtomat shoppailumahdollisuudet, modernit kauppakeskukset ja villi yöelämä kiehtovat ja kummastuttavat. Bangkok on lisäksi Thaimaan pääkaupunki ja maan talouselämän keskus. Se sijaitsee aivan Chao Phraya -joen varrella.

Bangkokissa asuu nykyisellään yli 6 miljoonaa asukasta. Sen kansainvälinen lentoasema on eräs Aasian vilkkaimmista. Vaikka tämä suuri liikemaailman keskus onkin matkaajien suosiossa, kärsii se jatkuvasti nopean kasvun aiheuttamista rakenneongelmista.

Shoppailu Bangkokissa

Mitä ikinä etsitkin, löydät sen varmasti Bangkokista. Tyypillisimpiä Thaimaan tuliaisia ovat vaatteet ja kengät, mutta myös korut, elektroniikkaa ja keramiikka löytävät tiensä suomalaisten matkalaukkuihin.

 • Chatuchakin viikonloppumarkkinat

  Kaikkien markkinoiden äiti. Yllätyt Chatuchakin markkinoiden koosta: Tarjolla on vinyylejä, asuja, eläviä merenolentoja, piraatteja - kaikkea mitä ikinä voit kuvitella! Tinkaaminen on suositeltavaa. Chatuchak on kaoottisiin ja viihdyttävin shoppailukokemus mitä tulet ikinä kokemaan.
 • Ostoskeskukset

  Kaupungin kymmenet ostoskeskukset tarjoavat laadukasta tavaraa sopusuhtaiseen hintaan. Suositeltavia kohteita ovat muun muassa MBK, The Emporium ja Siam Paragon. Laatua ja luksusta on tarjolla suomalaisille halpaan hintaan.
 • CentralWorld

  CentralWorld on Bangkokin ostoskeskuksien uusi kuningas. 550 000 neliömetrin myyntitiloillaan ja 830 000 neliömetrin kokonaispinta-alallaan CentralWolrd on 30 prosenttia laajempi kuin yksikään Bangkokin keskustan ostoskeskuksista. CentralWorld on supermoderni ja tarjoaa kaikille shoppailunnälkäisille mahtavan kokemuksen. Ostoskeskuksessa on yli 500 kauppaa, 50 ravintolaa, 21 elokuvateatteria, keilarata, lasten alue, Learning Centre -oppimisalue, Aasian suurin supermarketti ja paljon muuta. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!
 • Chinatown

  Kiinalaissiirtolaisten asuttama Chinatown mykistää. Se on yksi Bangkokin mielenkiintoisimmista kaupunginosista, jossa reipas shoppailija voi tehdä kummallisia löytöjä. Bangkokin Chinatown on kuuluisa erityisesti kultaliikkeistään, jotka kuvaavat alueen vaurautta. Myös Chinatownin Thieves Market eli varkaiden markkinat, on nostanut suosiotaan. Alun perin markkinat saivat nimensä varastetun tavaran kaupan mukaan. Nykyisin kauppiaat ovat kuitenkin pääosin rehellisiä ja tarjolla on niin kiinalaista kuin thaimaalaistakin antiikkia. Kankaita etsivän kannattaa suunnata intialaisella Pahuratin torille, joka sekin sijaitsee aivan Chinatownin laitamilla.


MUISTA: Tinkiminen on Thaimaan toreilla ennemmin sääntö kuin ainoastaan tapa. Ensimmäinen ääneen lausuttu hinta ei ole koskaan lopullinen. Usein toinen tai kolmaskaan hinta ei vielä jää viimeiseksi. Älä siis turhaan ujostele vaan käytä tilanne hyväksesi tinkaamalla hinta mahdollisimman alas. Pidä hymy ja huumori mukanasi, äläkä kiihdy turhaan. Hyvä käytös ja ystävällisyys ovat arvossaan - ja kauppias saa lopulta varmasti vähintään haluamansa hinnan.

Nähtävyydet

 • The Grand Palace ja smaragdibuddha

  The Grand Palace on laaja muurien ympäröimä kuninkaallinen temppelialue. Noin neliökilometrin suuruiselle alueelle mahtuu yli sata rakennusta, joiden pinnat on pääosin päällystetty mosaiikeilla, kaiverruksilla ja kullalla. Aikoinaan alueella asuivat kuninkaan lisäksi myös hallituksen päättävä elin.

  Tältä alueelta löydät kuuluisan ja arvostetun smaragdibuddhan ja Wat Phra Kaeon temppelin. Sen luokse virtaa ihmisiä jatkuvasti. Wat Phra Kaeossa istuvaa patsasta kutsutaankin maan suurimmaksi kalleudeksi. Buddha ei ole koolla pilattu: Se on vain 66 senttimetriä korkea ja 48 senttiä leveä. Sitä ympäröivät kimaltavat koristeet ja kultaesineet, jotka tekevät smaragdibuddhasta lähes näkymättömän.
 • Lumphini-puisto

  Aivan Bangkokin keskellä sijaitseva Lumphini-puisto lumoaa vehreydellään ja kiireettömyydellään. Lumphini-puisto on myös paikallisten asukkaiden suosiossa, etenkin aamuisin. Puistoalueen lampiin pääset tutustumaan tarkemmin soutu- tai polkuveneellä.
 • Wat Po

  Wat Po on Thaimaan kookkain temppelikompleksi. Sen muurien sisäpuolelta löydät legendaarisen lepäävän kultabuddhan, joka on huikeat 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea veistos. Nykyisin Wat Pho toimii koulutuskeskuksena, jossa koulutetaan muun muassa Thaimaan parhaat hierojat. Hieronta on varsin halpaa, tunnin saat noin 300 bahtilla.
 • Wat Arun

  Wat Arun eli suomeksi Aamunkoiton temppeli sijaitsee aivan Chao Phraya joen rannalla. Niin kutsuttu prang eli 67 metriä korkea tornirakennus on Aamunkoiton temppelin tärkein nähtävyys. Kaikkien temppelin tornien kivipinnat on peitetty simpukan kuorilla ja posliinipalasilla.
 • Chao Phraya -joen lumoavat veneretket

  Muistatko kuinka James Bond aina elokuvissaan lipuu pitkin vilkkaasti liikennöityjä jokia? Seuraa sinä perässä ja koe veneretki Chao Phraya -joella. Chao Phraya on Thaimaan pääjoki, joka kulkee Bangkokin läpi. Veneretki joella esittelee kaupungin parhaat alueet omalla hienolla tavallaan. Chao Phrayan rooli Thaimaan ja erityisesti Bangkokin kehityksessä on ollut suuri.
 • Patpong

  Patpong on Bangkokin vanha tyttökatu. Tämä suoranainen synninpesä kaikkine go-go -baareineen on toki vuosien saatossa muuttunut siistimpään suuntaan. Se toimiikin yöaikaan turistien markkinakatuna. Patpongista löydät etsimäsi halvat piraattituotteet erittäin edullisesti.
 • Khao San Road

  Reppureissaajille tuttu Khao San Road on aina täynnä turisteja. Tämä meluisa katu tarjoaa mitä vain aina viisumeista lippuihin ja koruista kummallisiin ruokalajeihin.
 • Käärmeinstituutti

  Bangkokin käärmetarha on maailman vanhin. Käärmeinstituutissa pääset tutustumaan kobriin, kyihin ja muihin mielenkiintoisiin luikertelijoihin. Voit myös nähdä kuinka myrkkyä lypsetään käärmeen hampaista seerumin valmistusta varten.

Pidä laukustasi kiinni

Bangkokissa kannattaa olla tarkkana. Löysät takataskut ja avoimet laukut ovat ammattimaisille taskuvarkaille ihmispaljoudessa helppoja kohteita. Varastettua tavaraa et lomasi aikana todennäköisesti enää takaisin saa. Älä ikinä myöskään seuraa ystävällisen tuntuisia ihmisiä nurkkien taakse tai mihinkään syrjään, vaikka he puhuisivatkin hyvää englantia ja tarjoaisivat mielenkiintoisia käyntikohteita tai erikoistarjouksia.

Väkivaltarikoksen uhriksi joutuminen on todella harvinaista. Bangkok on turvallinen paikka, jos osaat välttää pahimmat taskuvarkaat.

Kuinka matkustaa Bangkokiin?

Bangkokissa on kaksi lentokenttää, joista vain toiseen pääset lentämään Suomesta: Suvarnabhumin kansainvälinen lentokenttä on jättimäinen vuonna 2006 avattu kokonaisuus. Kenttä sijaitsee vain 25 kilometriä Bangkokista itään ja 125 kilometriä Pattayasta länteen.

Älä ikinä ota limusiinitaksia tai epämääräistä kyytiä heti tullin jälkeen, vaan suuntaa ulos ja ota taksi perinteisestä taksijonosta - näin pääset perille halvemmalla ja turvallisemmin. Tiskiltä saat määränpääsi thaiksi tulkattuna. Matka kestää noin 30 minuuttia. Mittarin mukaan matka maksaa 250 bahtia, lentokenttämaksu 50 bahtia, moottoritietullit 40-65 bahtia. Ilman tippiä matkan kokonaiskustannus pyörii siis noin 350 bahtin tienoilla.

Lyhyt yhteenveto

Bangkok on tunnelmaa ja maailmanlopun meininkiä tarjoava suurkaupunki, joka ei jätä sinua kylmäksi. Ehkä juuri sen kuuma ilmasto ja ihmisten tungos tekevät siitä niin kiehtovan ja lumoavan matkakohteen.

Bangkokin matkat

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0056359767913818|1709145461.9902|1709145461.9845