Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.1.2010 - Thaimaa

Khanom

Khanom

Khanom on pieni pala taivasta maan päällä - mutta sitä eivät vielä suuret turistimassat ole löytäneet. Se on pieni kalastajakylä aivan Thaimaan itärannikolla. Khanomin kylään pääsee bussilla tai taksilla lähialueen kaupungeista. Khanom on täydellinen paikka rentoutumiseen luonnon helmassa ja rauhoittumiseen kaukana murheista ja maailman menosta. Tämä trooppinen paratiisi käsittää yli 12 kilometriä lähes koskematonta rantaviivaa. Kalastajakylässä ei nähtävää juurikaan ole, mutta ympäröivän alueen luonto on kokemisen arvoinen.

Khanomissa voit tutustua aitoon thaimaalaiseen elämäntapaan. Turismi on uusi asia ja palvelut ovat osittain rajatut. Toisaalta myös tuotteitaan tyrkyttävät kauppiaat ja suomea puhuvat baarimikot loistavat poissaolollaan. Vaattureita joutuu itse etsimään, mutta vaiva maksaa palkan: Työ on hyvää ja todella halpaa. Khanomista et löydä vielä myöskään diskoja tai ostoskeskuksia, joten lomailu kuluu lähinnä rennosta ja huolettomasta ajasta nauttien.

Alun perin Khanom tunnettiin nimellä Muang Tranom. Khanomin kylä perustettiin jo niin kutsutun Ayutthaya-aikakauden aikana, kuningas Ramathibodin vallan alla noin 800 vuotta sitten. Tuolloin kylä oli tärkeä buddhististen taidekappaleiden myynti- ja vaihtopaikka. Myöhemmin alueen nimi muutettiin Panomiksi, josta se Khao Nomin kautta tuli nykyiseen muotoonsa, Khanomiin.

Koskemattomat rannat ja muut nähtävyydet

Khanom tunnetaan parhaiten sen kauniista luonnosta ja valkoisista hiekkarannoista. Aluetta ympäröivät kuvankauniit kookospuut. Kristallinkirkkaan veden aallot hellivät rantaviivaa. Alueen erikoisuus ja maskottieläin on harvinainen vaaleanpunainen delfiini. Delfiinejä voit bongata ihan vain kävelemällä pitkin rantaviivaa. Ne ovat leikkisiä eläimiä ja veneretkillä tulet näkemään niitä varmasti. Vaaleanpunaiset delfiinit (Souca Chinensis) ovat sukupuuton partaalla.

Koskemattomat rannat eivät ole kuitenkaan Khanomin ainoa nähtävyys. Khanomissa on nimittäin myös kaksi hyvin erikoista luolaa ja viisi pientä, mutta valloittavaa vesiputousta. Vesiputoukset muodostavat Khao Luangin kansallispuiston pohjoisrajan.

Kummallista koettavaakin riittää. Joka vuosi huhtikuun ja elokuun välillä yksi kylän satamista on vedetön. Tällöin sataman hiekkaista merenpohjaa käytetään väliaikaisena golf-kenttänä. Sinäkin voit kokeilla meri-golfin hienouksissa Khanomissa!

Muita vierailun arvoisia kohteita ovat muun muassa alueen kansallismuseo, jossa esitellään etelän historian eri vaiheilta löydettyjä käsitöitä, sekä Wat Phra Mahathat:n buddhalaistemppeli, joka on eräs maan vanhimmista.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0045950412750244|1708847934.1073|1708847934.1027