Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
25.1.2010 - Thaimaa

Koh Chang on kalastajakylä Thaimaassa

Koh Chang on kalastajakylä Thaimaassa

Koh Chang on todella rauhallinen rantalomakohde, joka on ainakin vielä säästynyt suurilta turistivirrioilta. Koh Chang saaren idyllinen tunnelma, kalastajakylän pienet bambumajat ja sademetsän pienet patikkapolut tekevät Koh Changista täydellisen paikan rauhoittumiseen ja rentoutumiseen.
 
Koh Chang tai Ko Chang on Thaimaan toiseksi suurin saari heti Phuketin jälkeen. Se on 30km pitkä ja noin 14 kilometriä leveä. Alun perin Koh Changilla asuivat vain kalastajat. Ulkomaailman tietoisuuteen saari nousi vasta 2000-luvun alussa, jolloin joukko Bangkokin liikemiehiä ja politiikkoja päätti ostaa maa-alueita saaren länsipuolelta. Aiemmin hotellitoiminta oli kiellettyä, mutta lakimuutosten ansiosta saari on nyt avoin myös turisteille.
 
Suuret hotelliketjut ovatkin pikkuhiljaa löytämässä tiensä Koh Changin saarelle ja alkuaikojen vaatimattomat bungalowit ovat väistymässä. Voi hyvin olla, että Koh Changista kehittyy vielä Samuin tai Phuketin kaltainen massaturistien suosikkikohde.
 

Rannat

Kaikissa Koh Changin rannoissa on erilainen tunnelma, vaikka rannat ovatkin lähellä toisiaan. Iltaelämän keskus on kaunis White Sands Beach (Hat Sai Khao), jonka lähistöltä löydät alueen parhaat ravintolat. White Sand Beach on saaren suurin asutus- ja turistikeskus, jossa järjestetään myös suuret juhlat, kuten Ko Pha Nganin täydenkuun juhlat. Myös saaren pankki- ja postipalvelut ovat keskittyneet White Sand Beachin läheisyyteen. Muita saaren suosittuja rantoja ovat muun muassa Coconut Beach (Hat Khlong Prao), Hat Kai Bae ja Lonely Beach eli Hat Thanam. Nämä suositut rannat sijaitsevat kaikki Koh Changin länsirannikolla. Itäpuoli saaresta on pääosin kivikkoista ja kalastajien asuttama.
 

Norsuretkelle

Koh Changin muoto muistuttaa aivan elefantin päätä. Saari onkin nimetty Elefanttisaareksi. Nimikkoeläimen kyydissä voit tutustua myös sademetsän ihmeellisyyksiin. Elefanttivaellukset ovat varsin edullinen ja mukava tapa tutustua alueen luontoon tarkemmin. Myös patikointimahdollisuudet ovat hyvät: Metsässä kulkee valmiita polkuja, mutta pitemmille retkille on suositeltavaa palkata paikallinen opas mukaan.
 
Koh Chang kuuluu osana kymmenien saarien ryhmää samannimiseen kansallispuistoon. Ympäristön pienemmille saarille voit tehdä muun muassa snorkalus- ja sukellusretkiä.
 
 

Ilmasto

Koh Changin vierailulle parhaat ajat ovat samat kuin Bangkokissa: Hieman viileämpi ajanjakso marraskuusta helmikuuhun sopii suomalaiselle turistille parhaiten. Maaliskuusta toukokuuhun on polttavan kuumaa ja kesäkuusta lokakuuhun sataa todella paljon.
 
Koh Chang ei vielä ole massaturismin kohde. Hotellien rakennus on kuitenkin alkanut ja saarta markkinoidaan yhä aktiivisemmin. Jos haluat kokea idyllisen thaimaalaisen tunnelman ja alkuperäisen kulttuurin, suuntaa saarelle nyt. Bangkokista saarella pääsee joko bussilla tai lentämällä Tratin lentokentälle.
 
Koh Changiin matkustaville suositellaan malarian estolääkitystä. Riski ei ole suuri, mutta ei varmuus venettä kaada.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038478374481201|1708849214.4493|1708849214.4455