Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?


22.9.2010 - Thaimaa

Pattaya - Rantalomailua Thaimaassa

Pattaya - Rantalomailua Thaimaassa

Noin 145 kilometriä Bangkokista kaakkoon sijaitseva Pattaya on noin 120 000 asukkaan kaupunki Thaimaassa. Pattaya suosii rantalomailua ja on vanhimpia rantalomakohteita Thaimaassa. Suomalaiset suosivat enemmän Phuketia, jonka suosio toisaalta selittyy myös sillä, että matkatoimistojen valikoimassa on monipuolisemmin Phuketin matkoja.

Pattaya tunnettiin pitkään erityisesti seksiturismista, mutta nykyään kaupungin kuva on muuttunut huomattavasti ja se on hyvä matkakohde lapsiperheille. Vuosittain kaupungissa vierailee miljoonia turisteja eri puolilta maapalloa. Paras aika matkustaa säiden puolesta on talvella, jolloin Pattayan sää on keskinmäärin selkeä ja lämmin, sillä joulukuun keskilämpötila päivisin on yli 30 astetta.

Pattayan historia on siitä mienlenkiintoinen, että se on kasvanut pienestä kalastajakylästä varsin nopeasti suureksi kaupungiksi. Bangkokilaiset keksivät sen rannat 1960-luvulla ja alkoivat viettää siellä viikonloppuja. Tämän jälkeen Pattaya oli amerikkalaisten sotilaiden suosiossa Vietnamin sodan aikana. Lopulta 1970-luvulla alkanut massaturismi loi kaupungille sen nykyisen maineen.

Rannat

Pattayta on erityisesti rantalomailijan matkakohde talvella, jolloin säät suosivat ja Suomestakin on mukava lähteä pakkasia pakoon. Kaupungin edustalla on kaksi loistavaa rantaa.

Pattaya Beach

Kaupugin keskustassa sijaitseva ranta on nimeltään Pattaya Beach. Vedenlaatu on viime vuosien aikana parantanut hyvälle tasolle uusien vedenpuhdistamoiden ja viemärien ansiosta. Matkailijan kannattaa harkita asumista juuri tämän rannan läheisyydessä, sillä vieressä on parhaat ostosmahdollisuudet, baarit ja muut yöelämän paikat.

Kookospalmujen reunustama kävelykatu kulkee rantaa pitkin. Kävelykatu soveltuu myös lenkkeilyyn tai kävelylenkille, joiden aikana voi välillä pysähtyä huilaamaan jollekkin levähdyspaikalle. Aurinkotuoleja vuokrataan rannalla, jolla on myös mahdollisuuksia erilaisiin vesiurheilulajeihin.

Jomthien Beach

Jomthien Beach sijaitsee Khao Pratamnak -kukkulan toisella puolella Pattayan eteläpuolella. Jomthien rannan alueella on monia erilaisia bungalow-tyyppisiä asumismuotoja hotellien lisäksi. Alue on myös rauhallisempi kuin aivan keskusta, joten se on erityisesti perheiden ja eläkeläisten suosiossa.

Toki Jomthien Beachilla on yhtälaiset mahdollisuudet vesiskootterien vuokraamiseen tai vaikka purjelentoon, vaikka alue onkin rauhallisempi. Kaupungin suurin rakennus Pattaya Park Tower sijaitsee juuri tällä alueella.

Ostoksia ja ravintoloita

Pattayan hintataso on vielä jonkin verran alempana kuin muualla Thaimaassa. Keskustassa on paljon kauppoja ja ostoskeskuksia, joiden aukioloajat ovat varsin vapaat. Usein matkailijat tuovat mukanaan halpoja ostoksia, joita ovat esimerkiksi silkki, elektroniikka ja silmälasit. Pattayalla, kuten muuallakin Thaimaassa, on tapana tinkiä, joten kauppiaan ensin ilmoittamissa hinnoissa on reilusti ilmaa.

Pattayan ravintolat ovat monipuolisia tarjonnaltaan. Edullisimpia ovat thairavintolat, mutta lähes yhtä edullisia ovat muutkin Kaukoidän ravintolat. Toki kansainvälisessä matkakohteessa on myös monia länsimaalaisia ruokia tarjoavia ravintoloita. Kalaravintolassa saat valita itse ruokasi altaasta. Keskustassa on huomattava määrä erilaisia diskoja, pubeja ja baareja, joista Pattaya tunnetaankin maailmalla.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0057899951934814|1695949937.012|1695949937.0062