Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.7.2011 - Thaimaa

Koh Lanta on Thaimaan rauhallisimpia matkakohteita

Koh Lanta on Thaimaan rauhallisimpia matkakohteita

Koh Lanta on monelle meistä paratiisikohteista se ainut ja oikea: Massaturismi ei ole vielä tuhonnut Koh Lantan saariryhmän ihanan omaleimaista tunnelmaa, thaimaalaiset tavat ovat yhä voimissaan, sukelluskohteet ovat maailman parhaimmistoa ja ruoka on maittavaa. Koh Lanta on aitoa Thaimaata, eikä länsimaisten turistien turmelema lomakeidas!

Itse termillä Koh Lanta voidaan viitata kokonaiseen 52 kahden saaren ryhmään, joka sijaitsee Krabin provinssissa. Usein matkatoimistojen sivustoilla kuitenkin tarkoitetaan saariryhmän suurinta saarta eli Koh Lanta Yaita. Saari on noin 25 kilometriä pitkä ja sillä asustaa ympäri vuoden noin 20 000 thaimaalaista. Krabista matkaa saarelle taittuu linnuntietä noin 70 kilometriä.

Rannat

Koh Lantan rannat ovat Thaimaan parhaimmistoa. Suosituin on Klong Daon ranta, joka on noin kolme kilometriä pitkä matala hiekkaranta. Hiekka on hienoa ja ranta soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille. Rantaan sijaitsee lähellä Saladania.

Jos haluat tutustua aitoon Thaimaahan omassa rauhassa, suuntaa Klong Khongin rannalle. Täällä hieno valkoinen hiekka kimmaltaa auringon paisteessa. Rantaa reunustavat pienet ja idylliset bungalow-hotellit. Myös paikalliset tarjoavat Klong Khongissa majoitusta. Ranta ei ole kuitenkaan paras valinta lapsiperheille, sillä koko rantaa reunustaa kivinen riutta. Rannan läheisyydessä on useita hiljaisia baareja, joissa voit nauttia virvokkeita omassa rauhassa. Tunnelma on rauhallinen ja mieli lepää!

Kolmas tunnettu ranta Koh Lantalla on Phrae Ae eli Long Beach. Nimensä mukaisesti ranta on mukavat 4 kilometriä pitkä. Long Beachin ympäristö on harvaan rakennettua ja osittain jopa täysin rakentamatonta. Jos haluat omaa rauhaa, voit tehdä karkumatkan muilta turisteilta Phra Aen rauhallisemmille kohdille. Long Beach on reppureissaajien ja sinkkujen suosima majoituskohde, sillä hotellit ovat täällä hieman edullisempia kuin Saladanissa.

Sukellus ja snorklaus

Thaimaasta ei voida puhua mainitsematta sukeltamista. Koh Lannasta löytyy kaksi maailman parhaimpiin sukelluskohteisiin valittua vedenalaista kalliota, nimittäin Hin Daeng ja Hin Muang -muodostelmat. Näistä Hin Muangin ranta kohoaa jopa hieman merenpinnan yläpuolelle.

Vielä suositumpi Hin Daeng on kokonaan merenpinnan alapuolella ja tarjoaa huikaisevan yhdistelmän kirkasta vettä, tuhansia erilaisia kalalajeja, värikkäät koralliseinämät ja miellyttävän ja turvallisen sukelluskohteen.

Sekä sukellus- että snorklausretkiä tehdään Koh Lantalla päivittäin sään niin salliessa. Molempiin lajeihin on tarjolla myös kursseja niin aloittelijoille kuin pidemmälle kehittyneille.

Aktiviteetit ja yöelämä

Vaikka Koh Lanta onkin edelleen varsin rauhallinen kohde, tarjoaa se myös menevämmälle matkaajalle mahdollisuuksia: Saarella voit sukelluksen ja snorklauksen lisäksi lähteä esimerkiksi kalastusretkelle, vuokrata kanootin tai kokeilla norsusafaria. Vesiurheilutarjontaa on rannoilla riittämiin. Villeimmät matkaajat ottavat osaa kokkauskursseille tai opettelevat thaimaan kieltä paikallisen opettajan avustuksella. Ota siis reippaasti seikkailumieltä mukaasi matkalle!

Shoppailu saarella on rajattua, mutta Saladanin kylän pohjoisosista löytyy muutamia suurempia kauppoja. Pieniä putiikkeja ja kojuja löydät kaikilta suurimmilta rannoilta. Mikäli haluat oikeasti shoppailla enemmän, suosittelemme muutaman tunnin venematkaa Krabille.

Yöelämä saarella on myös varsin hiljaista. Sesonkina rannoilla järjestetään aika ajoin rantabileitä, mutta muuten suurta diskomeininkiä saa hakemalla hakea. Parhaat illanviettopaikat ovat pohjoisrannikolla.

Matkat

Matkoja Koh Lantalle tekevät nykyään myös muutamat suomalaiset matkatoimistot. Itse kohteessa liikkuminen tapahtuu parhaiten pienillä tuk tukeilla. Suurin osa saarta on helppokulkuista, mutta Klong Nin -rannan eteläpuolisella alueella kyydin saaminen saattaa kestää tavallista pidempään. Muista kysyä kuljettajaltasi hinnat aina ennen ajoneuvoon nousemista!

Apollomatkat » Koh Lanta

TEKSTI: JOONAS TOIVONEN

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Hotelleja matkakohteessa

(4.5 tähden hotelli)

Rawi Warin

alk. 1100€
(3.5 tähden hotelli)

Amantra Resort & Spa

(4 tähden hotelli)

Crown Lanta Resort & Spa

alk. 1090€
(3 tähden hotelli)

Lanta Ilmare Beach Resort

alk. 1060€
(2 tähden hotelli)

Lanta Palace Resort

alk. 980€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0057539939880371|1716425053.9305|1716425053.9248