Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
24.9.2008 - Thaimaa

Krabi

Krabi

Krabissa on asukkaita 18 000, joten se on pieni thaimaalainen kaupunki. Krabi on matkanjärjestäjien luokitteluissa rantalomakohde, mutta itse Krabissa ei ole yhtään rantaa, vaan rannat ovat läheisissä rantalomakohteissa. Krabin ilmapiiri on rentouttava ja alkuperäinen - Krabiin kannattaakin lähteä, jos haluaa kokea alkuperäisen thaimaalaisen elämän. Krabin kaupungin lähellä olevia suosittuja rantalomakohteita ovat Koh Lanta, Aonang, Railay Beach, Klong Muang ja Koh Mook. Shoppailijan kannattaa lähteä ehdottomasti käymään Krabin kaupungissa, sillä siellä hinnat ovat todella alhaisia verrattuna turistikohteisiin. Erityisesti ruoat ja juomat ovat todella halpoja. Krabissa on myös muotikauppoja, ja ehdottomasti käymisen arvoinen on lentokentän lähellä sijaitseva Tesco Lotus Shopping Mall. Krabilaiset puhuvat suoraan, joten ei kannata hermostua kaupassa, jos sinua kutsutaan esimerkiksi lihavaksi. Yleensä matkailijoita kiehtoo Krabissa luonnonkauniit maisemat kallioineen, sademetsineen, hiekkarantoineen ja pikkusaarinen.

Syöminen & juominen Krabissa

Krabissa ei ole mahdotonta määrää perinteisiä turistiravintoloita. Ruokailla voi monissa marketeissa, jotka eivät varsinaisesti tarjoa ruokalistaa. Marketeista ostellaan yleensä tuoreita hedelmiä tai aitoa valmistettua ruokaa. Tesco Lotus Shoppingin toisessa kerroksessa sijaitseva The Hotpot Buffet Restaurant on hyvä ravintola, jossa voi syödä mahan täyteen eri ruokalajikkeilla alle kolmella eurolla. Krabilla on monia italialaisia ravintoloita, joista parhainta ruokaa saa Vivasta. Krabin kaupungista löytyy kahvalabaareja sekä perinteisiä baareja, joissa käyvät niin turistit kuin myös paikalliset. Joissain baareissa on live-esiintyjiä viikonloppuisin.

Krabin nähtävyydet

  • Wat Tham Sua: Metsäluostari, joka tunnetaan nimellä "Tiikeriluostari".
  • Tham Pranangnai: Tippukiviluola, joka sijaitsee itäisellä Raileylla. Todella hieno nähtävyys iltavalaistuksessa.
  • Khanab Nam: Krabin kaupungin edustalla oleva erikoinen kalliomuodostelma.
    Simpukoiden hautausmaa: Lähes sata miljoonaa vuotta vanhoja kalkkikivikerroksia ja fossilisoituneita simpukoita.
  • paratiisisaaret: Ao Nang, Koh Poda, Koh Tub, Railey Beach, Koh Phi Phi ja Chicken Island.

Sukellusta Krabilla

Krabi on otollinen paikka sukelteluun ja snorklailuun. Snorklausvälineitä voi vuokrata paikallisista sukelluskaupoista noin kolmen euron hintaan koko päiväksi. Parhaita sukellusvesiä ovat Poda-saaren ja Phi Phi -saarten kirkkaat merivedet. Yawabo saarella on kymmenen metrin syvyydessä 50 metriä pitkä luola. Paikan päällä on mahdollista osallistua raya Diversin järjestämille sukelluskursseille. Hintaa neljän päivän kurssille kertyy noin 265€. Raya Diversin kotisivut: http://www.rayadivers.com

Aonang

Ao Nang on värikäs lomakylä, jonka hiekkaranta on rakennettu juuri turisteille. Hiekkaranta sijaitsee upeissa maisemissa Krabille ominaisten kasvustonpeittämien jyrkkäseinäisten kallioiden juurella. Ao Nangin hiekkarannalla on uskomattomalta tuntuvia paikkoja aivan kallion reunan alapuolella. Uimaranta on kohtuullisen loiva ja merivesi kirkkaan sinistä. Ao Nangin vilkkaan pääkadun varrella on baareja, äyriäisravintoloita, kauppoja ja myyntikojuja. Pääkatu on iltaisin todella tunnelmallinen iltakävelyihin, kun on pimeää ja kauppojen valot hohtavat valoa kadulle. Krabista on helppo lähteä kuuluisille paratiisirannoille, joihin lukeutuu muun muuassa Railey Beach, pitkähäntäveneen kyydillä.

Klong Muang

Klong Muang ei ole aivan niin vilkas kuin Ao Nang, mutta kyllä täälläkin elämää riittää. Klong Muang on matkailukuukausina noin 800 hengen kylä, jonka kupeessa on kolme kilometriä pitkä hiekkaranta. Klong Muang on perinteinen krabilainen kalastajakylä, jonka ilmapiiri on todella rennonoloinen. Klong Muang on siten täysi irtiotto arjesta ja länsimaisesta elämästä. Kuitenkin vilkkaampaan Ao Nangiin pääsee shoppailemaan ja huvittelemaan taksilla, joka maksaa alle kymmenen euroa.

Railey Beach

Railey Beach on upea niemi, jota ympäröivät sademetsät. Niemen neljän rannan vesi on todella kristallinkirkas, kuten todellisella paratiisirannalla kuuluukin olla. Railey on elää omaa elämäänsä täysin eristyksissä, sillä ainut tapa päästä Railey Beachille on matkustaa pitkähäntäveneellä Aonangista taikka Krabin kaupungista. Raileyssa käy paljon retkeläisiä uimisen ja snorklaamisen lisäksi ihastelemassa kauniita polkuja, jotka johtavat jännittäville luolille, näköalatasanteille ja pienellä järvelle, jota kutsutaan Prinsessan laguuniksi. Jännitystä hakeville on tarjolla monia seikkailumahdollisuuksia: kiipeilyä kallioilla, retkiä sademetsiin, norsulla ratsastamista, merikajakkimelontaa ja thaimaalaisia ruoanlaittokursseja.

Linkkejä ja matkoja Krabiin

Valmiita pakettimatkoja Krabiin järjestää ainakin Apollomatkat. Krabin kotisivuilla on paljon tietoa englanniksi: http://www.krabi.com/

Tutustu matkatarjontaan:
Apollomatkat » Krabi

Tutustu myös Lomamatkojen halpoihin Thaimaan matkoihin:  Lomamatkat » Thaimaa

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Golden Beach Resort

alk. 1217€
(3.5 tähden hotelli)

Tipa Resort

alk. 1125€
(3.5 tähden hotelli)

Ao Nang Princeville Resort

alk. 1100€
(3.5 tähden hotelli)

Best Western Ao Nang Bay Resort & Spa

alk. 1€
(4 tähden hotelli)

Pakasai Resort

alk. 912€
(3.5 tähden hotelli)

Phra Nang Inn

alk. 1120€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0062270164489746|1696165391.3502|1696165391.3439