Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
6.10.2010 - Thaimaa

Phi Phi -saaret Thaimaassa

Phi Phi -saaret Thaimaassa

Thaimaan mantereen ja Phuketin välissä sijaitsevat Phi Phi -saaret kuuluvat myös Krabin provinssiin. Phi Phi -saaret ovat harvaan asuttuja suhteellisen pieniä saaria. Käytännössä vain Ko Phi Phi Don -saarella on vaikuisesti asutusta. Muut pienemmät saaret ovat nimiltään Phi Phi Lee, Bida Nok, Bida Nai, Koh Yung ja Koh Phai.

Saaristo kärsi pahasti tsunamien seurauksena, mutta onnistui myös muita kärsineitä matkakohteita paremmin jälleenrakentamaan lomailun vaatiman infrastuktuurin. Phi Phi on ennen kaikkea loistava uimarantakohde, jonka hiekkarannat ovat päässeet myös Leonardo DiCaprion tähdittämän The Beach -elokuvan näyttämöksi.

Lämpötilat saarilla on ympäri vuoden noin 25-35 astetta. Sadekausi ajoittuu toukokuusta joulukuuhun, kun taas kuumin aika on tammikuusta huhtikuuhun. Phi Phi -saarilla ei ole myöskään ajoneuvoja, joiden puute näkyy siinä, että teiden sijaan paikasta toiseen kävellään polkuja pitkin.

Nähtävyydet ja retket

Nähtävyyksiä Phi Phi -saarilla on lähinnä kauniin luontonsa puolesta. Suosittuja retkiä ovat pääasiassa sukellus- ja snorklausretket. Paikan päällä voi varata myös sellaisia retkiä, joilla kierretään saaria ympäriinsä veneillä. Phi Phille tulee retkeilijöitä myös muilta Thaimaan lomasaarilta nauttimaan luonnonläheisestä tunnelmasta. Retkiin ja niiden hintoihin voi tutustua paikallisten omilla kotisivuilla: http://phi-phi.com/tours/

Sukeltamaan Phi Phi -saarille

Saaria kiertää kauniit koralliriutat, jotka ovat tunnettuja sukeltajien keskuudessa ympäri maailman. Juuri Phi Phin koralliriutoille tulee paljon sukeltajia muiltakin saarilta ihmettelemään kauniita värejä ja erilaisia mereneläviä. Saarilla on myös monia kohtia, joissa suora kallio laskeutuu mereen. Näillä hurjapäät harrastavat kiipeämistä ylös ja sukeltamista suoraan korkeuksista mereen.

Jollei sukeltaminen kiinnosta, mutta haluat tehdä muutakin kuin vain makoilla, niin Phi Philtä löytyy kyllä ohjelmaa. Kiipeily ja melonta kuuluvat retkien järjestäjien valikoimiin. Melonta voikin olla melko hyvä vaihtoehto tutustua saariin. Kalastusretkillä voi saada merestä pyydettyä varsin suurenkin kalan, kuten esimerkiksi hain.

Retkille voi lähteä myös vuokraamalla itse pitkähäntäveneen ja päättämällä, mihin ajetaan. Itse vuokratun pitkähäntäveneen mukana tulee kapteeni, joka osaa varmasti viedä sinut myös parhaille snorklauspaikoille. Retkien jälkeen sinulle maistuu varmsti ruoka joistain saarien useista ruokapaikoista.

Matkat

Phi Phin matkat kuuluvat joidenkin matkatoimistojen valikoimaan, mutta usein matkaa pitää tiedustella erikseen, etkä voi vain varata lomaasi varausjärjestelmän kautta kuten moniin muihin suosittuihin matkakohteisiin. Phi Phille matkustetaan yleensä laivalla Krabista tai Phuketista.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.004749059677124|1708851428.6661|1708851428.6613