Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
6.1.2010 - Thaimaa

Koh Samet - Thaimaan Koh Samet on lähes koskematon rantalomakohde

Koh Samet - Thaimaan Koh Samet on lähes koskematon rantalomakohde

Mikäli etsit samettisia rantoja, uskomattomia auringonlaskuja ja kirkasta merta, on Koh Samet todella hyvä valinta. Pieni Koh Sametin saari tarjoaa lisäksi rauhaa ja rentoutumista.

Koh Samet, joka tunnetaan myös nimellä Samet Island, on T:n muotoinen saari, joka sijaitsee pienen Ban Phen satamakaupungin ulkopuolella. Koh Samet tunnetaan erityisesti liidunvalkoisista hiekkarannoistaan ja ihanasta ilmastostaan. Koh samet on eräs Thaimaan kuivimmista saarista, joten auringonpaiste on taattu.

Rannat

Koh Sametin rannoista saaren itäpuolen ja koillisen osan rannat ovat selkeästi suosituimpia. Suurin osa vierailijoista pitää näitä rantoja myös kaikkein kauneimpina - mikä selittää niiden suosion. Saaren eteläosan rannat ovat vähiten vilkkaita - mutta niiden palvelutarjonta on myös selkeästi rajatumpaa. Ne ovat hyvä valinta omaa rauhaa etsiville lomailijoille. Saaren länsiranta on pääosin mäkistä, mutta sieltäkin voit löytää mukavan Ao Praon rannan.

Hat Sai Kaew on saaren rannoista pisin ja luultavasti suosituin. Se on 780 metriä pitkä ja sijaitsee aivan Koh Sametin koillisosassa. Jos haluat, että rannalla on tekemistä ja muita matkaajia, Hat Sai Kaew on valintasi. Rannan hiekka on lähes lumenvalkoista ja vesi kirkkaan sinivihreää.

Ao Vong Duan on 500 metriä pitkä kuun sirpin muotoinen ranta, joka on saaren paras paikka auringonnousun ihasteluun. Rannan hiekka on yhtä hienoa kuin Hat Sai Kaew:nkin, mutta ilmapiiri on rauhallisempi. Rannalta löydät laadukkaita meriruokiin erikoistuneita ravintoloita, joista on hyvät näkymät merelle.

Ao Prao on Koh Sametin länsiosan ainut ranta, mutta se on silti kokemisen arvoinen. Noin 200 metriä pitkä ranta sopii hyvin rentoutumiseen ja auringonlaskusta nauttimiseen.

Muita Koh sametin rantoja ovat muun muassa Ao Hin Khok, Ao Wai, Ao Phai ja Ao Kui Na Nai.

Aktiviteetit

Saari on edelleen jossain määrin koskematon ja muistuttaa Koh Samuita 15 vuotta sitten. Saaren asukkaat ovat taistelleet saarensa puolesta.

Koh Sametissa voit kuitenkin rauhassa harrastaa sukellusta ja snorklaamista. Suosituimmat sukellusalueet ovat Koh Talu ja Koh Kud. Turistit harrastavat sukellusta kuitenkin myös saaren asumattomalla läntisellä puolella. (Thaimaan sukellusmatkoja etsiessä kannattaa tutustua myös Khao Lakiin ja Phuketiin.)

Ilmasto

Ilmasto Koh Sametissa on lämmin ympäri vuoden. Vuosi voidaan kuitenkin jakaa käytännössä kolmeen osaan. Tammikuusta huhtikuuhun on kesäkausi. Kuukausista lämpimin on huhtikuu, jolloin lämpötilat saattavat kohota jopa +35 asteeseen.

Heinäkuusta syyskuuhun on vetisempi kausi, jolloin sade piiskaa Koh Sametin saarta. Lokakuusta joulukuuhun ilmasto on viileämpi. Joulukuu on viilein kuukausi, mutta tällöinkin päiväaikaan keskilämpötila on yleensä yli +25 astetta.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0057909488677979|1716420183.5803|1716420183.5746