Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
14.1.2010 - Thaimaa

Koh Mook, Thaimaa

Koh Mook, Thaimaa

Koh Mook on hiljainen paratiisisaari aivan Thaimaan eteläosissa Andamaanien merellä. Koh Mook on todella pieni saari ja asukkaita siellä on vain noin 500. Paikallinen väestö on lähinnä erittäin hartaita muslimeja, jotka tienaavat elantonsa kalastamalla. Saaren pieni koko ei ole kuitenkaan mikään haitta, vaan Koh Mookin ympäri on mukava vaikka kävellä. Koh Mookin parhaita nähtävyyksiä ovat sen kauniit rannat ja lumoava smaragdiluola.

Päivät Koh Mookissa vierähtävät helposti lämpimässä meressä uidessa ja auringosta nauttien. Herkkujen nauttiminen rantaravintolassa, auringon ottaminen tai hyvän kirjan lukeminen kaikessa rauhassa on juuri sitä mitä Koh Mookille lähdetäänkin tekemään.

Rannat

Saaren paras ranta on niin kutsuttu Charlie Beach, jonka äärellä vietät monta tuntia vailla huolen häivää. Rannan yhteyteen on rakennettu muutama pieni rantaravintola. Muuta yöelämää saarella ei ole. Useimmat Koh Mookiin matkaavat kuitenkin tyytyväisesti viettävät iltansa auringonlaskusta ja paikallisista virvokkeista nauttien.

Smaragdiluola

Smaragdiluola eli Emerald Cave on pakko nähdä. Se on suosittu matkakohde Thaimaan saaria kiertävien keskuudessa. Smaragdiluolalle saavutaan veneellä. Sinulla on mahdollisuus uida läpi 80 metriä pitkän tunnelin, joka johtaa suoraan valkohiekkaisen rannan ympäröimälle laguunille. Tunnelma laguunissa on sanoinkuvaamaton.

Koh Mookin aktiviteetit

Koh Mook on todella hyvä keskus päiväretkien kannalta: Läheiset saaret ja alueet kuten Koh Rok -kansallispuisto, Koh Ngai, Koh Chuek ja Koh Lanta ovat kaikki fantastisia nähtävyyksiä ja sopivat myös sukelluskohteiksi.

Voit myös varata Koh Mookista merikajakin ja tutkia saarien syrjäisiä poukamia ja saarekkeita. Kajakkiretki on hyvää liikuntaa ja sopii koko perheelle.

Hieman autioitunut ja koskematon Koh Mook on tunnettu myös kalastuksesta, mustekaloistaan ja rapujen pyydystämisestä. Näihin kaikkiin seikkailuihin voit ottaa osaa ja tehdä lomastasi unohtumattoman.

Sukellus

Koh Mook tarjoaa matkailijalle lämpimät ja kristallinkirkkaat Andamaanien meren vedet, jotka ovat maailman parhaita sukeltamiseen. Alueella voivat sukeltaa niin aloittelijat kuin pitkälle ehtineet taitajatkin. Sukelluskohteita löytyy jokaiseen makuun. Loma Koh Mookissa ei ole täydellinen ilman vedenalaiseen maailmaan tutustumista.


Koh Mookilla paikalliset ovat osa luontoa. Sinäkin voit lomallasi tuntea meren ja sademetsän läheisyyden ja rauhoittua kaukana melusta ja juhlista. Suuret turistivirrat eivät ole vielä löytäneet Koh Mookin kaunista kokonaisuutta.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0032129287719727|1708852941.536|1708852941.5327