Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
19.1.2010 - Thaimaa

Koh Samui, Thaimaa - rannat ja sukellus Koh Samuilla

Koh Samui, Thaimaa - rannat ja sukellus Koh Samuilla

Koh Samui on aikaisemmin ollut reppureissaajalle todellinen paratiisi. Nyt Koh Samuista on lyhyessä ajassa kehkeytynyt hyvätasoinen lomakeidas.

Mukavampaa saarta on vaikea löytää. Koh Samuin kiertää noin tunnissa ja suurin osa Thaimaan viehätyksistä mahtuu tälle pienelle saarelle. Sen upeat rannat ja vehreä luonto yhdistyvät turistien kaipaamiin palveluihin, kuten ravintoloihin, ostoskatuihin, räätäleihin ja hyviin hotelleihin. Koh Samui tarjoaa myös aitoja patikkapolkuja ja sademetsää. Saarelta löytyvät täydellisen loman kaikki puolet. Ei Koh Samui turhaan ole yksi Thaimaan suosituimpia kohteita.

Rannat

Suosituin Koh Samuin rannoista on Had Chaweng ja se sijaitsee saaren itäisellä rannalla. Tällä kuusi kilometriä pitkällä rannalla sijaitsevat monet laadukkaat hotellit ja rennot yöpymispaikat. Chaweng Beach -katu on täydellinen niille, jotka arvostavat helppoa shoppailua, kiihkeää yöelämää ja mahtavia ruokailuvaihtoehtoja. Had Chawengin lähettyviltä löydät myös Santiburi Golf -kentän.

Lamai Beach on Koh Samuin toisiksi suosituin ranta. Se sijaitsee Chaweng -rannasta hieman etelään Koh Samuin itäisellä rannalla. Ranta on kaunis, erityisesti sen eteläisimmät osat. Täällä turistien määrä on huomattavasti pienempi kuin Chawengin rannalla, mutta pienemmistä klubeista ja baareista ei silti ole pulaa. Lamai Beach sopii hyvin myös aktiviteetteja etsiville: Tarjolla on muun muassa lainelautailua, laskuvarjopurjehdusta, vesihiihtoa ja vesiskootterilla ajelua.

Bo Phut Beach on noin kolme kilometriä pitkä ja hieman karkearakenteisempi kuin muut suositut rannat. Ennen kuin Koh Samuista tuli turistikohde, oli Bo Phut pieni kalastajakylä.

Maenam Beach tai Mae Nam sijaitsee aivan Koh Samuin pohjoisosassa. Viisi kilometriä pitkä ranta on surffareiden suosima. Täällä voit vuokrata surffilaudan ja nauttia elämästäsi aalloilla. Maenam on myös yksi Koh Samuin ensimmäiseksi kehittyneistä rantakohteista.

Sukellus

Koh Samuin sukellus- ja snorklausmahdollisuudet kuuluvat aivan Thaimaan parhaisiin. Saaren länsipuolella sijaitsevan Ang Thongin kansallispuiston värikkäät koralliriutat ovat todellinen näky. Ne kuhisevat merielämää ja ovat sukeltajalle muistiinpainuva kokemus.

Ilmasto

Koh Samuin ilmasto jakautuu kahteen kauteen: Pitkään ja lämpimään trooppiseen kauteen ja lyhyeen, mutta vetiseen sadekauteen. Koh Samuin ilmasto on muuhun Thaimaahan verrattuna suhteellisen kuiva suurimman osan vuodesta ja sateet sijoittuvat lähinnä vain marraskuuhun. Sateisempaa aikaa ovat kuitenkin huhtikuu-elokuu ja lokakuu-joulukuu välit. Loppuajan vuodesta sateet ovat harvinaisia ja ilmetessään hyvin lyhyitä.

Katso myös muut halvat Thaimaan matkat:  Lomamatkat » Thaimaa

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0037689208984375|1709143442.4723|1709143442.4685