Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
23.10.2011 - Thaimaa

Ao Nang lepää Khan niemimaalla, Krabissa.

Ao Nang lepää Khan niemimaalla, Krabissa.

Ao Nang sijaitsee Thaimaan länsirannikolla, Khan niemimaalla, Krabissa.

Ao Nang kuuluu Krabin provinssiin, mutta usein matkakohteista puhuttaessa Ao Nangia kutsutaan Krabiksi, ja päinvastoin. Ao Nang on siis provinssin keskittymä, ja täten myös suosituin matkakohde Krabissa.

Ao Nang on hyvin suosittu lapsiperheiden keskuudessa rauhallisuutensa ja turismityylinsä vuoksi. Paikka huokuu turvallista ja länsimaalaista tunnelmaa. Parhaiten paikkaa voisi kuitenkin kuvailla kulttuurielämyksiä ja uusia kokemuksia etsiville ihmisille, nimittäin itsessään Ao Nang on hieman vaisu vaikutelmaltaan, mutta mikäli osoittaa hiemankin tutkijan virkaa, avaa se mahdollisuudet tutustua satoihin lähistöllä oleviin erilaisiin nähtävyyksiin ja maisemiin, jotka Ao Nangia ympäröivät.

Ao Nangin ravintolakattaus on erittäin vaihtelevaa, ja tarjoaa varmasti makuelämyksiä kulinaristisimmillekin matkaajille. Valtaosa ravintoloiden ruokalistasta koostuu erilaisista paikallisista kalaruoista, mutta saatavilla on lähes poikkeuksetta myös laaja kirjo länsimaista ruokaa. Myös Thaimaalle tyypilliset curryruoat ovat turistien suosiossa, ja curryruokien kulttuuriin kannattaakin ehdottomasti tutustua Thaimaaseen matkustettaessa.

Nähtävyydet

Parhaiten Ao Nangin nähtävyyksiin pääsee käsiksi vuokraamalla skootterin ja lähtemällä ajelulle tutustumaan lähiseutuihin ja kaupungin laitamille. Skootterin vuokraajan on kuitenkin hyvä muistaa, että Thaimaassa liikenne saattaa toisinaan olla hieman holtitonta, ja liikennöintihän on vasemmanpuoleinen.

Ao Nangista on helppo mennä moniin erilaisiin nähtävyyksiin, jotka sopivat koko perheelle. Suosituimpia paikkoja Ao Nangissa ja lähialueilla ovat mm. Krabi-kierros, Tiikeritemppeli ja Simpukoiden hautausmaa.

Myös omalaatuinen, erilainen luonto ja eläimistö ovat antaneet mahdollisuuden nähtävyyksille, nimittäin lomamatkalla on mahdollista kokeilla norsuratsastusta, ja lähistöllä on myös useita erilaisia, eri lajeihin erikoistuneita eläintarhoja. Näistä esimerkkinä käärmetarhat ja huikea kissakalafarmi. Nämä kohteet ovat osoittautuneet olevan myös perheen nuorimpien mieleen.

Retkiä edellä mainittuihin kohteisiin myyvät niin suomalaiset matkatoimistot, kuin paikallisetkin. Lapsiperheiden on hyvä muistaa, että vaikka paikallisten palvelut ovatkin kotimaan matkatoimistoja halvempia, on myös opastukset ja selostukset matkoilla englanniksi, joka saattaa perheen pienimmille tuottaa vaikeuksia.

Myös saarivierailut ovat erittäin suosittuja, sillä Ao Nangista pääsee hyvien kulkuyhteyksien avulla helposti tutustumaan ympäröiviin saariin hyvinkin huokeaan hintaan. Monet näistä saarista ovat hyvin paratiisimaisia, ja useimmilla niistä on myös yöpymismahdollisuus. Moni myös jatkaa matkaansa Ao Nangista pitkähäntäveneellä Railey Beachille, joka on erittäin himoittu matkakohde.

Käyttäydy hyvin matkallasi

Ao Nang voidaan luokitella melko turvalliseksi paikaksi, kunhan muistaa pitää tietyn etäisyyden ihmisiin ja tapahtumiin. Täälläkin, kuten muualla matkaavien tulee pitää huolta matkatavaroistaan, ja mieluiten kulttuurierojen vuoksi myös huolen vain omista asioistaan.

Kuinka matkustaa Ao Nangiin?

Suomalaiset matkatoimistot järjestävät Ao Nangiin pakettimatkoja, joiden hinta vaihtelee yleensä sesonkiaikojen mukaan. Normaalisti lennot menevät joko kauempana sijaitsevalle Phuketin kentälle, tai vastaavasti lähempänä olevalle, mutta pienemmälle Krabin kentälle. Molemmilta lentokentiltä liikkuu kuljetus suoraan Ao Nangiin.

Tutustu matkatoimistojen lomatarjontaan ja hotelleihin:
Apollomatkat » Krabi (Hotelli: Phra Nang Inn ***+, Ao Nang Princeville Resort, Tipa Resort, Pakasal Resort, Best Western Ao Nang Bay Resort & Spa ja The Palace Ao Nang)

Hintataso oman maun mukaan

Turismin myötä myös tämänkin kohteen hintataso on noussut. Laajan tarjonnan vuoksi Ao Nangissa on kuitenkin nähtävää monenlaisille budjeteille – reppureissaajasta luksusloman hakijaan. Halvimmat majoitukset ovat yleensä haluttuja, ja niiden pienemmän tarjonnan vuoksi ne usein menevät melko nopeasti. Edullisimmat ruuat voit saada paikallisten ravintoloiden tarjoilusta – hotellien ravintolat ovat yleensä aavistuksen verran hinnakkaampia.

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Golden Beach Resort

alk. 1217€
(3.5 tähden hotelli)

Tipa Resort

alk. 1125€
(3.5 tähden hotelli)

Ao Nang Princeville Resort

alk. 1100€
(3.5 tähden hotelli)

Best Western Ao Nang Bay Resort & Spa

alk. 1€
(4 tähden hotelli)

Pakasai Resort

alk. 912€
(3.5 tähden hotelli)

Phra Nang Inn

alk. 1120€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.006843090057373|1709146951.0995|1709146951.0926