Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
25.12.2009 - Thaimaa

Phuket, Thaimaa - Phuketin nähtävyydet, rannat ja aktiviteetit

Phuket, Thaimaa - Phuketin nähtävyydet, rannat ja aktiviteetit

Phuket on Thaimaan suurin saari. Se on maastoltaan pääasiassa vuoristoista, mutta läntisellä rannalla on useita upeita rantoja. Phuket onkin Thaimaan toiseksi suosituin lomakohde heti lumoavan Pattayan jälkeen. Phuket tarjoaa matkaajalle kuitenkin enemmän kuin Thaimaan muut kohteet: Tekemistä, nähtävää, nautittavaa ja syötävää riittää. Ei saarta turhaan kutsuta "Etelän helmeksi".

Pituudeltaan saari on noin 48 kilometriä. Leveyttä löytyy 21 kilometriä. Saari jakautuu kahteen osaan, itäiseen ja läntiseen, sillä saaren halkaisee vuorten jono. Phuketin korkein kohta on Mai Tao Sip Song, joka kohoaa 529 metrin korkeuteen. Ilmasto saarella on suomalaiseen makuun sopiva. Aurinkoa riittää, mutta lämpötilat eivät nouse liian korkeiksi. Meri viilentää kuumimpia päiviä. Suosituin sesonkiaika sijoittuu marraskuun ja maaliskuun välille. Sateisimpia kuukausia Phuketissa ovat touko-, syys- ja lokakuu. Näinäkin aikoina päivät saattavat olla pääosin aurinkoisia. Kuumin kausi on helmikuun ja toukokuun välissä, jolloin keskilämpötilat saattavat nousta jopa 35 asteen yläpuolelle. Viileintä Phuketissa on tammikuussa, jolloin lämpötila on noin 30 asteen pinnassa.

Phuket on hyvä lomakohde niin perheille, pariskunnille, eläkeläisille kuin opiskelijoillekin. Rannat suorastaan kutsuvat rentoutumaan. Phuket onkin noussut yhdeksi suomalaisten suosituimmista matkakohteista. Matka kannattaa varata ajoissa, sillä rajoitetut paikat loppuvat yleensä nopeasti.

 

Aktiviteetit

Mikäli et halua vain loikoilla Phuketin rannoilla, löytyy sinulle paljon muutakin tekemistä. Rannoilta pääasiassa mahdollisuudet vesiurheiluun: Veneen perässä vedettävät banaanit, hurjapäiden riippuvarjot ja vesihiihto ovat erittäin suosittuja lajeja. Myös snorklaaminen yleisillä rannoilla on mukava ajanviete, sillä kirkkaissa vesissä näkyvyys on aina hyvä.

Suosittuja ovat myös päiväretket läheisille saarille. Parhaita sukelluskohteita ovat pienet Phi Phi Don ja Phi Phi Le -saaret, joihin tehdään retkiä päivittäin. Täällä vesi on kirkkaampaa kuin muualla Phuketin alueella. Saariretkillä voit tutustua sukelluksen lisäksi myös snorklaamiseen tai osallistua sukelluskoulun opetukseen.

Jos vesileikit eivät kiinnosta, voit suunnata Phuketin ostoskujille ja -keskuksiin. Naisille on tarjolla halpoja manikyyrejä ja pedikyyrejä. Räätälinpalvelut ja hieronnat sopivat myös miehisempään makuun. Tilaustyönä tehty puku piristää on sekä halpa, että hyvälaatuinen!

Phuket sopii myös golfaajille. Saarella on neljä hyvää kenttää, jotka on suunniteltu maaston ominaisuuksiin sopiviksi. Monet turistit tulevatkin saarelle pelkästään golfin perässä - mutta harvoin muutkaan perheenjäsenet pistävät matkalle lähtöä pahakseen. Phuketin golf-kentät tarjoavat haastetta myös osaavalle pelaajalle.

Uutta ja erilaista kokemusta etsiville suosittelemme elefanttisafaria. Elefantit ovat ystävällisiä ja laupeita eläimiä, joten ratsastaminen ei ole millään tavalla vaarallista - vaikka ison otuksen selkään nouseminen onkin jännittävää. Elefantin kyydissä pääset katsastamaan vihreän viidakon villieläimet turvalliselta korkeudelta.

Nähtävyydet Phuketin läheisyydessä

 • Wat Chalong

  Wat Chalong on Phuketin kuuluisin buddhalainen temppeli, joka on omistettu kolmelle parantavan voiman omaavalle munkille. Tällä luostarialueella voit tutustua munkkien asuintapoihin ja vierailla mielenkiintoisissa luostarirakennuksissa.
 • Ao Phang Nga

  Ao Phang Nga on Phuketin vehreä kansallispuisto, joka mangrovemetsineen ja upeine kalliomuodostelmineen on kokemisen arvoinen. Pienen veneen kyydissä matkataan kallioiden ja saarten välissä ja käydään tutustumassa pieniin luoliin ja paalujen varaan rakennettuun kylään. Elokuvafanit nauttivat myös matkasta, sillä Ao Phang Nga -retken levähdyspaikkana toimii James Bond -saari. Pääsymaksu kansallispuistoon on noin 200 bahtia. Saari sijaitsee itse asiassa mantereen puolella, mutta Phuketista järjestetään jatkuvasti retkiä kansallispuistoon.
 • Gibbonien kuntoutuskeskus

  Gibbonien kuntoutuskeskuksen löydät läheltä Bang Paen putousta. Sinäkin voit osallistua näiden karvaisten eläimien pelastamiseen. Gibbonien kuntoutuskeskuksen yhteydessä voit tutustua myös häkellyttävään sademetsään.
 • Wat Phra Thongin temppeli

  Mukava nähtävyys on myös Wat Phra Thongin temppeli, johon on osittain upotettu kaunis kultainen buddha. Thaimaalaisen legendan mukaan se, joka kaivaa buddhan esiin, kohtaa hirveitä asioita.


Rannat

Saaren itäisen puolen rannat ovat pääosin mutaisia ja vesi sameampaa. Suosituimmat rannat löytyvätkin Phuketin läntiseltä puolelta, jossa vesi on kirkasta ja hieno hiekka houkuttelee turisteja makoilemaan aurinkoon.

 • Patong Beach

  Patong on Phuketin rannoista kaikkein vilkkain ja palvelutasoltaan parhain. Patong Beach ei ole ehkä kaikkein rentouttavin kokemus ainakaan lapsiperheille. Patong tarjoaa kuitenkin hurjapäille paljon vesiurheilumahdollisuuksia. Lisäksi yöelämä on rannalla vilkasta.
 • Karon Beach

  Karon on hienohiekkainen ranta, jonka lähettyvillä sijaitsee useita kalliita luksushotelleja. Se ei ole yhtä suosittu kuin Patong, mutta tekemistä riittää varmasti kaikille. Rannalla voit nauttia rennosti auringosta ja hyvästä ruoasta. Tarjolla on myös useita ostospaikkoja ja iltaisin rentoa yöelämää.
 • Kata Beach

  Katan ranta on aivan kiinni Karonissa. Sen rauhallisin osa on nimeltään Kata Noi. Se on muodoltaan pitkänomainen ja hiekaltaan hieno. Ranta on matala ja soveltuu hyvin myös lapsiperheille.
 • Kamala Beach

  Usein sanotaan, että nimi on enne. Kamala Beach on kuitenkin poikkeus sääntöön: Ranta on kaunis ja sopii hyvin perheille matalan profiilinsa ja rauhallisuutensa ansiosta. Kamala Beach on hieman syrjemmässä, mutta tarjoaa perheille kaikki tarvittavat palvelut rentouttavaan lomaan.
 • Chalong

  Chalong ei ole suosittu uimapaikka, sillä sen vedet ovat sumeat. Siksi se toimiikin retkikeskuksena, josta lähtevät liikkeelle muun muassa useat sukellusretket.

 

Kuinka matkata Phuketiin

Phuketin saarella on oma lentokenttä, jonne tehdään lomalentoja Suomesta. Lisäksi Phuketin lentokentältä lähtee useita Thaimaan sisäisiä reittilentoja. Limusiinitaksi lentokentältä maksaa noin 100-200 bahtia jaetulla kuljetuksena ja yksityisenä 500 bahtia. Mittaritaksit Phuketissa ottavat lähtömaksua 100 bahtia ja 50 bahtia ensimmäiseltä kahdelta kilometriltä. Kahden kilometrin jälkeen loput kilometrit maksavat noin 7 bahtia. Lentokenttäbussi on halpa ja maksaa noin 6-52 bahtia riippuen matkan pituudesta. Thaimaan mantereen puolelta Phuketiin pääsee myös bussilla Sarasin siltaa pitkin.


Phuket tarjoaa useita erilaisia puolia, joita voit itse etsiä, kokea ja nauttia. Spektaakkelinomaiset trooppiset maisemat ja kauniit rannat yhdessä vuoristojen jylhään kutsuun tekevät Phuketista ainutkertaisen kokemuksen. "Etelän helmi" on todellakin trooppinen ihmemaa, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Halvimmat Phuketin matkat järjestää Lomamatkat. Lue lisää ja varaa matka Phuketiin:  Lomamatkat » Phuket

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Orchidacea Resort

alk. 820€
(3.5 tähden hotelli)

In On The Beach

alk. 870€
(5 tähden hotelli)

Katathani Phuket Beach Resort

alk. 1435€
(2.5 tähden hotelli)

Kata Poolside Resort

alk. 995€
(4 tähden hotelli)

Horizon Karon Beach Resort Family Wing

alk. 970€
(4 tähden hotelli)

Horizon Karon Beach Resort Club Wing

alk. 1265€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0054209232330322|1709147522.5016|1709147522.4962