Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
5.1.2010 - Thaimaa

Khao Lak, Thaimaa - Khao Lak on rantalomailijan paratiisi Thaimaassa

Khao Lak, Thaimaa - Khao Lak on rantalomailijan paratiisi Thaimaassa

Khao Lak on lähtenyt uuteen kukoistavaan nousuun vuoden 2004 tsunamin jälkeen ja suomalaiset ovat taas innolla matkaamassa Thaimaahan. Khao Lakin uusi keskusta on hienompi kuin edeltäjänsä ja keskustan pohjoisreunalle on pystytetty useita pienehköjä hotelleja, joiden lähellä rauhalliset rannat antavat tilaisuuden levätä ja rauhoittua.

Khao Lakissa yhdistyvät sademetsän vehreys, lintujen sirkutus ja kultaiset kilometri toisensa jälkeen jatkuvat hiekkarannat. Luonto on kaunista ja maisema viehättää kävijää kuin kävijää. Nimi Khao Lak tarkoittaa kirjaimellisesti Lak-vuorta. Lak-vuori on yksi Khao Lak Lam Ru -kansallispuiston korkeimmista kohdista, mutta nykyään termi tarkoittaa vain "vuorta meren vierellä".

Rannat ja nähtävyydet

Nang Thong Beach on Khao Lakin rannoista epäilemättä se suosituin. Suurin osa hotelleista sijaitsee aivan Nang Thongin lähettyvillä, mutta ranta ei ole silti liian ruuhkainen. Palvelut, kuten ravintolat, putiikit ja baarit sijaitsevat aivan kävelymatkan päässä tästä rannasta.

Khao Lak South Beach -ranta myötäilee kylän kävelykatua. Ranta itsessään on hieno ja varsin rauhallinen, vaikka kävelykadulla parhaimpina päivinä onkin vilskettä ja vilinää. Khao Lak South Beachiltä on Khao Lakin keskustaan noin kymmenen minuutin taksimatka.

Bang Niang Beach sijaitsee vain muutamien kymmenien metrien päässä Khao Lakin päätieltä. Bang Niang on hyvä valinta palveluja kaipaaville: Paikalliset ravintolat, kaupat ja iltamarkkinat ovat aivan rannan vieressä.

Aktiviteetit

Khao Lak-Lam Ru -kansallispuisto tarjoaa matkaajalle Thaimaan rannikon kauneutta parhaimmillaan. 125 neliökilometrin kansallispuisto on sykähdyttävä yhdistelmä rantajyrkänteitä, mäkiä, rantoja ja ikivihreää metsää. Khao Lakin kansallispuistosta pääset helposti myös siirtymään esimerkiksi kahteen merelliseen puistoon.

Khao Lak on hyvä paikka myös sukeltajille ja snorklaajille. Kirkkaat vedet ja elävät korallimuodostelmat ovat jännittävä kokemus. Lyhyen merimatkan päässä on myös mahdollisuus sukeltaa laivan hylkyyn. Saarikohteista Similan Islands ja Surin Islands ovat kuuluisimmat. Myös Thaimaan Phuket sekä Krabi ovat hyviä matkakohteita, jos haluat lähteä sukeltamaan lomallasi.

Khao Lakin retkivalikoimaa pidetään yleisesti yhtenä Thaimaan parhaista.

Liikkuminen ja matkat Khao Lakiin

Khao Lakin laitamilla olevista hotelleista on yleensä hotellikuljetus keskustaan. Osa kuljetuksista saattaa olla maksuttomia, mutta maksullisten hinnatkin ovat vain noin 50-100 bahtia per henkilö yhteen suuntaan. Mikäli hotellinne on noin 10-15 kilometrin päässä keskustasta, voi kolmihenkiselle tai sitä isommalle perheelle tulla halvemmaksi valita taksi. Taksit ovat yleisesti edullisia. Paljon liikkuvalle suosittelemme skootterin vuokraamista.

Khao Lakin matkavaihtoehtoihin voi tutustua tarkemmin netissä, mutta kannattaa katsoa myös muut Thaimaan matkat:  Lomamatkat » Thaimaa

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Thaimaa

Matkajutut Thaimaa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0030920505523682|1709148656.0747|1709148656.0716