Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Roomasta lienee jo kaikki sanottu?

Kirjoittaja: matkamarjatta
Kohdemaa: Italia
Kohde: ROOMA
Kirjoitettu: 2.3.2008
Lukijoita: 21263

Roomasta lienee jo kaikki sanottu. Mutta lisä ei ole pahitteeksi.
Tämä matka tehtiin syksyllä 2007.  Lokakuussa sää on vielä viimeisiä kertoja kesäinen ja lämmin. Lokakuun puolivälin jälkeen alkavat sateet, ilma jäähtyy jopa reippaat 10 astetta. Nyt sää suosi, vain yksi sadepäivä.
 
Aloitetaanko hätätilanteista?
Turistin ongelma ja painajainen on vessojen löytäminen.  Luulisi, että ruokapaikoista niitä löytää, mutta niihin ei ole asiaa ellei samalla jää syömään. Pienen pienissä pizzapaikoissa ei vessoja edes ollut. Mäkkärit ovat poikkeus, niistä löytyy; Trasteveressä on yksi ratikkalinjan varrella, Via Corsolla on myös. Siisti paikka on Pietarinkirkon aukiolla heti Vatikaanin postitoimiston takana, toinen on Vatikaanin sisällä.  Edelleen löytyy tavarataloista: Coin Lateraanikirkon vieressä (hiukan epäsiisti). Foro Romanolla on kaksikin kappaletta; Colosseumin viereisellä kadulla infopisteessä;  museoissa, Castel San Angelossa; Gianicolon kukkulalla rinteen alaosassa melko piilossa on myös yksi.

Hotelli
Hotelli hankittiin netistä.  Netistä löytyy hotellitarjontaa myös osittain suomenkielellä. Sieltä katsotaan vapaat ajat, vertaillaan hintoja ja tehdään varaus. Löysimme hotellin Via Urbana –kadulta. Ei mikään halpa, mutta sijainti aivan ydinkeskustassa helpotti valintaa.  Pari, kolme viikkoa ennen matkaa hotelli ottaa sähköpostitse yhteyttä, järjestää kuljetuksen lentokentältä ja lentokentälle – kaikki hoituu sujuvasti.

Ruokailu
Ei valittamista. Rooma on täynnä pieniä ja suuria pizzapaikkoja. Rautatieasemalla on suosittu ruokapaikka, jossa voi itse valita lautaselle syömisensä.  Pizzat ovat todella halpoja ja uskomattoman hyviä, täytteen voi valita itse.  Pienet elintarvikekaupat ovat auki myöhään iltaan ja niistä saa kätevästi pikkupurtavaa hotelliin illaksi.
Ruokakaupoissa valitset ensin tiskiltä, mitä ostat – niin hyvin kuin kielitaitosi mukaan sujuu!  Sitten saat paperille kirjoitetun summan, jonka käyt maksamassa kassalla. Ja sen jälkeen noudat ostoksesi myyjältä Hankalaa, sanoo suomalainen.  Kahviloissa sama juttu. Selostat kassalla ensin parhaan verbaliikkasi mukaan, mitä haluat, sitten menet vasta tiskille tilaaman sen espressosi, joka espresso on sitten ruokalusikallinen kahvia kupin pohjalla ja  2,00 euroa, grazie!

Ostokset
Turistipaikoissa ja hähtävyyksien vieressä on kallista, tunnetusti.  Nahkatavarat, kengät ja käsilaukut ovat edullisia.  Matkamuistokojut ovat useimmiten täynnä katolisia pikkupatsaita.  Varsinaisia isoja kauppakeskuksia ja tavarataloja Roomassa ei ole kovin paljon. Ne on nopeasti katsottu.  Italiassa suositaan enemmän yksityistä pienyritteliäisyyttä.

Kulkeminen
Kannattaa ostaa viikon bussi/metro -lippu, jolla voi kulkea mielin määrin. Se maksaa 16 euroa.  Metro on kätevä. Tosin kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä.  Kauemmas pääsee kätevästi bussilla/junalla. Via Appialle menee bussilinja ihan perille. Villa d’Este on juna-bussimatkan päässä.  Kalliita matkatoimistojen kylkiäismatkoja tuskin kannattaa käyttää.

 Varo! Ja vielä kerran varo!
Taskuvarkaita! Ne ovat äärettömän taitavia. Tungoksessa esim. metrossa, pidä reppu/käsilaukku etupuolellasi mahan päällä. Olimme metromatkalla aamutuimaan. Ruuhkaisessa vaunussa ei ollut istumapaikkoja, siispä seisoimme keskikäytävällä. Ympärillämme oli joukko ilmeettömiä kanssamatkustajia. Siipan lompakko oli reisitaskussa. Hetken aikaa, sitten se ei enää ollut!  Seisoin välittömästi häntä vastapäätä, mutta minäkään en huomannut yhtään mitään. Saimme sitten 10 minuutissa luottokortit sulkuun.
Loppumatka oltiin sitten waimoväen rahojen varassa, heeh!

 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

santtu - 2.3.2008
Kiitos matkamarjatta; tekstiäsi oli kiva lukea. Kerroit Roomaan matkaavalle oikeasti tärkeitä asioita ja mukavan ytimekkäällä tavalla!

merja - 2.3.2008
Hei matkamarjatta! Tekstisi sisältää hyviä vinkkejä! Lisätieto matkakohteista ei ole koskaan pahitteeksi. Mielestäni sitä parempi, mitä enemmän juttuja samastakin matkakohteesta löytyy.

maucca - 5.11.2008
Toivottavasti noin hankalat ruokakaupat ovat hävinneet tyystin, en ainakaan itse törmännyt nyt syksyllä tavallisia kummempiin kauppoihin.
Vuorokauden bussi/metrolippu olisi maksanut 4 euroa viikko sitten. Kiertoajelu 16 eurolla oli kyllä helpompi vaihtoehto pikavisiitillä.
Reisitasku on varkaille kaikkein helpoimpia paikkoja ainakin löysemmissä lahkeissa. Ei koskaan mitään sinne. Parempaa onnea ensi kerralla!

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0031321048736572|1718632060.568|1718632060.5649