Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

10 yötä Roomassa

Kirjoittaja: sonja
Kohdemaa: Italia
Kohde: Rooma
Kirjoitettu: 22.1.2008
Muokattu: 22.1.2008
Lukijoita: 24078

Lähdimme matkaan poikaystäväni kanssa kohti Leonardo Da Vincin lentokenttää elokuun puolivälissä 2007. Olimme varanneet Finnairilta edulliset kesälennot ja hostellin kymmeneksi yöksi etukäteen netin kautta. Netin kautta varaaminen onnistui yllättävän helposti ja ongelmitta, vaikka aluksi sitä vähän epäilimmekin. Etukäteen piti maksaa hostellin tilille ensimmäisen yön hinta, loput maksettiin sitten lähtiessä. Hostelli oli onneksemme siisti, sijaitsee aivan Rooman keskustassa ja hostellin emäntä ei olisi voinut olla ystävällisempi.

Rooma on nähtävyyksiä täynnä ja ehdimme kiertää hyvin mielestämme niistä tärkeimmät , kuten Colosseum, Vatikaanin Pietarin kirkko, Fontana di Trevin suihkulähde, espanjalaiset portaat, Forum Romanum ja paljon muuta. Kävimme myös katsomassa hulpealla Stadio Olimpicolla Lazion peliä ja tunnelma katsomossa todella huumaava. Vaikka ei jalkapallo niin kiinnostaisikaan, niin peliä kannattaa mennä seuraamaan ihan vain järisyttävän tunnelman vuoksi, se oli kyllä hieno kokemus.

Ostosmahdollisuudet ovat Roomassa rajattomat ja huippumerkkiliikkeitäkin löytyy rutkasti(esim. Via Condottilta). Tosin hinnat ovat merkkiliikkeissä päätä huimaavia, muuten hintataso on Suomen tasoa.
Tunnelmallisia ravintoloita Roomassa on paljon ja ruoka niissä mielestämme erittäin hyvää. Pastat ja pizzat olivat suussa sulavia ja viinitkin erinomaisia. Gelateriassa käytiin vähintään kerran päivässä hakemassa ihanat italialaiset jäätelöt.

Vaikka Rooma on suurkaupunki, sieltä ei löydy pilvepiirtäjiä ja lähes kaikille nähtävyyksille on kävelymatka. Jos kuitenkin laiskottaa, bussi- ja junaliikenne toimii hyvin, eikä maksa paljoa.
Kymmenen päivää on pitkä aika kaupunkilomalle, mutta se aika meni yhdessä hujauksessa lähinnä shoppaillessa ja nähtävyyksiä katsellessa. Monet lähtevät kaupunkilomalle pidennetyn viikonlopun ajaksi, mutta mielestämme Roomassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että suosittelemme varaamaan aikaa reissuun vähintään viisi päivää, ettei jäisi sitten jälkeenpäin harmittamaan... Rooma on erittäin kaunis kaupunki, suosittelen lämpimästi!Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Colosseum
(Lisätty: 22.1.2008)

Espanjalaiset portaat
(Lisätty: 22.1.2008)

Vatikaani Pietarinkirkon tornista kuvattuna
(Lisätty: 22.1.2008)

Kommentit

kirsikka - 23.1.2008
Mäki haluun :D kannattais varmaan varata hotelli ja matka ite ,tollai ku te olitte tehny, eriksee ni säästäis. noi valmiit matkat ehkäpä on hieman rahastusta... ?

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040688514709473|1713560837.3549|1713560837.3508