Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

VENETSIAN MATKAKOKEMUKSIA! CIAO!

Kirjoittaja: merja
Kohdemaa: Italia
Kohde: Venetsia
Kirjoitettu: 18.4.2009
Muokattu: 19.4.2009
Lukijoita: 14384

 

Venetsia on satumaisen kaunis kaupunki. Ennen matkaani olin toki nähnyt kuvia Venetsiasta ja muodostanut näiden perusteella kuvan tulevasta matkakohteestamme, mutta todellisuus osoittautui vieläkin ihmeellisemmäksi! Kaupunki tosiaan on rakennettu veden päälle, ja kuvien kaltaisia paikkoja veden äärellä sijaitsevine taloineen jne. on kaikkialla. Lisäksi kanaaleita ja niiden yli kulkevia kaarevia siltoja on joka puolella kaupunkia. Tammen julkaisemassa Venetsia-matkaoppaassa todetaankin, että Venetsia on kuin mosaiikki, jossa yli 400 siltaa yhdistää yli 120 saarta.

Venetsia on siitäkin ihanteellinen matkakohde, että sinne ei pääse autolla! Kaikki tavarat, niin tavallisten asukkaiden, kauppojen kuin ravintoloidenkin tarvitsemat, kuljetetaan paikan päälle vesitse! Erikoista muihin kohteisiin verrattuna oli myös se, että lentokentältä siirtyminen matkakohteeseen tapahtui vesitse, joko vesibussilla (vaporetti) tai vesitaksilla. Vesibussikyyti tulee huomattavasti halvemmaksi kuin vesitaksi: matka Marco Polon lentokentältä San Marcon satamaan maksoi yhteen suuntaan 13/ henkilö, kun taas vesitaksikyyti yhteen suuntaan olisi maksanut noin 100 euroa/kyyti. Olikin mukavaa tuon yli tunnin ajan kestävällä vesibussikyydillä ihastella lukuisia Venetsian laguunin saaria, rakennuksia ym. maisemia.

Tässä matkakohteessa myös illat ja yöt ovat rauhallisia. Missään muussa kaupunkimatkakohteessa en ole nukkunut niin makoisia yöunia kuin täällä. Hotellimme ulkopuolella, niin kuin varmasti kaikkien muidenkin hotellien, on rauhallista, koska kaikkialla on vain joko kujia, siltoja tai kanaaleita.

Venetsia on kuitenkin verraten kallis matkakohde. Huhtikuun puolivälissä siellä käydessämme turisteja oli jo aika paljon, ja esimerkiksi noin tunnin kestävästä gondolikyydistä joutui tuolloin pulittamaan 150 euroa. Tämä hinta koski ainakin erästä hyvin aurinkoista lauantaipäivää, jolloin tuntui siltä, kuin kaikki Venetsiassa käyvät olisivat tahtoneet gondolin kyytiin. Ruokapaikkaa etsiessämme pyrimme välttämään paikkoja, joissa on turistimenyy, sekä kalleimpia ravintoloita. Kaksi kertaa ruokailimme trattoriassa ja kaksi kertaa viinibaarissa, näiden ruuat maistuivat erinomaisilta, ja ne olivat kohtuuhintaisia. Valitsemamme punaviinipullo (halvimmasta päästä) maksoi pöytään kannettuna yleensä noin 22 euroa. Olutta ei juurikaan listoilla näkynyt, mutta viinihän onkin Venetsiassa erinomaista.

Olen joskus kuullut väitettävän, että Venetsiassa haisee. Näin ei ollut ainakaan huhtikuussa. Kaupunki tuoksui ihan samanlaiselle kuin muutkin etelän kohteet, paitsi että pakokaasu ei siis haissut.

Koin Venetsian romanttiseksi kaupungiksi, joka tarjoaa monille aisteille esteettisiä elämyksiä. Kun seuraavan kerran tulemme Venetsiaan rentoutumaan, aiomme tutustua enemmän ympäristön saariin, mikä onnistuu kätevästi ja edullisesti vesibussireittejä noudattaen.

Lennot ja hotellin varasimme Matkailijat.netin kautta, ja matkamme oli jälleen kaikin puolin onnistunut!Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Tavarankuljetusta saarelle. Meillä on jakeluautot, mutta Venetsiassa on jakeluveneet.
(Lisätty: 18.4.2009)

Naamareita myydään lähes jokaisessa kojussa.
(Lisätty: 18.4.2009)

Markuksenkirkko, Basilica di San Marco
(Lisätty: 18.4.2009)

Me kuljimme tällaisen gondolin kyydillä.
(Lisätty: 18.4.2009)

Istumme juuri gondolin kyydissä, ja vastaamme tulee toinen.
(Lisätty: 18.4.2009)

Canal Grandea iltahämärässä
(Lisätty: 18.4.2009)

Näkymä Kampaniilista
(Lisätty: 18.4.2009)

Palazzo Ducale
(Lisätty: 18.4.2009)

Piazza San Marco
(Lisätty: 18.4.2009)

Tyypillinen venetsialainen näkymä
(Lisätty: 18.4.2009)

Kommentit

sei11ja - 20.4.2009
Vaikuttaa todella satumaisen kauniilta kaupungilta,ja mielenkiintoisen erikoista tuo vesitse likkuminen kaikkialle.

mapy - 29.5.2009
Venetsian matka on varmasti erilainen matkakokemus. Tuntuisi melko kummalliselta liikkua veden päällä tai silloilla. Kotona voineekin olla totutteleminen taas autokyytiin :) Hienoja kuvia Venetsia matkalta :)

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0030291080474854|1709150701.3241|1709150701.3211