Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
29.11.2011 - Kreikka

Kato Stalos - Koko perheen lomakohde Kreetalla

Kato Stalos - Koko perheen lomakohde Kreetalla

Kato Stalos on koko perheen lomakohde Kreetan saarella. Tämä pieni, idyllinen kylä sijaitsee aivan Välimeren rannalla ja sen laajat, pitkälle matalat rannat luovat uskomattoman hienot mahdollisuudet koko perheen rantaloman viettoon.

Kato Stalos on hiekkarantojensa lisäksi hyvinkin rauhallinen, eikä meteliä tai kovaa menoa juuri löydy etsimälläkään. Tämä on vahvistanut Kato Staloksen asemia lapsiperheiden lomakohteena. Etenkin nuorille ja menevämpää rantalomaa etsijöille tämä lomakylä saattaa olla helposti kuitenkin liiankin rauhallinen valinta. Kuitenkin, vaikka majoittuisit viereisissä kaupungeissa, Kato Staloksessa käyminen kannattaa. Rannat ja merellinen maisema, sekä kalastajakylällinen kulttuuri kannattaa nähdä. Myös päivän vietto Kato Staloksessa antaa mukavaa vastapainoa aktiivisemman kaupungin humuun.

Kato Stalos ei ole loistavasta lapsiperheille soveltuvuudestaan huolimatta pitkään ollut lomakohteena, mutta nykyisin sen tarjonta muistuttaa jo hyvin suurempaakin matkailukeskusta. Kato Staloksen lähialueet ja niiden palvelut tarjoavat elämyksiä ja nähtävää viikkojenkin matkalle, ja keskeisen sijaintinsa vuoksi sieltä on helppo liikkua myös muihin Kreetan kaupunkeihin ja kyliin.

Läheisiä nähtävyyksiä

Aktiviteetteina Kato Stalos tarjoaa tyypilliseen Kreikan tapaan erilaisia retkiä luonnon helmaan, sekä venematkoja. Muuna aktiviteettina voit Kato Staloksella harrastaa erilaisia vesiliikuntalajeja.

Hanian majakkaKato Stalos on tarkoitettu nimenomaan lomailuun ja rentoutumiseen, eikä nähtävyyksiä tai tekemistä ole liian kanssa tarjolla. Moni lähteekin lähistöllä olevaan Haniaan tai Plataniakseen päiväreissulle - näissä lähikaupungeissa meno on vilkkaampaa ja elämää enemmän, kuten myös aktiviteettejäkin on enemmän tarjolla. Platanias sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä. Sinne pääsee rantaviivaa pitkin jalan tai taksilla. Myös linja-autot liikennöivät ahkeraan kaupunkien välejä.

Myös Agia Marina on suosittu käyntikohde Kato Staloksen matkalla. Agia Marina sijaitsee aivan Kato Staloksen vieressä, ja sieltä löytää lisää kauppoja ja mukavia pieniä tavernoja. Ravintolakulttuuri on rikasta Kreetalla, siihen tutustuminen kannattaa. Kuten sanottukin, itsessään Kato Stalos on enemmän auringonpalvojien ja lapsiperheiden rakastama paikka - nähtävyydet joutuu etsimään muualta.

Turvallinen lomakohde meren äärellä

Muun Kreetan tapaan myös Kato Stalos on turvalliseksi luokiteltava matkakohde. Rikollisuutta ei ole lähes lainkaan - henkirikokset ja luonnonmullistukset ovat erittäin harvinaisia. Kreeta yleensäkin on EU:n luokittelema turvalliseksi lomakohteeksi.

Sijaintinsa vuoksi vesi on kuitenkin petollista Kato Staloksella. Uintikieltoja tulee noudattaa syysmyrkysjen aikaan (rannalla näkyvin liikennevalojen tapaan toimivien lippujen avulla merkitty), sillä virtaukset pinnan alla voivat olla kovia ja petollisia ja imaista mukanaan. Kokemattoman matkaajan on mahdotonta huomata virtauksia.

Kuinka matkustaa Kato Stalokseen?

Kato Stalokseen on helppo mennä niin valmismatkoilla kuin omatoimireissullakin. Reittisuunnitelma on poikkeuksetta sama. Suomesta lähtee suoria lentoja Hanian lentokentälle, josta on ajaen matkaa Kato Stalokseen noin 45 minuuttia. Lentoja kulkee myös sesonkiaikojen ulkopuolella, joka takaa sen, että rantalomaa pääset viettämään mihin vuodenaikaan tahansa. Haniasta on erinomaiset liikenneyhteydet kaikkialle Kreetan saarelle.

Valmismatkan ostaneille on yleensä tarjolla maksua vastaan lentokenttäkuljetus, mutta omatoimimatkailija voi taittaa matkan kätevästi myös vuokra-autolla, taksilla tai linja-autolla. Kato Stalos kuuluu Apollomatkojen lomavalikoimaan:
Apollomatkat » Kato Stalos (Hotellit: Cretan Dream Royal ****, Rose ***, Gianthea ***+ ja Marine Claire ***)

Taksin käyttö kannattaa eritoten suuremmalla porukalla. Auton vuokraaminen ei ole lainkaan huonompi ratkaisu muutoinkaan Kato Staloksen matkailijoille, sillä lähikaupungeissa riittää perilläkin nähtävää, ja kulkeminen omalla autolla on helppoa. Länsi-Kreikkalaiseen tapaan liikennekin on melko rauhallista, joskin keskusta-ajossa toisinaan hieman holtitonta. Suuremmissa lähikaupungeissa käydessä kannattaa kaupunkiajoa välttää.

Kohtuuhintaista syömistä

Kreetan hintataso on yleisestikin noussut turismin myötä. Muun Kreikan tapaan hintataso on hieman Suomea edullisempi. Tarkkasilmäinen osaa erottaa kuitenkin paikalliset ravintolat turistipaikoista. Paikallisten ravintoloiden ruokakattaus on kulturellimpaa ja hintataso on yleensä myös edullisempi. Paikallisten liikkeiden ja ravintoloiden käyttö kannattaa. Edullisempia ruokapaikkoja kannattaakin etsiä hiljaisemmilta sivukujilta kauempaa satamasta.

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Rose

alk. 504€
(4 tähden hotelli)

Cretan Dream Royal

alk. 580€
(3.5 tähden hotelli)

Panorama

alk. 720€
(2.5 tähden hotelli)

Giannarakis Beach

alk. 774€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.023512125015259|1716421026.4963|1716421026.4728