Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Orebic lienee Kroatian seuraava helmi

Orebic lienee Kroatian seuraava helmi

Kroatian Orebic on yksi Peljesacin niemimaan keskeisimmistä lomakaupungeista. Peljesacin niemimaa työntyy Dubrovnikin edustalta merelle päin. Peljesacin niemimaa sijaitsee Dalmatian rannikon suosittujen Hvar ja Brac -saarien alapuolella. Rannikon saaret ja itse rannikko ovat kehittyneet yhä suosituimmiksi matkakohteiksi viime vuosina ja Orebic lienee seuraava suosittu matkakohde Kroatiassa.

Orebic on saanut alkunsa 1500- ja 1600-lukujen taitteessa, jolloin se perustettiin Dubrovnikin tasavallan alueelle. Kaupunki on saanut nimensä Orebici-merenkulkijaperheeltä, joka kunnosti paikallisen linnakkeen käyttöönsä.

Orebic on toistaiseksi suomalaisille varsin tuntematon matkakohde, mutta tulevaisuudessa Orebicista saattaa tulla seuraava Kroatian helmi yhä useampien suomalaisten löytäessä paikan päälle. Turistikunta on pikku hiljaa kansainvälistynyt, mutta eniten turisteja virtaa edelleen Saksasta, Unkarista ja Italiasta.

Löydä historialliset nähtävyydet

 1. Orebicin muistomerkit

  Orebicista löydät lukuisia muistomerkkejä, joita on vuosien saatossa rakennettu muistuttamaan merenkulun ja talouden hyvistä sekä huonoista ajoista. Muistomerkkejä on pystytetty erityisesti merenkulkua hallinneiden kauppiassukujen kunniaksi.
 2. Fransiskaani luostari (Franciscan Monastery)Fransiskaaniluostari Orebicissa

  Fransiskaaniluostari sijaitsee 150 metrin korkeudessa aivan sataman yläpuolella. Luostarilta on upeat näköalat joka puolelle, josta johtuen se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Orebicissa.
 3. Merenkulun museo (The Maritime Museum)

  Mikä olisikaan parempi tapa tutustua historiallisen kaupungin todelliseen puoleen kuin käynti merenkulun museossa. Merenkulun museossa voi tutustua kroatialaisen laivanrakennusteollisuuden historiaan, mutta arkeologinen osasto esittelee myös joka päiväisiä esineitä aina Rooman valtakunnan ajoilta saakka. Museossa on käytännössä esillä kaikkea mahdollista viimeisen 2000 vuoden ajalta.
 4. Historialliset kirkot

  Fransiskaaniluostarin yhteydessä toimivan kirkon lisäksi alueella on myös muita historiallisia kirkkoja. Suurimpia ja tunnetuimpia Orebicin kirkkoja ovat The Church of Our Lady Delorita, The Church of the  Helper of Christians ja The Church of the Holy Trinity.
 5. Sveti Ilja -vuori

  Lähes tuhannen metrin korkeuteen kohoava Sveti Ilja on Peljesacin korkein vuori ja suosittu nähtävyys myös vuorikiipeilijöiden keskuudessa. Sveti Iljan vuoristoalue on noin 6,5 kilometriä pitkä ja noin 2,5 kilometriä leveä. Vuoriston alaosissa kasvaa tammea ja havupuita, keskiosissa mäntyä ja yläosan kivisimmät alueet ovat täynnä lääkekasveja.
 6. Pod Gospu

  Fransiskaaniluostarin alapuolella sijaitseva sypressimetsä tunnetaan nimellä Pod Gospu. Yli 60-vuotiaat puut vetävät puoleensa luonnosta ja metsistä kiinnostuneita matkailijoita.

Aktiviteetit ja rannat

Orebic rannatOrebic ei ole ainoastaan kulttuurinnälkäisen matkakohde, sillä kaupungin edustan pääranta Trstenica vetää puoleensa auringonpalvojia ja vesiurheilijoita. Trstenica on hiekkaranta, jonka edustalla merivesi on kirkkaan sinistä niin kuin muuallakin Kroatiassa. Hiekkaranta sopii hyvin myöslapsiperheille ja sen reunalla on useita kahviloita, joiden varjoon voi mennä virkistymään kuumalta auringolta.

Peljesacin kanaalin kärjessä sijaitsevat Viganj ja Kučište ovat Kroatian suosituimpia paikkoja surffailuun. Viganj on erityisesti ammattilaissurffaajien ja kokeneiden harrastajien suosima paikka. Vuoriston muotojen johdosta näillä kahdella alueella syntyy normaalia kovemmat tuulet, jotka sopivat hyvin surffaukseen. Orebic onkin varsin hyvä matkakohde myös erilaisten surffausmuotojen ystäville.

Pyöräily ja kävely ovat hyviä tapoja tutustua Orebiciin. Turisti-infosta voi hankkia kartan, jonka avulla pärjää vallan mainiosti. Pyörävuokraamosta sen sijaan voi hakea omaan makuun sopivan pyörän. Hyväkuntoisimmat matkailijat voivat lähteä aina vuorille asti pyörällä, mutta ainahan huonompikuntoinenkin mäen pääsee liukuen alaspäin voimien ehtyessä. Kesällä sää saattaa ajoittain olla todella kuuma Orebicissa, joten vettä kannattaa varata riittävästi mukaan, liikkuipa sitten kävellen tai pyörällä.

Matkalle – lennot ja majoitus

Suomesta voi lentää joko Dubrovnikiin tai Splitiin. Lennot kannatta varata Dubrovnikiin, jos haluaa päästä mahdollisimman helpolla, sillä Orebic on varsin lähellä Dubrovnikin lentokenttää. Sen sijaan Blue1-halpalennot lentävät Helsingistä suoraan Splitiin, mutta tällöin paikan päällä siirtyminen vie enemmän aikaa. Mikäli mielessä on matkailua muuallakin Kroatiassa, niin Orebiciin pääsee myös pussilla Sarajevosta ja Zagrebista sekä laivalla Splitistä, Dubrovnikista ja Rijekasta.

Orebicissa on tarjolla jonkin verran loma-asuntoja, jos osaa etsiä ulkomaalaisten välittäjien kautta. Sen sijaan Booking.comin valikoimista löytyy kaikkiaan noin 25 hotellia, jotka voi varata helposti netissä.

Linkit matkan etsimiseen:

Booking.com Booking.com » Orebic
Blue1 Blue1-halpalennot Splitiin
Ebookers Ebookers - lennot + hotelli

Lisätietoja Orebicista voit lukea alueen virallisilta turistisivuilta englanniksi: http://www.visitorebic-croatia.hr/en

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kroatia

Matkajutut Kroatia »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0054929256439209|1716428111.328|1716428111.3225