Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Hvar, Kroatia

Hvar, Kroatia

Kroatian rannikon läheisyydessä lepäilevä Hvar on noin 80 kilometriä pitkä saari, joka on erityisesti turistien ja lomamatkailijoiden suosiossa. Hvar on Splitin ja Makarskan Rivieran ohella Kroatian suosituimpia matkakohteita. Saarella ei ole omaa lentokenttää, joten matkustaminen Suomesta on kaikkein helpointa ottamalla halvat lennot Splitiin, jonka satamasta pääsee lautalla Hvarin saarelle tunnissa. Hvarin kaupunki, joka on saaren suosituin matkakohde, kantaa samaa nimeä kuin saari itse.

Hvarin historia on pitkä ja vivaihteikas. Saari asutettiin ensimmäisen kerran jo noin 5500 vuotta sitten, jonka jälkeen saarta ovat hallinneet niin kreikkalaiset, roomalaiset, slaavit, unkarialaiset, venetsialaiset, bosnialaiset, itävaltalaiset kuin myös italialaiset. Hvar tunnustettiin osana Kroatian tasavaltaa ensimmäisen kerran vuonna 1992. Pitkän historiansa aikana eri hallitsijat ja aikakaudet jättivät saarelle oman jälkensä, joka näkyy yhä nykyään erilaisina vanhoina rakennuksina ja museoina. Renessanssin aikana Hvar oli tärkeä kirjallisuuden keskus. Renessanssin ajan tunnettuja paikallisia kirjailijoita ovat Hanibal Lucic ja Petar Hektorovic.

Rantalomailua

Hvar on Euroopan aurinkoisin saari, sillä saarella paistaa aurinko yli 2700 tuntia vuodessa. Kesällä lämpötilat pyörivät päivisin 25 - 30 asteen paikkeilla, mutta myös talvella lämpötilat voivat olla 20 asteen paikkeilla. Tosin talvella sataa useammin ja yöt ovat kylmempiä. Raikas merituuli tekee rantalomailusta mukvampaa, sillä rannalla ei paistu heti, vaan jaksat makoilla auringossa aamusta iltaan. Kroatian matkakohteet ovatkin nousseet merkittäviksi rantalomakohteiksi auringon ja hyvien rantojen johdosta. Hvarissa on useita pieniä poukamia, jotka ovat viihtyisiä paikkoja viettää rantapäivä. Itse merivesi on kirkasta ja puhdasta, joten uimaan kelpaa pulahtaa kallion reunalta tai kivirannoilta. Hvarin rannoilla suositellaan käytettäväksi uimakenkiä.

Ainutkertaiset rannat ovat Hvarin ehkäpä parhaita nähtävyyksiä, mutta myös muita nähtävyyksiä saarelta löytyy. Hvarin kaupungin keskiaikaiset marmoriaukiot, rakennukset, katedraalit ja Euroopan yksi vanhimmista kaupunkiteattereista ovat näkemisen arvoisia paikkoja kaupungissa. Matkatoimistojen retkillä sen sijaan on helppo tutustua koko saareen. Saarikierrokseen kuuluu tyypillisesti pysähtyminen historiallisille maamerkeille ja kirkoille Star Gradissa, Jelsassa ja Vrboskassa. Stari Gradi on ehkäpä paras paikka lähteä tutkimaan nähtävyyksiä, jos sinua kiinnostaa saaren historia. Lautalla tai venäällä voi käydä myös Hvarin yläpuolella sijaitsevalla kauniilla Bracin saarella, joka vastaa olosuhteiltaan aika pitkälti Hvarin saarta.

Saaren kaupungeissa ja kylissä on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Hintataso on varsin edullinen, kuten myös muualla Kroatiassa. Ravintolassa lounas kustantaa noin kuusi euroa, päivällinen hieman yli kymmenen euroa ja olut alle kaksi euroa. Yöelämä on viihtyisää ja suhteellisen vilkasta keskikesällä Hvarissa.

Hvarin hotellit on helppo varata hotellien hintavertailun kautta. Monet hotellit Hvarissa ovat varsin laadukkaita, mutta kuitenkin edullisia verrattessa muiden maiden lomakohteisiin. Voit varata Apollomatkoilta pakettimatkan, joka sisältää lennot, kuljetukset ja hotellimajoituksen.

Lue lisää pakettimatkoista: Apollomatkat » Hvar

Matkajuttuja maasta: Kroatia

Matkajutut Kroatia »

Hotelleja matkakohteessa

(4.5 tähden hotelli)

Amfora

alk. 1075€
(3.5 tähden hotelli)

Pharia

alk. 1273€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0057609081268311|1721244990.2484|1721244990.2426