Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Brac - Lomailua Kroatian saaristossa

Brac - Lomailua Kroatian saaristossa

Adrianmerellä sijaitseva Brac on Kroatian saariston kolmanneksi suurin saari. Saaren pinta-ala on 396 neliökilometriä, joten kyseessä on varsin pieni saari, johon mahtuu kuitenkin useita erilaisia kyliä. Saaren pienimmässä kylässä, Novo Selossa, asustaa vakituisesti vain 12 paikallista, kun taas suurimmassa kaupungissa, Supetarissa, asukkaita on noin 2 500. Kaikkiaan saarella asuu vain noin 13 000 ihmistä.

Bracin maaperä on hedelmällistä, joten ei ole ihmekään, että saari tunnetaan sen maukkaista viineistä, oliiveista ja sitrushedelmistä. Ravintolassa kannattaa ruokapöytään ottaa paikallista Bolski Plavac -pöytäviiniä, joka tunnetaan myös maailmalla. Syöminen on kohtuuhintaista Bracissa, sillä tyypillinen kahden ruokalajin päivällinen kustantaa 20€ ja olut noin 1,5€ tuopilta.

Parhaat rannat vai kaupunkielämä?

Kroatiasta on tullut suosittu rantalomakohde, joka ei olekaan ihme, sillä paikan päällä on lämmintä ja aurinkoista läpi kesän. Zlatni Rat on yksi Adrianmeren parhaista rannoista, ja se sijaitsee lähellä Bol-nimistä kaupunkia. Zlatni Ratin merivedet ovat kirkkaat ja puhtaat. Ranta on muotoutunut hiekkakärjeksi, joka työntyy maasta mereen. Varaa hotelli Bolista, jos haluat tutustua tähän Adrianmeren parhaimpaan hiekkarantaan Bracin eteläosassa. Borak on toinen varsin suosittu uimaranta, mutta sen sijaan Potocine vetää puoleensa erityisesti purjelautailijoita, sukeltajia sekä pienveneilijöitä.

Toinen Bracin suosituista matkakohteista on Supetar, jonka edustalla ei ole vastaavasti yhtä loistavia uimarantoja kuin Bolissa. Tyypillisesti kuitenkin Supetarista tehdään päivisin pieniä uimaretkiä läheisille rannoille nauttimaan auringosta ja paistattelemaan päivää. Supetar on enemmänkin loistava matkakohde nauttia bracilaisesta kaupunkielämästä. Supetarissa järjestetään kesäisin useita konsertteja ja muita tapahtumia. Kesäaikaan kaupungin ravintolat ja baarit ovat kaikkein vilkkaimmillaan.

Matkat

Bracissa ei ole turistilentoja varten matkatoimistojen käyttämää lentokenttää, joten tyypillisesti Bracin matkat tehdään ottamalla lennot Splitiin. Lentokentältä pääsee näppärästi bussilla tai taksilla hieman reilussa puolessa tunnissa Splitin satamaan, josta kantosiipialuksella kulkee 20 minuutissa ja lauttayhteydellä 45 minuutissa Braciin. Valmismatkoja Braciin järjestää Apollomatkat, jonka valikoimista voit valita matkakohteeksesi joko Bolin tai Supetarin. Braciin pääset myös monesta muusta paikkaa laivalla tai lautalla, mutta tyypillinen tapa matkustaa on Splitin kautta. Bracin lomaan voi yhdistää myös esimerkiksi viikon loman viereisellä Hvar -saarella.

Lue lisää valmismatkoista:
Apollomatkat » Brac

Matkajuttuja maasta: Kroatia

Matkajutut Kroatia »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Villa Dzamonja

alk. 620€
(4 tähden hotelli)

Bluesun Elaphusa

alk. 625€
(3.5 tähden hotelli)

Bluesun Bonaca

alk. 1313€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.00699782371521|1718629876.1687|1718629876.1617