Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Split viihdyttää kulttuurillisesti ja shoppailumahdollisuuksillaan

Split viihdyttää kulttuurillisesti ja shoppailumahdollisuuksillaan

Adrianmeren rannalla sijaitseva Split on historiallisesti merkittävän Dalmatian alueen pääkaupunki Kroatiassa. Kulttuurista kiinnostuneella Split tarjoaa historiallisia paikkoja, palatseja sekä katedraaleja. Alkujaan kaupunki on rakennettu keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Diocletianus rakennutti palatsin noin vuonna 300. Diocletianus on itse haudattu palatsin katedraaliin, joka toimii nykyään kirkkona. Museoista kiinnostunut voi tutustua esimerkiksi seuraaviin Splitin keskeisiin museoihin: argeologinen museo, Splitin kaupunkimuseo tai etnogafinen museo. Kaupungissa järjestetään vuosittain myös erilaisia kulttuuritapahtumia.

Split on myös loistava kaupunki shoppailuun. Ostosten lomassa voi viettää aikaa jossain lukuisista ulkoilmakahviloista tai terasseista. Hintataso on varsin matala, joten voit helposti shoppailla merkkivaatteita edullisesti. Edullisimmat ostokset teet kuitenkin Kroatian suurimmilla markkinoilla Splitissä. Markkinoilla ostosmahdollisuudet ovat hyvät merkkikopioiden, aurinkolasien ja muiden arkisten tuotteiden ostamiseen.

Ostosten jälkeen ruoka maittaa paikallisissa ravintoloissa. Aterian hinta on tyypillisesti noin 8 - 18 euroa ja olut maksaa paikasta riippuen yhdestä kahteen euroa. Ulkoilmaterassien ja ravintoloiden lisäksi Splitissä on myös baareja. Viihdyttävimmät terassit sijaitsevat erityisesti Rivan varrella. Riva on satamakatu, jossa viihtyvät niin turistit kuin myös paikalliset.

Jos haluat kiertää laajemmin Kroatiaa, niin esimerkiksi Makarskan Riviera sijaitsee ruuhkasta riippuen reilun tunnin ajomatkan päässä. Makarskan Rivieran matkoillekin pääsee vain ottamalla lennot Splitiin. Paikallisbussilla pääsee kohti etelää Makarskan Rivieralla tai aina Dubronovikiin asti. Bussikyydillä pääsee myös maan pääkaupunki Zagrebiin tai kohti pohjoisempia maanosia. Lauttayhteyksillä pääset tutustumaan myös Kroatian kauniisiin saariin Braciin ja Hvariin.

Urheilua ja lämmintä ilmastoa

Urheilu on yksi keskeinen vaikuttaja kaupunkilaisten arkielämässä. Splitissä on pidetty käsipallon MM-kisat 2009 ja yleisurheilun EM-kisat 1990. Kaupunkin menestyksekkäin koripallojoukkue KK Split on voittanut Euroopan mestaruuden kolme kertaa ja jalkapallojoukkue HNK Hajduk Split on voittanut maan mestaruuksia useaan otteeseen.

Pääasiassa sateet ajoittuvat talviaikaan, joten kesä on varsin otollinen aika matkustaa Splitiin ja Kroatiaan yleensäkin. Heinäkuussa lämpötilat pyörivät monesti noin 35 asteen paikkeilla. Ilmastosta johtuen turismi ja viinin viljely ovatkin suosittuja elinkeinoja Splitissä. Splitissä on pääasiassa mukulakivirantoja, mutta myös muutamia hiekkarantoja. Suurimmilla uimarannoilla on mahdollisuuksia vesiurheiluun. Tenniksen pelaajille on tenniskenttiä, mutta golf-pelureille löytyy myös 3-reikäinen driving range.

Matkat

Split ja yleisestikin Kroatia on kasvamassa suosituksi matkakohteeksi suomalaisten keskuudessa. Tällä hetkellä matkoja Splitiin tarjoaa Apollomatkat, mutta voit toki etsiä itse lennot ja varata hotellin Splitistä. Lähitulevaisuudessa myös muut matkatoimistot ottanevat enenevissä määrin Splitin matkat valikoimiinsa.

Lue lisää ja varaa matkasi:
Apollomatkat » Split

Matkajuttuja maasta: Kroatia

Matkajutut Kroatia »

Hotelleja matkakohteessa

(4.5 tähden hotelli)

The Residence

alk. 590€
(5 tähden hotelli)

Le Meridien Lav

alk. 910€
(3.5 tähden hotelli)

Lavica Apartments

alk. 500€
(4 tähden hotelli)

Split

alk. 934€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0061249732971191|1716424799.2219|1716424799.2157