Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
21.11.2011 - Kreikka

Hersonissos - Kreetan tuorein matkakohde

Hersonissos - Kreetan tuorein matkakohde

Hersonissos on Kreikan Kreetalla sijaitseva lomakohde. Hersonissos on noussut vilkkautensa ja vauhdikkaan elämäntyylinsä vuoksi erityisesti nuorison ja nuorten parien suosimaksi lomakohteeksi. Hersonissos sopii eritoten sen monipuolisen tyylinsä takia - lomakohteessa voit viettää yhtäaikaisesti niin rantalomaa kuin menevämpää bilematkaa. Hyväkuntoiset ja laajat rannat tarjoavat hyvät puitteet koko päivänkin kestävälle auringon palvomiselle.

Diskoja, baareja ja klubeja Hernosissoksessa on paljon. Monesti ne ovat auki lähes kellon ympäri, mutta pääasiassa asiakaskunta saapuu viettämään iltaa vasta auringon laskettua. Erilaisista paikoista ei näissäkään pitäisi olla pulaa, sillä valinnan varaa löytyy jokaiseen makuun. Edelleen kaupungin tyyliin suurin osa paikoista on kuitenkin selkeästi nuoremmalle kävijäkunnalle suunnattu.

Kreetan HersonissosParhaana rantalomakohteena Hersonissosta ei voi kuitenkaan välttämättä perheen pienimmille suositella, nimittäin vilkkaan menon lisäksi rannat ovat yleensä sulanutta laavaa tai hajonnutta laavakiveä, joka on hieman kovempipohjaista. Kauempaa poukamista löytyy parempihiekkaisiakin rantoja, mutta ison porukan tai pienten lasten kanssa niiden etsiminen voi olla hieman työlästä, eikä pääsy rannoille ole aina vaivatonta vaihtelevan maaston, ja hyvien rantojen syrjäisen sijainnin vuoksi.

Paikassa liikkuminen on erittäin helppoa, nimittäin Hersonissoksen lähes koko keskittymä ja käyntikohteet sijaitsevat yhden pääkadun varrella. Rantateillä ja hiljaisemmilla kaduilla on kuitenkin useita pikkukauppoja ja ravintoloita, joiden tarjontaan kannattaa tutustua. Kaupungin yläpuolella on myös muutamia pieniä kyliä, joissa meno on monesti rauhallisempaa, mutta vastaavasti myös välimatkat pidempiä eri paikkoihin. Ne ovat monesti myös edullisempia ja vähemmän täynnä kuin pääkadun ravintolat ja baarit. Hintaeroakin on jonkin verran.

Muun Kreetan tavoin Hersonissos on sen verran yleistynyt lomakohteena maailmalla, jotta lähes kaikki puhuvat vähintään jonkin verran englantia. Kommunikaatio siis ei ole suurempi ongelma tänne matkustettaessa.

Läheiset nähtävyydet

Hersonissoksessa on hyvin suosittu vesihuvipuisto nimeltä Star Park. Tämä kannattaa ehdottomasti jokaisen kävijän tarkistaa. Erilaisia vaihtoehtoja löytyy vanhemmillekin, ja Star Parkissa sujahtaa helposti koko päivä.

Suosittu käyntikohde myös Hersonissoksen matkoilla on viitisen kilometriä itse kaupungista sijaitseva vanha Hersonissos. Vanhakaupunki sijaitsee hieman korkeammalla maaperällä vuorilla päin. Nähtävyydet ja vanha kulttuuri tulevat täällä parhaiten esiin, ja näet myös kaupungin todellisen puolen ennen turismin antamaa kosketusta.

Hersonissoksesta järjestetään myös retkiä mm. erittäin suositulle Santorinille. Myös Minolaisrauniot ovat suosittu käyntipaikka. Retkiä on tarjolla usein useita erilaisia, joista voit vapaasti valita mieleisen.

Kaupunkiin on myös avattu vuonna 2003 ensimmäinen MM-tasoinen golfkenttä. Golfin ystäville Hersonissos tarjoaa siis otollisen tilaisuuden harrastamiseen lomailun yhteydessä.

Turvallista lomailua Kreikassa

Kreeta on kaupustelijoistaan ja sisäistyneisyydestään huolimatta melko turvallinen lomakohde. Normaalilla varovaisuudella ja tarkkuudella omia matkatavaroitaan ja omaisuuttaan kohtaan pärjää loistavasti. Henki- ja väkivaltarikoksia Hersonissoksessa tapahtuu äärettömän harvoin.

Liikennettä Hersonissoksessa on melko paljon, ja se voi toisinaan olla hieman levotonta ja hulvatontakin. Tämän vuoksi liikenteen seassa kannattaa olla varovainen, niin ratin takana kuin jalkakäytävän puolellakin. Lapsiperheiden tulee katsoa tarkkaan jälkikasvunsa perään.

Matkat Hersonissokseen

Hersonissokseen on vielä tänäkin päivänä melko vaikea päästä Suomesta käsin. Matkatoimistot eivät ole ilmeisesti katsoneet paikan suosiota tarpeeksi suureksi, ja valmismatkoja on tarjolla vain muutamia kertoja vuodessa. Parhaiten Hersonissokseen pääsee siis omatoimimatkailijat ja sellaiset, jotka jaksavat hieman aikatauluttaa reittiä ja nähdä muitakin maisemia matkansa varrella.  Apollomatkat on ottanut Hersonissoksen matkat valikoimiinsa kesästä 2012 alkaen.

Tutustu matkatoimistojen Hersonissoksen matkoihin:
Apollomatkat » Hersonissos (Hotellit: Mareblue Waterpark ****, Nana Beach ****, Creta Maris Beach Resort ****+, Apollo White **+, Cactus Beach ***+, Albatross Hotel & Spa ****, Eleni Apartments ***, Star Beach Village ****, Michalis Apartments **** ja Aquis Silva Beach ****)

Melko edullinen lomakohde

Hersonissoksen hintataso ei eroa Kreetan tai yleisestikään Kreikan hintatasosta. Kaikkein suosituimpia lomakohteita syynätessä tämä on kuitenkin hieman edullisempi. Pääsääntöisesti hintataso on kuitenkin suurin piirtein Suomen tasoa. Paikalliset ruuat ovat edullisempia, ja pieniä putiikkeja kannattaa näilläkin matkoilla suosia.

Kesän lähestyessä kannattaa katsoa myös Kreikan äkkilähdöt Matkailijat.netin äkkilähtöhausta!

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Nana Beach

alk. 1000€
(4 tähden hotelli)

Star Beach Village & Waterpark

alk. 1050€
(4.5 tähden hotelli)

Creta Maris Beach Resort

alk. 1010€
(4 tähden hotelli)

Albatross Hotel & Spa

alk. 620€
(4 tähden hotelli)

Michalis Apartments

alk. 526€
(3.5 tähden hotelli)

Golden Beach

alk. 955€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0043878555297852|1708601517.6994|1708601517.695