Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
24.3.2013 - Kreikka

Kokkini Chani - Loistava tukikohta Kreetan matkailuun

Kokkini Chani - Loistava tukikohta Kreetan matkailuun

Kokkini Chani oli ennen pieni kalastajakylä, josta on sittemmin kehittynyt suosittu rantalomakohde. Kokkini Chani on pieni kaupunki noin 10 kilometrin päässä Heraklionin vilinästä ja tarjoaa mahdollisuuden rauhallisempaan oleskeluun.

Kokkini Chanin rannat houkuttelevat turistien lisäksi myös itse kreetalaisia lomailemaan. Kauniiden hiekka- ja pyöreäkivirantojen vuoksi tänne kannattaakin tulla. Vathianos Kamposin hiekkarannalla voi nauttia auringosta ja uida kirkkaana hohtavassa meressä. Myös kauempana idässä on hyviä, hieman kivisempiä rantoja. Rannoilla voi harrastaa monenlaisia vesiurheilulajeja, mutta luoteistuulet tekevät varsinkin purjelautailusta suositun harrastuksen. Kokkini Chani on myös sijaintinsa perusteella ihanteellinen matkakohde lähteä tutustumaan muuhun Kreetaan.

Retkiä ja historiaa lähellä

Retkelle voi lähteä vaikka Samarian rotkoon, joka on Euroopan pisin laatuaan tai kevyemmälle vaellukselle Imbrossin rotkolle. Molemmat kohteet mahdollistavat uskomattoman luontoelämyksen. Tai sitten voi kierrellä pieniä aitoja kreetalaisia kyliä ja käväistä vaikka oliivitehtaalla. Jos historia kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti suunnata Knossokseen, Kuningas Minoksen palatsiin, jossa pääsee kosketuksiin kreikkalaisen historian ja mytologian kanssa. Voit käydä tutustumassa myös arkeologiseen museoon. Erilaiset veneretket ja päivät merellä, uiden ja oleskellen, ovat myös suosittua ajanvietettä.

Sää tarjoaa kesällä myös loistavat puitteet niin aurinkolomalle kuin aktiivisempaankin menoon. Lämpötilat liikkuvat +30–35 asteen välillä, mutta rannalla merituuli saattaa hieman laskea lämpötiloja. Lämmintä riittää aina syyskuun loppuun, mutta talvea kohti sää viilenee, muuttuu epävakaiseksi ja sateet yleistyvät.

Kokkini Chanista löytyy kauppoja, baareja sekä paljon erilaisia ravintoloita. Yöelämä ei kuitenkaan ole kovin vilkasta ja sitä kannattaakin lähteä etsimään Hersonissoksesta, jonne pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla. Hersonissoksen tunnelma on rento ja rauhallinen, mutta halutessa myös tekemistä riittää.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0067000389099121|1708853947.1542|1708853947.1475