Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
11.11.2011 - Kreikka

Tilos tarjoaa Vanhaa Kreikkaa

Tilos tarjoaa Vanhaa Kreikkaa

Tilos on Kreikassa, Rodoksen länsipuolella sijaitseva pieni (n. 60km2) saari, jonka asukaskuntaan kuuluu vain hieman yli 500 asukasta. Vanhaan kreikkalaiseen tapaan Tilos on tyylikäs ja idyllinen lomakohde, jossa on nähtävissä vielä todellisen Kreikan saloja. Tunnelman takaavat erilaiset tavernat, ruuhkattomat rannat, vaellusreitit ja alkuperäinen kreikkalainen ruoka. Tilos on omiaan rentoutumislomaa hakeville matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita Kreikan historiasta, nähtävyyksistä ja turismielämän kulissien takana piileksivästä maasta ja kulttuurista.

Suurin osa Tiloksen elinkeinoelämästä koostuu maanviljelystä, mutta hiljalleen tämäkin paikka on päässyt nauttimaan turismista. Turismi ei kuitenkaan vielä ole vallitseva osa elinkeinoa, joka on ollut omiaan säilyttämään saaren perikreikkalaista kulttuuria.

Nähtävyyksiä - Livadia ja Megalo Chorio

Livadian palatsi TiloksellaTiloksen saarella on pienen kokonsa vuoksi ainoastaan kaksi asuttua kylää, Livadia ja Megalo Chorio. Tiloksella on toki muitakin kyliä, mutta kaikki asutus on keskittynyt näihin kahteen. Livadia sijaitsee keskeisellä paikalla aivan lahden poukamassa, ja Livadia on myös kooltaan on Megalo Choriota suurempi kaupunki. Erinomainen sijainti on sallinut myös sen, että Livadiassa sijaitsee myös saaren satama-alue.

Tilos on monien muiden Kreikan saarien tapaan rantalomailijan paratiisi, nimittäin rantaviivaa luonnollisesti löytyy saaren ympärysmitan verran. Osa rannikosta on mukulakiveä ja vaikeakulkuistakin, mutta hiekkarantaa löytyy useiden kymmenien kilometrien pituiset matkat. Suosituin ranta sijaitsee Livadiasta noin kymmenen kilometrin päässä.

Muita merkittäviä nähtävyyksiä tällä Kreikan saarella ovat luostari nimeltä Agios Pandeleimonas, sekä Megalo Chorion yläpuolella, korkealla sijaitseva huippu nimeltään Kastro. Nämä kannattaa Tiloksessa vierailevan ehdottomasti katsastaa.

Miten Tilokselle pääsee?

Tilokselle on hieman hankala päästä Suomesta käsin, mutta Rodokselle sen sijaan myydään lentoja hyvinkin edullisesti. Kreikan saariin on yleensä rannikolta hyvät kulkuyhteydet, eikä Tilos tee poikkeusta tässäkään. Niinpä omatoiminen venematka on erittäin suosittu tapa päästä tälle paratiisisaarelle. Vaihtoehto tietenkään ei ole kokemattomalle matkailijalle kaikkein mieluisin.

Livadiaan vieraillessasi suosituimpina loma-aikoina (hiihtolomaviikot, kesälomaviikot) kannattaa varata huone etukäteen. Internetin hotellipalveluista löytyy monia hotelleja niin Tilokselta kuin muiltakin Kreikan saarilta. Muina aikoina voi reissuun lähteä luottavaisin mielin, ja varata majoitus vasta paikan päällä. Suurin osa Tiloksen majoituspalveluista toimii charter – tyylisesti, eli hotellihuoneita varataan aina paikan päällä.

Valinnan varaa majoituksessa on jonkin verran, mutta on myös huomattava että saari itsessään ei ole äärettömän varakas. Ihan luxuslomaa hakevalle Tilos ei siis saarena ole välttämättä kaikkein otollisin ratkaisu, vaikka saaren kulttuurielämykset ja nähtävyydet ovatkin omaa luokkaansa.

Hintataso ei päätä huimaa

Kreikan hintataso on edullisempi kuin Suomen. Varsinkin paikalliset juomat ja ruuat ovat yleensä huomattavasti edullisempia kuin kansainväliset ruuat. Kreikassa vieraillessa kannattaa siis viettää kulttuurimatka, ja tutustua kunnolla maan ruokatarjontaan ja viineihin. Myös hedelmät ovat hyvin edullisia Kreikassa.

Tilokseen lähtiessäsi kannattaa vierailla ruokailemassa paikallisissa tavernoissa ja välttää turistimyymälöitä – näin selviät reissustasi todennäköisesti vielä budjetoituakin edullisemmin.

Matkat voi varata matkatoimistolta

Tiloksen matkoja järjestää Suomesta vain Apollomatkat. Lue lisää lomavaihtoehdoista:
Apollomatkat » Tilos (Hotellit: Sea View, Eleni, Eristos Beach, Panorama, Dream Island, Livadia Beach, Olympos, Nitsa ja Apollo)

Turvallinen ja ystävällinen

Kreikka on yleisellä mittapuulla melko turvallinen matkakohde.  Tiloksen ollessa pieni saari, myös rikollisuutta on luonnollisesti huomattavasti vähemmän kuin suuremmissa turistikaupungeissa. Luonnollisesti lomailijoita suositellaan kuitenkin olemaan tarkkoja omaisuudestaan.

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Eristos Beach

alk. 580€
(3 tähden hotelli)

Eleni Beach

alk. 555€
(3 tähden hotelli)

Nitsa

alk. 650€
(3.5 tähden hotelli)

Dream Island

alk. 647€
(3.5 tähden hotelli)

Sea View

alk. 700€
(3 tähden hotelli)

Olympos

alk. 685€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0058469772338867|1721242689.1279|1721242689.1221