Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
25.12.2011 - Kreikka

Elounda - Kreetan saaren hiljaisempia helmiä

Elounda - Kreetan saaren hiljaisempia helmiä

Itä-Kreikassa sijaitseva Elounda on hyvin tyylikäs pieni kylä aivan lahden rannalla, Agios Nikolaoksen välittömässä läheisyydessä. Kreetalaiseen tapaan Eloundan maisemat ovat vertaansa vailla - todellinen lomakohde, jossa todella sielu lepää.

Eloundassa näkyy vielä turisminkin keskellä selvä leima pienestä kreikkalaisesta kalastajakylästä, joka se on ollut vuosisatojen ajan. Kalastajakylän maine tulee Eloundassa parhaiten esiin vierailemalla paikallisissa pienissä ravintoloissa ja kuppiloissa. Kaikki tarjottava on yleensä tuoretta, ja kalaruokia on tarjolla runsaasti. Paikallisiin ruokiin tutustuminen kannattaa, ovathan ne myös hinnaltaan yleensä muuta ruokalistaa edullisemmat. Epäluuloisimpien turistien iloksi Eloundan ravintolat tarjoavat tietenkin myös länsimaalaista ruokaa.

Tämä kylä on suosittu rantalomakohteena, ja antaa loistavat avut rentoutumiseen kauniiden maisemien keskellä. Rannat ovat kuitenkin usein suurikivisiä pohjaltaan, vaikka hiekka onkin hienoa. Rannat kuitenkin soveltuvat hyvin jo hieman vanhemmille lapsille. Rannat ovat isoja ja laajoja kylän vähäiseen väkilukuun nähden, joka tekee rantalomailusta miellyttävää - tungosta ei ole yleensä paljoa. Kaikki Eloundan rannat ovat myös pääsääntöisesti hyvin siistejä ja hyvässä kunnossa. Myös uimavalvojia on jonkin verran. Lisäksi ajoreittien varrella sijaitsee mukavia rantoja, joihin autoa vuokraavat voivat käydä tutustumassa.

Nähtävyyksiä lähellä ja kauempana

Elounda, KreetaElounda itsessään on nähtävyys kauniiden maisemien ja jylhän olemuksensa vuoksi. Suosituimpia maamerkkejä tässä kylässä ovat esimerkiksi lähellä sijaitsevat linnakkeet ja jättimäiset, vanhat tuulimyllyt aivan kylän liepeillä. Tunnelma on idyllinen.

Eloundasta järjestetään paljon laivamatkoja läheisiin saariin. Eritoten suosittu on Spinalongan saari, joka sijaitsee aivan Eloundanlahden suulla. Kivirannat ja vanhat linnoitukset ovat tutustumisen arvoisia. Myös hotellit järjestävät erilaista aktiviteettiä jumpista tennikseen.

Moni Eloundaan matkaa tekevä käy lähes järjestäen tutustumassa myös muihin lähikaupunkeihin. Niihin pääsee vaivattomasti junalla tai bussilla. Suosituimpia ovat Agios ja Ierapetra. Mikäli tahtoo siis laajentaa elämysmatkaa, kannattaa tutustua myös lähikaupunkien tarjontaa ja reissata edullisesti muidenkin kaupunkien sydämeen.

Turvallista lomailua hieman Suomen hintatasoa edullisemmin

Eloundan hintataso ei eroa muusta Kreetasta, vaikkakaan kalleimpia vaihtoehtoja tämä matkakohde ei ole. Hinnat ovat kuitenkin vain aavistuksen Suomen hintoja alempana. Luonnollisesti elintarvikkeet ovat täälläkin krääsää edullisempia, ja paikallisten tuotteiden suosiminen kannattaa.

Reppureissaaja löytää helposti sivukujilta hiljaisempia, paikallisia tavernoita, joissa ruokailu ja majoitus tulevat usein paljon edullisemmaksi. Suuremmat ostosmäärät kannattaa tehdä keskustassa sijaitsevissa muutamassa supermarketissa.

Kreikka itsessäänkin on melko turvallinen lomakohde, ja osittain myös tästä syystä erittäin suosittu. Kaupustelijoita on jonkin verran, mutta Eloundalla niitä ei juurikaan näy. Lasten turvallisuutta ei tässä lomakohteessa ole suuremmin vielä otettu huomioon, joten perheen pienimpien lasten kanssa kannattaa olla tarkkana korkeissa paikoissa ja liikenteessä.

Matkat Eloundaan - Kuinka matkustaa?

Suomalaisille Elounda on vielä melko tuntematon matkakohde, eikä sinne ole kauaa järjestetty matkoja suoraan Suomesta. Muista maista oleviin turisteihin törmää Eloundassa huomattavasti suomalaisia useammin. Tähän on kuitenkin kokoajan tulossa muutosta Eloundan suosion kasvaessa tasaisesti ja saavuttaen kokoajan paikkaansa Suomessakin tarjottavien valmismatkojen markkinoilla.

Suomesta järjestetään pakettimatkoja Eloundaan. Valmismatkoja tarjoaa ainakin muutamat tunnetuimmat matkatoimistot. Normaalisti Eloundaan tullaan aina Iraklionin lentokentän kautta, ja siitä jatkokuljetuksilla. Edullisimmin tietenkin pääsee omatoimimatkalla, varsinkin jos lähistöön tutustuminen kiinnostaa muutenkin. Valmismatkoihin on saatavilla lentokenttäkuljetus, mutta omatoimimatkailija voi jatkaa matkaansa määränpäähän myös taksilla tai julkisilla. Julkisten käyttämistä suositellaan, sillä matka kestää kuitenkin noin tunnin verran. Isommalla porukalla taksikaan ei tule tyyriiksi vaihtoehdoksi. Julkista liikennöintiä on paljon, eikä matka lentokentältä Eloundaan maksa kymppiä enempää.

Eloundan matkoja Suomessa myy Apollomatkat. Lue lisää Apollomatkojen matkatarjonnasta tai varaa kesän matkasi:
Apollomatkat » Elounda (Hotellit: Porto Elounda de Luxe Resort *****)

Keväästä syksyyn kannattaa myös etsiä äkkilähtöjä Kreikkaan, sillä Kreikkaan tehdään paljon matkoja, ja aina niitä jää myös jonkin verran varattavaksi viime hetkellä.

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Hotelleja matkakohteessa

(0 tähden hotelli)

Elounda Beach

alk. 1346€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0045540332794189|1716420863.5176|1716420863.513