Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
26.6.2012 - Kreikka

Ios - Täydellinen saari huolettomille päiville ja pitkille öille

Ios - Täydellinen saari huolettomille päiville ja pitkille öille

Ios on bilesaari, jonka juhlijat ympäri maailmaa valtaavat kesän aikana. Koska Ibizan maine tunnetaan, voidaan sanoa, että Ios on Kreikan Ibiza. Ios tunnetaan parhaimmin viihdetarjonnastaan, mutta myös upeat rannat, kirkkaan sininen vesi ja lukuisat vesiurheilumahdollisuudet houkuttelevat matkaajia läpi kesän. Iosissa hauskanpito on taattu.

Ios kuuluu Kykladien saariryhmään ja asukkaita saarella on noin 1500. Kreikassa on tunnetusti lämmin kesä, joten lämpötila vaihtelee Ioksessa +30 asteen tienoilla, ja aurinko paistaa usein kirkkaalta taivaalta. Rannikolla merituuli viilentää mukavasti, mutta ajoittain ukkonen saattaa raikastaa ilmaa. Lomakausi ajoittuu huhtikuun lopusta elo-syyskuuhun, jolloin lämpöä ja aurinkoa usein riittää. Talvikausi on epävakainen ja sateinen.

Ios ihastuttaa kreikkalaisine maisemineen ja kiemurtelevineen pikkukatuineen. Kalkin valkoiset talot, sinisine ikkunalautoineen ja värikkäine kukkineen luovat rentouttavan maiseman. Samalla voi ihastella vuorenrinteillä kasvavia viinipensaita ja laaksoissa kukoistavia oliivi- ja hedelmäpuita. Rannalla odottaa pitkät, leveät hienohiekkaiset rannat ja kristallinkirkas meri. Maisema on kokonaisuudessaan taianomainen.

Ios hiekkaranta - Mylopotas BeachIos on käytännössä ympäröity hiekkarannoilla. Etenkin saaren eteläosassa odottaa toinen toistaan upeampia hiekkarantoja. Omissa lahdissaan sijaitsevat Mangari Beach, Kalamos ja Psathi ovat vierailemisen arvoisia. Mylopotas Beach on puolestaan täydellinen kohde kaveriporukalle ja rennoille rantabilettäjille. Rannikolle pääsee helposti bussilla tai vaikka veneellä merenkautta, myös autoja ja mopoja vuokrataan. Liikenne saarella on melko rauhallista, joten mopo on oiva vaihtoehto lähteä omatoimisesti tutustumaan saaren kauniisiin maisemiin.

Iosilla tuskin tulee aikapitkäksi, sillä harvalla Kreikan saarella on yhtä paljon ravintoloita, baareja ja yökerhoja kuin Ioksella. Ios on täydellinen huolettomille päiville ja pitkille öille. Korkeasesongin aikaan saari houkuttelee varsinkin nuorisoa, mutta toki Iokselta löytyy myös rauhallisempia vaihtoehtoja. Saaren pääkaupunki, Ios, on varsinaista viihdealuetta ja rauhallisempaa menoa löytyy saaren muista osista.

Ioksella on myös loistavat vesiurheilupuitteet ja mahdollisuuksia on ainakin surfaukseen, vesihiihtoon, snorklaukseen, moottorivesiurheiluun, polkuveneilyyn ja vaikka rantalentopalloon. Ioksella pääsee tutustumaan myös elokuvien maisemiin, sillä elokuva ”Big Blue” on kuvattu Ioksen maisemissa. Nähtävyyksiäkin toki löytyy ja tärkeimmäksi voidaan mainita Paleokastri-linnoitus. Myös kreikkalaiseen arkkitehtuuriin ja lukuisiin pikkukirkkoihin kannattaa käydä tutustumassa. Homeroksen, tunnetun muinaisen kreikkalaisen runoilijan, haudan väitetään myös sijaitsevan saaren pohjoisosassa.

Kreikan hintataso, varsinkin turistialueilla, on ollut melko suomen luokkaa. Tosin edullisempiakin paikkoja on, mutta varsinkin tällä hetkellä Kreikka on hieman edullisempi matkakohde. Esimerkiksi kahden ruokalajin päivällinen maksaa noin 15€ ja olut noin 4€. Kreikassa on käytössä euro, joten valuuttaa ei tarvitse vaihtaa. Pankkiautomaatteja löytyy Gialoksesta ja Ioksen kaupungista.

Ios on mitä parhain kohde lähteä viettämään vauhdikasta kesälomaa! Vielä on myös matkoja jäljellä loppukesään ja myös äkkilähtöjä kannattaa katsella erityisesti Apollomatkoilta.

Apollomatkat » Ios

TEKSTI: SARI SAARI

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0049920082092285|1708598717.2985|1708598717.2935