Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
19.6.2012 - Meksiko

Cancun - Suurkaupunki paratiisirannoilla

Cancun - Suurkaupunki paratiisirannoilla

Karibianmeren ympäröimä, Jukatanin niemimaalla sijaitseva, Cancun tarjoaa rentouttavan rantaloman kaupungin sykkeessä. Cancunissa voi nauttia 23 kilometriä pitkästä valkoisesta hiekkarannasta ja turkoosista merestä, mutta samalla vieressä odottavat kaupungin loputon valikoima ravintoloita, yökerhoja ja ostoskeskuksia. Cancun on yksi Meksikon suurimmista turistikohteista ja se onkin erityisesti nuorison mieleen.

Cancun on luotu löhöilyä varten! Silmänkantamattomiin ulottuvat valkoiset rannat, ympäri vuoden porottava aurinko sekä rento meksikolainen elämäntyyli pakottaa nauttimaan. Cancunin lämpötilat vaihtelevat tammikuun noin 20 asteesta toukokuun lähes 40 asteeseen, ja sateita tulee hyvin harvoin.

Vilkas huvielämä keskittyy helmikuusta maaliskuuhun, jolloin kaupunkiin virtaa paljon amerikkalaisia ja kanadalaisia nuoria viettämään kevätlomaansa. Tällöin järjestetään myös paljon tapahtumia, kuten koko Meksikon valloittava karnevaali. Juhlaelämä näkyy sekä kaupungissa, rannoilla että hotelleissa. Marras-joulukuu on ihanteellista matkustusaikaa, sillä turisteja on silloin huomattavasti alkuvuotta vähemmän, hinnat ovat alhaisempia ja ilmasto sopivan lämmin.

Retkiä ja nähtävyyksiä matkan aikana

Cancun tarjoaa myös valtavan retkitarjonnan ja tutustumisenarvoisia paikkoja riittää pidemmänkin loman ajaksi. Voit matkata historiallisiin Mayojen maisemiin: Chitzen Itzáan, Uxmaliin ja Tulumiin. Chitzen Itzá, jossa sijaitsee Jukatanin niemimaan parhaiten säilynyt mayakaupunki, on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Pääset ihastelemaan muun muassa astronomista observatoriota, temppeliä ja 24 metristä El Castillon pyramidin raunioita. Cancunin lähellä on myös Cozumelin sukellus- ja snorklaussaari, jossa odottaa maailman toiseksi pisin koralliriutta. Täällä voit uida vaikka delfiinien kanssa tai tutustua hailuoliin.

Cancunin retket maya-heimon raunioilleIdyllinen Isla Mujeresin ”naisten saari”, puolestaan tarjoaa aivan oman tunnelmansa. Tämä trooppinen saari on noin puolentunnin laivamatkan päässä Cancunista, ja siellä voi tutustua vaikkapa merikilpikonnien elämään. Voit myös lähteä tutustumaan viidakkoon, kansallispuistoihin, Canoten tippukiviluoliin, kun taas lapsille ja lapsenmielisille vauhtia tarjoaa Xcaret Plus -teemapuisto. Cancun on myös golffareiden suosiossa, sillä kaupungissa sijaitsee useita laadukkaita 18-reikäisiä golfkenttiä.

Hyvä tietää Meksikon Cancuniin lähdettäessä

Hintatasoltaan Cancun on Suomea edullisempi, sillä esimerkiksi virvoitusjuoma maksaa noin 0,50€, vesipullo noin 1€, ravintolassa päivällinen noin 12€ (lounas on tätäkin edullisempi) ja olut noin 2€. Huomioi kuitenkin, että sesonkiaikaan Cancunissa hinnat nousevat, mutta hieman kauempana keskustasta hintataso on silti erittäinkin halpaa. Cancunissa on tarjolla keittiöitä ympäri maailmaa, mutta kannattaa ehdottomasti maistaa aitoa meksikolaista ruokaa.

Meksikon valuutta on peso, mutta myös yhdysvaltain dollarit kelpaavat maksuvälineiksi. Cancunissa käyvät yleisimmät luottokortit lähes kaikkialla, ja hinnat ilmoitetaan usein sekä pesoina että dollareina. Rahaa voi vaihtaa erillisissä rahanvaihtopisteissä tai pankeissa. Valuutanvaihto kannattaa kuitenkin tehdä, varsinkin pesoiksi, vasta paikanpäällä, jolloin vaihtokurssi on parempi.

Liikkuminen on helppoa suhteellisen hyvintoimivan pakallisbussiverkoston johdosta, mutta myös taksit ovat edullisia. Saarille on lauttayhteyksiä useasti päivässä.

Meksikoon suuntaavan on hyvä ottaa ajoissa selvää mahdollisista lääkkeistä ja rokotuksista. Astmaatikon, ja muidenkin, kannattaa huomioida, että Meksikossa kaupunkien ilmansaasteet ovat melko korkeat. Vesijohto vettä ei voi juoda. Meksikoon ei tarvita viisumia, mutta yli kolme vuorokautta maassa viipyvän on lunastettava rajalta turistikortti (tarjate de turista), joka maksaa noin 20 euroa. Kannattaa tarkistaa onko tämä sisällytetty matkantarjoajan hintaan.

Cancun on yhdistelmä toimivaa suurkaupunkia ja paratiisia. Se on moderni ja nykyaikainen matkakohde, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Ensi talven valmismatkan Cancuniin voi varata Apollomatkoilta.

Apollomatkat » Cancun

Matkajuttuja maasta: Meksiko

Matkajutut Meksiko »

Hotelleja matkakohteessa

(4.5 tähden hotelli)

Dreams Cancun Resort & SPA

alk. 1495€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0058519840240479|1718631219.1155|1718631219.1097