Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
21.9.2011 - Tanska

Kööpenhamina pintaa syvemmältä

Kööpenhamina pintaa syvemmältä

Själlannin saarella sijaitseva Kööpenhamina on monipuolinen kaupunki, johon on mukava matkustaa niin lasten kanssa kuin myös nuorisoporukalla - jokaiselle riittää tekemistä. Kööpenhamina on myös Tanskan pääkaupunki ja siten tärkeä hallinnollinen keskus. Koko metropolialueella on asukkaita yli miljoona.

Kööpenhaminassa on helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä. Kaupunkiin voi saapua junalla eri puolilta Tanskaa. Paikallisliikenteen välineistä parhaiten toimii metro. Myös linja-autolla voi matkustaa, sillä bussiverkosto on laaja, mutta oikean bussipysäkin löytäminen voi olla hankalaa. Kannattaakin selvittää etukäteen oikeat bussipysäkit tai kysyä hotellin vastaanotosta ohjeita, sillä bussipysäkeillä on varsin huonosti karttoja. Pyöräily on yleistä Kööpenhaminassa. Autolla liikkuva voi ottaa mukaan oman pyörän Suomesta, mutta pyörän voi vuokrata myös Kööpenhaminassa.

Shoppailemaan, syömään vai juhlimaan?

Kööpenhamina shoppailu & ostoksetKööpenhamina tarjoaa otolliset puitteet shoppailuun ja ostoksien tekemiseen. Kaupungissa on lukuisia merkkiliikkeitä, mutta hintataso on toisaalta varsin kallis. Ostokset voi tehdä niin kävelykadun varsilta löytyvissä kaupoissa tai suuremmissa ostoskeskuksissa. Samat ketjut ja vaatekaupat löytyvät niin katujen varsilta kuin myös ostoskeskuksista. Edullisempia ostoksia voi tehdä outlet-myymälöissä.

Kööpenhaminan ravintolat pitävät mahan kylläisenä - ravintoloita ja ruokia on jokaisen makuun. Kannattaa tutustua Google Mapsin Kööpenhaminan ravintoloita esittelevään karttaan, josta löytyy kaikkiaan noin 1200 eri ravintolan yhteystiedot ja paikat kartalla. Kartan perusteella on helppo suunnata ravintolakeskittymiin valitsemaan oma ruokapaikka.

Tanskassa anniskelun ikäraja on 18 vuotta kuten Suomessakin, mutta alkoholia myydään tiettävästi jo 16-vuotiaille. Kööpenhaminan yöelämä on vilkkaampaa kuin Suomessa, ja yökerhot sekä baarit saavat pitää ovensa auki paljon pidempään kuin Suomessa. Kööpenhamina on yksi nuorison suosimista matkakohteista, jossa voi nauttia vilkkaasta yöelämästä. Toisaalta julkinen juopottelu on myös sallittua, mikäli käyttäytyy hyvin, eikä häiritse julkista rauhaa. Olut on varsin edullista kaupoissa, mutta baarien hintataso vastaa Suomen hintatasoa.

Nähtävyydet ja huvitukset

Nähtävyyksiä KööpenhaminassaKööpenhaminassa on paljon nähtävää jokaisen matkailijan makuun. Myös erilaiset tapahtumat ja huvipuistot vetävät matkailijoita puoleensa. Tässä muutama Kööpenhaminan nähtävyys, joka kannattaa käydä katsastamassa.

 • Pieni merenneito -patsas
  Pientä merenneitoa esittävä vain 1,25 metrinkorkuinen patsas on yksi Kööpenhaminan symboleista ja tunnetuimmista nähtävyyksistä. Vuonna 1913 esille laitettu Pieni merenneito -patsas sijaitsee Churchill -puiston rantakaistaleella.
 • Kööpenhaminan Tivoli
  Tivoli -huvipuisto on toiminut jo vuodesta 1843 alkaen, jolloin huvitarjontaan kuului lähinnä hevosten vetämät karusellit. Sittemmin tivoli on laajentunut kahdeksan hehtaarin kokoiseksi huvipuistoksi. Saapuminen tivoliin on helppoa junalla myös muualta, sillä tivoli sijaitsee rautatieasemaa vastapäätä. Sisäänpääsy kustantaa aikuisilta hieman yli kymmenen euroa ja lapsilta päälle viiden euron. Rannekkeiden hinnat ovat noin 30 euron tietämillä.
 • Vapaa kaupunki Kristiania
  Vapaa kaupunki Kristiania (Christiania) on perustettu vuonna 1971. Kristianian asukkaat ovat saaneet melko vapaasti määrätä tekemisistään, jonka tuloksena kaupunginosassa on monen värisiä ja muotoisia rakennuksia vierekkäin.
 • Amalienborgin linna
  Amalienborgin linna toimii kuninkaallisten kotina. Linnassa on myös kuningasperheen historiaa esittelevä museo.
 • Nationalmuseet -kansallismuseo
  Kansallismuseo esittelee Tanskan historiaa ja erityisesti viikingeiltä peräisin olevia esineitä. Viikinkiesineiden lisäksi museosta löytyy myös klassisia ja orientaalisia esineitä. Kansallismuseon sisäänpääsy ilmainen.

Nähtävyyksien lisäksi Kööpenhaminassa on tapahtumia vuodesta ja vuodenajasta riippuen. Joulu on yksi suosituimmista ajoista käydä tutustumassa Kööpenhaminaan. Tivolin joulumarkkinat ovat yksi joulunajan vetovoimaisimmista tapahtumista Kööpenhaminassa. Tapahtumia on myös urheilun ystäville. Erityisesti jalkapallon ystäville on luvassa viihdyttäviä pelejä, sillä yksi maan menestyneimmistä jalkapalloseuroista pelaa pelinsä juuri Kööpenhaminassa.

Matkat, lennot & hotellit

Kööpenhaminaan on monta tapaa matkustaa! Tanska on lähellä Suomea, joten matkaan lähdetään usein autolla. Automatkan voi tehdä ajamalla Pohjois-Suomesta Ruotsin läpi Tanskaan, mutta huomattavasti suositumpaa on ylittää Itämeri Turusta tai Helsingistä lähtevällä laivalla ja rantautua Tukholmaan. Automatka on hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua myös muihin kaupunkeihin tai yhdistää Kööpenhaminan matkan suurempaan kiertueeseen Tanskan tai muiden Pohjoismaiden alueella. Autonvuokraus onnistuu toki Kööpenhaminassa myös, jos haluat ajella ympäri Tanskaa ja lähtiessäsi palauttaa auton takaisin Kööpenhaminaan.

Viikonloppumatkailijoiden iloksi Blue1 lentää suorat lennot Kööpenhaminaan päivittäin. Halpalennot kustantavat vain noin 58€ yhteen suuntaan, mutta Ebookers ja Supersaver -nettimatkatoimistojen kautta löytyy myös lisää edullisia Kööpenhaminan lentoja. Lentokenttä sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta, jonne lähtee metroja muutaman minuutin välein.

Kannattaa myös varata hotelli Kööpenhaminasta ennen matkaa esimerkiksi Booking.comin kautta, niin voi suunnitella matkaohjelman jo etukäteen tarkemmin. Edullisin majoitus hotellissa kustantaa noin 50 euroa yöltä, mutta hostellin voi löytää huomattavasti edullisemmin. Kööpenhaminasta löytyy myös Omenahotelli, jossa neljän hengen huone kustantaa ainoastaan 45€ yöltä, jos varaat hotellin hyvissä ajoin ennen matkaa.

Linkit lentojen ja hotellien etsimiseen:
Blue1 > Kööpenhamina
Booking.com > Kööpenhamina
Ebookers
Supersaver
Omenahotelli

Katso myös Kööpenhaminan vinkit Wikitravelista, jossa on varsin kattava matkaopas / info Kööpenhaminasta: Wikitravel - Kööpenhamina

Matkajuttuja maasta: Tanska

Matkajutut Tanska »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0034949779510498|1696149824.4234|1696149824.4199